14.8.2015

Kirjahylly järjestyksessä

Tai ainakin ensimmäinen niistä. Vanhat, Jurin tekemät, kirjahyllyt sopivat tähänkin asuntoon, vaikka vähän puu on elänyt matkan varrella ja jouduimme rikkomaan hyllyn oman fengshuin, jotta saimme puutavaran mahtumaan muuttokuorman mukaan.

Kuvasta huomaa, että meillä ei ole vielä edes kahvat ovissa paikoillaan. Maalasimme vanhat ovet ja ostimme uudet kahvat, ja jossain täällä asunnon kätköissä ne raukkaparat lymyävät. Luultavasti työhuoneen kaapissa, mutta on ollut monta muutakin fiksattavaa, joten kahvat ovat kaukana jononhännillä. Meillä puuttuu keittiönkaapeistakin kahvat, ja niitä on pirullisempi avata sormenpäillä.


Kaipaan kovasti tauluja ympäri asuntoamme, joten laitoin kortteja hyllyn viereen tuomaan lisäväriä. Aivan kuin kirjojen selkämyksissä ei kirjoa olisi kylliksi. Erh.

Olen värikylläinen, valkoiset hyvät seinät riittävät – paitsi keittiössä on ihana keltainen! – kunhan vain saadaan taidetta ja tekstiilejä talon ja mielten iloksi.Laitoin ennen muuttoa valtavasti kirjoja kiertoon, mutta silti täällä on useampi sata teosta luettavana. Ei koti ole mitenkään ähkytäynnä silti. Kirjathan ovat siitä käteviä, että niitä voi olla asunnossa kaikkein eniten ja ne mahtuvat yhdelle, kahdelle seinälle nätisti. Muusikon työhuoneessa kirjat ovat hyvä akustiikka-apu, joten ei täällä kirjat toimettomina loju. Heh.

Välillä kyllä mietin, miksi minulla on lukemattomasti lukemattomia kirjoja lukematta. Joitakin olen voinut pitää vuosia hyllyssäni, enkä silti löydä niille sopivaa rakoa. Silti pidän niitä yhä uskollisesti elämässäni mukana, sillä uskon, että jossain vaiheessa luen vielä. Joistakin kirjoista sen vain tietää, ja ne muut olen sitten laittanut kiertämään toisiin koteihin.

Kirjoissa on jotain maagista, sillä vaikka en ole ehtinyt paljon lukea, niin olen silti ehtinyt käydä jo kolmesti muuton jälkeen kirjastossakin pyörähtämässä. Vaikka tosiaan täällä omassakin hyllyssä luettavaa riittää...10 kommenttia :

 1. Ootko käynyt lähikirjastossa? Tykkäätkö?

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Nuo teidän hyllyt ovat niin ihanat. Nätit ja käytännölliset. Tykkään meidän omistakin, mutta olen tajunnut, että jos kokoelmani karttuu, niin ei niillä pitkälle pötkitä. Toisaalta itsekin mietin, että miksi omassa hyllyssä on niin paljon lukemattomia? Tuntuu hölmöltä kerätä niitä ja silti kerään... vaan onneksi niitä välillä luenkin, mitä kirjaston kirjoilta ehdin.

  VastaaPoista
 4. Kuvia katsellessa teki melkein mieli muuttaa että pääsisi järjestelemään kirjahyllyä uuteen paikkaan! :D Ja kirjojen haaliminen on kyllä sinänsä ihan järjetöntä (Mutta mitä sitten!). Omassakin hyllyssä todella riittäisi niitä lukemattomia, mutta silti eilen kirjastossa käytyäni pohdin, että jos menee hakemaan yhtä varausta ja noutopiste on max kolmen metrin päässä sisäänkäynnistä, kuinka on silti mahdollista harhautua niin pahasti reitiltä että tulee viiden kirjan kanssa ulos?

  VastaaPoista
 5. Ihanaa onnea uuteen kotiin ja kirjoille myös! Minä täällä kiroan että melkein pitäisi taas muuttaa, että saisi mukamas kirjoja karsittua, mutta ehkä keksin jonkun muun syyn (kuten sen, että kirjoja on nyt kaikkialla hyllyjen ulkopuolellakin). No, ihanalta näyttää, taulut vaan vielä sinne seinille.

  Huomaan, että itsekin hilloan hyllyssä vuosikausia lukemattomia. Kyllä minä uskon, että niille löytyy se rako. Ihan varmasti löytyy!

  VastaaPoista
 6. Komeat hyllyt ja varmasti rakkaudella tehdyt, kun oma mies. :)) Kirjat rauhoittavat ja tuovat tosiaan väriä kotiin. Meillä on melko beige yleistunnelma (kokolattiamatto on beige ja seinät haaleanruskeat jne) enkä voi sietää sitä. :D Tosin olen alkanut tottua tähän "värittömyyten", kun on vähän pakko. Ennen sisustin aina vihreällä ja lilalla.

  VastaaPoista
 7. Näyttää hyvältä! Joillakuilla vain on järjestelyn taito. Itselläni sitä ei oikein ole. Katastrofi-ihmisenä aloin kuitenkin heti miettiä, etteivät vain hyllyt voi kaatua suoraan eteenpäin. Joskus kuulin, että Ikean hyllyt voivat kaatua. Mutta nuohan eivät tainneet olla Ikean, vaan itsetehdyt. Olen samaa mieltä, että värit piristävät!

  VastaaPoista
 8. No, nythän ne on jo nätisti hyllyssä! Onnittelen!

  VastaaPoista
 9. Minä olen oikea kirjahöperöiden kirjahöperö. Luoja kuinka ihminen voi RAKASTAA lukemista. Leijun aina sellaisessa vaaleanpunaisessa euforiassa kun pääsen kirjastolle etsiskelemään uutta luettavaa ja hypistelemään erilaisia kirjoja.. :) Voi sitä onnea, jos löytää oikein kunnon pinon kirjoja - kotona sitten myhäilee ihan onnessaan, että minkähän sitä aloittaisi ensimmäisenä.. :)

  Vaan, toisinaan tuntuu että tästä kirja/lukuhöperyydestä huolimatta olen jonkinlainen poikkeus: minä nimittäin en osta kirjoja omaksi oikeastaan lainkaan! Minulle on jotenkin niin perinne, että pääsen aina lainaamaan niitä kirjastolta. Jokin aika sitten tuli "vahingossa" ostettua muutama kirja omaksi, kun halvalla sai ja.. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!