6.1.2015

Kirjan vuosi 2015

Vielä en ole ehtinyt tutkailla ja sen kummemmin analysoida kirjablogini viime vuotta, mitä tuli luettua ja mitkä olivat edellisen kirjavuoden parhaat lukukokemukset. Mutta ehtiihän sen vielä. Nyt ollaan kuitenkin jo vahvasti kiinni tässä vuodessa. Vuosi 2015 on Kirjan vuosi, ja tähän vuoteen voi kuka tahansa osallistua lukemalla, käymällä Kirjan vuoden tapahtumissa tai vaikka lukemalla kirjablogeja. Mie aion osallistua ainakin pariin kirjabloggaajien tempaukseen, käydä entiseen tapaan kirjallisuustapahtumissa, ja yksi lukuhaastekin kiinnostaa kovasti.

Kirjan vuonna on tarkoitus edistää kirjan ja kirjallisuuden asemaa ja kirjojen lukemista. Ensimmäistä kertaa kaikki kirja-alan toimijat kustantajista kirjastoihin, kirjailijoista lukijoihin ja järjestöistä läänintaiteilijoihin bloggaajiin ja lukuisiin muihin tahoihin järjestävät koko vuoden ajan kirjan hyväksi toimintaa. Kaikesta tästä syntyy hyvää kirjapöhinää ja kulttuuritahtoa kirjallisuuden hyväksi.

Kirjan vuosi jatkaa suomalaisen kirjallisuuden juhlintaa, joka alkoi Frankfurtin kirjamessuilla vuonna 2014, missä Suomi oli teemamaana. Kirjan vuosi houkuttelee ja innostaa myös uusiin avauksiin. Sen tarkoitus on rohkaista uusia tahoja liittämään kirjat ja kirjallisuus osaksi omaa toimintaansa.

Kaikki voivat osallistua Kirjan vuoteen, oman tapahtumansa voi lisätä tapahtumakalenteriin. Sieltä löytyy myös vinkkejä tapahtumista, joihin voi ottaa osaa menemällä paikan päälle, kuuntelemalla esityksiä tai lukemalla kirja-aiheisia juttuja – hyvänä esimerkkinä on tänään kirjabloggaajien tempaus Anni Polvan kirjoista.

Hyvää alkanutta kirjan vuotta kaikille!

1 kommentti :

Kiitos kommentistasi!