25.3.2014

Kirjainten virrassa goes Lontoo!

Tämän bloggauksen julkaisemisen aikaan istun jo lentokoneessa matkalla Lontooseen. Kaupunki ei ole minulle mitenkään kauhean tuttu, olen itse asiassa viettänyt siellä vain yhden päivän kielikurssimatkallani vuosia vuosia sitten. Muut kolme viikkoa nautiskelin Brightonissa. Ah, kuinka se olikaan ihana reissu!

Muistan Lontoosta vain jotain nähtävyyksiä, vaatekauppoja. Madame Tussaudsin vahakabinetin ja The London Dungeon -kierroksen. Mutta olen kuitenkin kerran siellä käynyt, mieheni ei vielä kertaakaan. Viime kesä meni Berliinissä (ja sieltä matkat Prahaan, Bratislavaan, Wieniin ja Budapestiin), mutta pitkään on tehnyt mieli päästä muutenkin kuin kirjabloggaajakavereiden kuvien myötä paikan päälle. Olen valmis lisäämään kaupunkirakkauksieni joukkoon Lontoon, niin suuret odotukset minulla viikon reissusta jo on.

Matkakirjoiksi otin mukaan Monica Alin Brick Lanen ja Zadie Smithin Valkoiset hampaat, olen molemmat halunnut lukea pitkään, mutta toivon, etteivät ne ole liian samankaltaisia. Jos siis ylipäänsä ehdin matkalla kauhean paljon lukea. Mukaan lähtee totta kai myös matkaoppaita, joita en työkiireiden vuoksi ole ehtinyt etukäteen lukea tai edes silmäillä yhtään. Mikä vääryys! Sillä rakastan etukäteissuunnittelua ja matkafiilistelyä niin paljon.

Jonkun verran olen saanut hyviä vinkkejä ystäviltä, kiitos niistä, lisääkin saa antaa – varsinkin kirjallisia vinkkejä!

Vien mukanani myös paljon kotimaisia kirjoja, sillä serkkuni tyttöystävä on myös kova lukemaan. Ei ole kovi mielekästä viedä käännöskirjoja, joten toivon, että hän pitää kotimaisista uutuuksista, jotka hälle tuomisina vien.

Ilman mitään sen suurempia ennakkovalmisteluja matkalla siis ollaan. Luultavasti luen tällä hetkellä tuota Mondon opasta, sillä olen ne kaikilla matkoillani hyväksi havainnut. Kuvassa taka-alalla pilkistävä oranssi kirja on itsellenikin yllätys, sain sen ystävältäni lainaan, siinä pitäisi olla kirjaihmiselle mieluisaa luettavaa. Kuvassa näkyy myös karttakortteja. Nekin ovat samaiselta ystävältä lainassa, sillä kävelemme paljon, paljon, paljon.

Mukavaa viikkoa kaikille! Oletteko muuten lukeneet mitään noista kuvassa näkyvistä kirjoista?

19 kommenttia :

 1. Oi, Lontoo! Ihana, ihana kaupunki, jonne voisin matkustaa aina vain uudelleen. Mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa matkaa! Nauttikaa!

  Minäkään en ole käynyt Lontoossa ikinä. Hmmm. Ehkä vielä joskus...

  (En jaksa nyt kirjautua mutta siis Ilselän Minna tässä hei vaan ja pus.)

  VastaaPoista
 3. Hyvää Lontoon reissua, siellä on varmasti jo aivan keväistä. Mulla oli toi sama Mondon opas mukana viime kuussa Lontoossa. Voin kertoa, että se bussireitti, jonka siinä kerrotaan lähtevän Paddingtonin asemalta, niin sen numeroista bussia ei sieltä kyllä lähde, mitä oppaassa sanotaan.

  http://www.foyles.co.uk/ ja http://www.waterstones.com/waterstonesweb/ - omalla vastuulla, voi aiheuttaa hankalasti hallittavaa kirjanhamstraushulluutta

  Jos musikaalia olet menossa katsomaan, niin saman päivän lippuja saa edullisesti Leicester Squaren tkts-lippukioskista.

  Ennen kaikkea nauti!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on luvattu sateista säätä, mutta en anna sen haitata. Kyllä se aurinkoinen kevätsääkin vielä tulee, lauantaiksi näyttäisi tulevan +15.

   Kiitos vinkeistä, kirjakauppakiertokselle suuntaankin ehkä jo tänään.

   Poista
 4. Hyvää matkaa Hanna, nauti matkasta! Lontoo on ihana kaupunki, tosin mä rakastuin siihen tosissani vasta kolmannella reissulla. Viimeksi olin siellä viime kesänä. Jos kiinnostaa, voit käydä vilkaisemassa sen matkan tunnelmia blogistani :) http://jaana-tlltoisenthdenalla.blogspot.fi/search/label/Lontoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori tohon linkkiin tuli nyt kaikki mun postaukseni, joissa on tunniste Lontoo. Mutta ei varmaan haittaa :)

   Poista
  2. Jaana, kurkkaapa linkityksiäni postauksessa. Olin jo tutustunut ihaniin matkakuviisi. Kiertelin eilen kirjablogien Lontoo-postauksissa ja fiilistelin tulevaa. :) Odotan matkalta paljon!

   Poista
  3. Sori Hanna :) Nyt tuli tuplat linkitykset :)

   Poista
  4. Hyvä vain! Mahtava sitten tehdä omat postaukset, olen ollut kyllä luvattoman laiska matkajuttujen kirjoittamisen suhteen.

   Poista
 5. Nauttikaa Lontoosta. Kuten tiedät, mikään kaupunki ei ole minulle yhtä rakas ja tärkeä. Kaikki elämäni tärkeimmät matkat olen tehnyt sinne, häämatkat, hääpäivämatkoja, uudelle vuosikymmenelle siirtymisreissun jne. Ja nyt on sellainen olo, että vaikka mistä kohteista olenkin haaveillut, niin ikävä Lontooseen on liian kova ja varmaan on kuitenkin pakko päästä sinne taas.

  Noista kirjoista olen lukenut Mondon oppaan, Valkoiset hampaat ja Brick Lanen, josta pitäisi blogata, mutten ole ehtinyt, kun se kesällä jäi...

  Voih! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, sie luit sen kesällä! Mulla on vähän ylimitoitettu taas sivumäärällisesti luettavat viikon matkalle, mutta toisaalta mukava aloittaa kirjat Lontoossa ja kuvata ne autenttisilla paikoilla.

   Meillä on ollutkin hyvä kaupunkivaihto tänä keväänä!

   Poista
  2. Heh, "häämatkat". Ihan yksi häämatka me vaan tehtiin... Mutta hääpäivämatkoja muutama.

   Ja niin ollut ihan huikeaa kaupunkivaihtoa. Jos tykkäät Lontoosta yhtä paljon kuin minä Berliinistä, niin sitten vaihto menee tasan. :)

   Poista
 6. Lontoo on ihana kaupunki. Jonain päivänä aion vielä asua siellä! Ihanaa matkaa. :)

  Vaikka tuo Brick Lane löytyy kirjahyllystäni, en ole vielä ehtinyt lukea sitä. Odottelen innolla mietteitäsi siitä.

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa ja pidä hauskaa! Huono ajoitus sinänsä, että tämä viikko on poikkeuksellinen kolea täällä. Mutta vaikeapa niitä säitä on etukäteen tietää. :)

  Minulla on tuo Brick Lane hyllyssä, mutta en ole vielä(kään) lukenut. Valkoisia hampaita yritin joskus lukea, mutta jätin kesken. Ei ollut minun kirja sitten yhtään.

  VastaaPoista
 8. Hauskaa matkaa! :) Minullakin on lukulistalla sekä Brick Lane että Valkoiset hampaat, ja Lontoosta kertovat kirjat ovat ylipäätään alkaneet kiinnostaa viime aikoina. En ole itse käynyt Brick Lanen markkinoilla, mutta jos olette siellä päin maailmaa vielä sunnuntaina 9-17, niin kannattaa käydä kiertelemässä Alin kuvailemissa maisemissa ;) Borough Market ja Brixton Village ovat kuulemma myös hyviä paikkoja rentoon kiertelyyn, esim. jälkimmäisen ruokapaikat ovat ilmeisesti varsinkin iltaisin tunnelmallisia, joskin myös todella suosittuja eli täysinäisiä. Borough'n ruokakojut taas näyttävät ainakin Wikipedian mukaan herkullisilta ;D (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Borough_Market_cake_stall,_London,_England_-_Oct_2008.jpg)

  VastaaPoista
 9. Ihanaa Lontoota, tulen itsekin perässä reilun kuukauden päästä. <3 Lontoo on minulle se rakkaista rakkain, vaikka Dublin hätyytteleekin jo aivan kannoilla. Tänäkin vuonna kaupunki kutsuu ainakin kahdesti, ja se on hyvä, sillä muuten ehtisikin tulla ihan liian kova ikävä ja vieroitusoireet. Uskon että tekin tulette rakastumaan, Lontoolla on ihmiseen helposti sellainen vaikutus. :)

  Terkkuja lumoavasta Lissabonista sinne toisenlaisten vesien äärelle! <3

  VastaaPoista
 10. Tykkäsin paljon sekä Valkoisista hampaista että Brick lanesta, hyvät kirjat olet varannut matkalukemiseksi! <3 Nyt tekee hurjasti mieli kuulla, mitä mieltä olit noista. Hauskaa matkaa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!