23.6.2014

Lukumaratonin jälkipuinti

Lukumaraton sujui oikein hyvin, vaikka olin sen jälkeen sen verran väsähtänyt, että jaksoin palata blogin pariin vasta nyt viikon alusta. Tänään on ihan toisenlainen intensiivinen lukupäivä, joten onkin oikein mainio aloittaa päivä purkamalla ajatuksia edellisestä lukumaratonista.

Luin keltaisen vuorokauteni aikana viisi kirjaa:
 • Kim Echlin: Kadonneet, 2009 (Suomentanut Sirkka Aulanko)
 • Heinrich Böll: Ei sanonut sanaakaan, 1972 (Kristiina Kivivuori)
 • Saul Bellow: Ainoa oikea, 1997 (Kristiina Rikman)
 • Italo Calvino: Halkaistu varakreivi, 1970 (Jorma Kapari)
 • Jhumpa Lahiri: Tuore maa, 2008 (Kersti Juva)
Yhteensä luin 1309 sivua. Tauotin aika paljon ja nukuin yöunet ja olisin voinut tiristää sieltä täältä, jotta olisin päässyt lähemmäs ennätystahtiani, mutta olen oikein tyytyväinen kirjamäärään. Aika erilaisia näin äkkiseltään, vaikka maratonin aikana löytyikin yhteistä tematiikkaa lukemiston välillä.

Italialaista, intialaista, saksalaista, yhdysvaltalaista, kanadalaista. Tarinatkin sijoittuvat sinne tänne. Tyylilajeiltaan hyvin erilaista. Pienoisromaaneja, novelleja, romaaneja. Mies- ja naiskirjailijoita 1970-luvulta ihan lähelle 2010-lukua.

Ennen kaikkea oli mukava olla mukana lukijoiden yhteismaratonilla. Samalla seurasin muiden suorituksia -- lähinnä facebookista ja twitteristä. Myöhemmin sitten myös blogeista. Tämmöinen sosiaalisuus ja yhteistoiminta sopii hyvin lukemisen extreme-lajiin. Kaikki maratoonarit tarvitsevat kannustusta ja ilakointia. Eihän tällaista muuten jaksaisi, vaikka yllättävän koukuttava tapa lukea kirjoja. Näköjään toteutan tämän muutaman kerran vuodessa. Saa nähdä, ehdinkö Blogistanian seuraavaan lukumaratoniin mukaan, joka on nähtävästi heinäkuussa. Ainakin tekisi kovasti mieli osallistua taas.

Parhaat kirjat olivat Tuore maa ja Halkaistu varakreivi. Lahiria minulla ei ole enää yhtään luettavana, mutta onneksi Calvinoa löytyy hyllystä vielä useampi teos!8 kommenttia :

 1. Kimppamaratoneilla yhteishenki on parasta! Juttusi luettuani ihmettelen jälleen kerran, miten en vieläkään ole lukenut yhtään Lahirin kirjaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Lahiri on muuten yksi suosikeistani, hänellä on taito kirjoittaa samaa tarinaa niin, että se silti tuntuu hyvälle.

   Poista
 2. Me luimme liki tismalleen saman sivumäärän, minulle kertyi 1312. :) Todella mielenkiintoisen kuuloinen maraton tämä sinun keltainen maratonisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wuhuu. Olis pitänyt kyllä 5 sivua lukea vaikka kiitostekstejä muista kirjoista, jos olisin tämän tiennyt, että mahdollisuus olisi päästä toisen maratoonarin kanssa samoihin lukuihin. :D

   Poista
  2. Hahaa! Olen aika tyytyväinen tuosta kolmen sivun etumatkasta. :D

   Poista
  3. Ja mie siis laskin ihan väärin. Kuinka noloa. 3 sivua tietenkin!

   Poista
 3. Huh huh mitä määriä oletkaan lukenut! Kalpeana kateudesta täällä sivumäärääsi ihailen. Vaikka ei minullakaan ihan huonosti mennyt, mutta ei kyllä mennyt se odotettu tonnikaan rikki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan mennyt huonosti, sullahan oli niin monenlaista mukana!

   Poista

Kiitos kommentistasi!