19.12.2013

Kunnon divarimäihä!


Kiertelin eilen antikvariaatteja, kun etsin kälylleni Istanbul-aiheisia romaaneja joululahjaksi. Hän on lähdössä tammikuun alussa reissuun, ja etsin erityisesti Mika Waltarin Lähdin Istanbuliin -teosta. Noh, vaikka otsikoin tämän divarimäihäksi, niin itse asiassa löytöjen onnenpotkut koskettavat vain omia toiveitani. Juuri tuota kyseistä Waltarin kirjaa en löytänyt mistään.

Olen etsinyt todella pitkään Sylvia Plathin Lasikellon alla-, Ann-Marie MacDonaldin Linnuntietä- ja Helvi Hämäläisen Säädyllinen murhenäytelmä -romaaneja, mutta en vain ole niitä mistään löytänyt. Linnuntietä ja Lasikellon alla ovat erityisesti hyvin harvinaisia, Plathin kirja näistä vielä arvokkaampi, se kustansi minulle 20 euroa. En pitänyt hintaa pahana, mutta kun hehkutin löytöäni niin paljon, alkoi divarinmyyjä jo miettiä, että meneeköhän kirja liian halvalla. Voi kuinka onnellinen siitä olin, varsinkin kun sitä ennen löysin tuon ihanan keltaisen tiiliskiven, jota niin monet bloggaajat ovat hehkuttaneet. Muun muassa Karoliina, Katja ja Liisa ovat kirjasta kirjoittaneet.

Eeva Kilven teos on itselleni yllätyslöytö, sillä en ole siihen ennen törmännyt, enkä muista siitä mistään arvioita lukeneeni. Otan sen joululomalle Lappiin mukaan luettavaksi, vaikuttaa nimittäin erittäin hyvältä tuo alaotsikko Moraliteetteja. Bo Carpelanin Alkutuulesta luin Laura Honkasalon blogista ja halusin sen heti itselleni. Per Pettersonin kirjasta vinkkasi viime jouluna Juha Itkonen blogissani. Suosittelen muutenkin lukemaan kirjailijoiden kirjavinkit, ovat aina ajankohtaisia.

Hilja Valtosen Vaimoke oli ihastuttava löytö, ja pitihän minun jotain Waltariakin ostaa, kun kerta hänen kirjaansa hakemaan lähdin. Tanssii yli hautojen vaikuttaa kiinnostavalle.

Rakastan kirjalöytöjä melkein yhtä paljon kuin lukemista, eikä niitä kirjoja tietysti tarvi aina omistaa, on ihana etsiä hyvää luettavaa myös kirjastosta. Joistakin kirjoista tulee kuitenkin vähän sellainen "pakkomielle", että niitä etsii vuosia omaan hyllyynsä. Se jahti kiinnostaa, ja nyt olenkin vähän orpomielisenä, mitä haluan oikeasti löytää seuraavaksi ja mitä etsin joka divarireissultani.

Auta siis höperöistä bloggaajaa ja vinkkaa hyvästä kirjasta -- jonka uskot minun haluavan lukea! -- jota on vaikea muttei mahdoton löytää. Lähden sitten ensi vuonna taas jahdille! Ja kun löydän, olen taas innostunut, kuten kuvastakin näkyy! Huutomerkki! Ja hymiö :)!
13 kommenttia :

 1. Ihanaa Hanna! Löytöjen tekeminen on aina yhtä kutkuttavaa, olivat ne sitten itselle tai toiselle. :)
  ps. Jos törmäät joskus Douglas Adamsin Dirk Gentlyn holistiseen etsivätoimistoon osta mulle! Kovis tai pokkari käy! :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä ihan mahtavia löytöjä! Pettersonin kirjan olen lukenut, ja kernaasti ottaisin myös hänen Hevosvarkaansa omaan hyllyyni, mutta sitä on kohtuu vaikea löytää koviksena (ainakaan netin kautta). Linnuntiestä minulle itselleni riittää kirjastonkappale, mutta se on kyllä hieno kirja ja hyvin kaunis ihan esineenäkin.

  Ah, pääsisipä taas divareihin, kohtaloni on selailla nettiantikkojen tarjontaa täällä periferiassa!

  Ihanaa ja lukuisaa joulua Hanna!

  VastaaPoista
 3. Hyviä löytöjä ja ihana innostunut kirjabloggaaja siellä! :)

  VastaaPoista
 4. Ihan huikeita löytöjä! Minäkin olen etsinyt tuota MacDonaldin kirjaa, ja esim. Plathin näkisin mielelläni myös omassa hyllyssäni ;).

  Eli ihan saat näyttää juuri noin innostuneen onnelliselta! ;)

  VastaaPoista
 5. Kirjalöydöissä on tosiaan oma taikansa - ja se löytämisen riemu loistaa tuosta sun kuvasta kauas! :)
  Oletan, että sinäkin pitäisit Helene Hanffin kirjasta Rakas vanha kirja. Sitä oli hankala saada kirjastostakaan, mutta oletan ettei sen löytäminen divarista olisi mahdottomuus.

  PS: jos joskus osut samaan paikkaan toisen Linnuntietä:n kanssa, niin minulta löytyisi koti sille ;)

  VastaaPoista
 6. Kuvasi on hauska ja tiivistää intomielen kirjoihin, niiden omistamiseen ja omassa hyllyssä käden ulottuvilla säilyttämiseen. Tuttu tunne. Pitääpä tutustua tuohon Mac Donaldin Linnuntietä-paksukaiseen. Oikein hyvää joulua!

  VastaaPoista
 7. Mahtava kuva :)! Siitä tuli hymyä tänne saakka! Linnuntietä kirjaa on kehuttu niin, että sen kyllä joskus luen. Kirjaston poistomyynnissä se meni silmieni alta onnekkaammalle mutta ehkäpä tiemme kohtaavat vielä...

  VastaaPoista
 8. Olen niin katkera siitä, että Rovaniemellä on YKSI ainoa antikvariaatti :( Käyn siellä monesti koluamassa ja ettimässä kirjoja, mutta se on harmittavan pieni, enkä monestikaan löydä sieltä semmosia kirjoja mitkä on hakusessa.

  VastaaPoista
 9. Tuo sinun kuvasi on ihana :)

  Minäkin olen hankkinut nuo Pettersonin ja Carpelanin kirjat, ihan muiden kehujen perusteella ja vieläpä puoli-ilmaiseksi (toinen kirjastopoistona 0,50 € ja toinen alekorista muistaakseni 1 €!). Molemmat ovat vielä lukematta...

  VastaaPoista
 10. Linnuntietä-romaania luin synnytyspöydällä odotellessa, oli niin mukaansa tempaava.

  VastaaPoista
 11. Ihana kuva!!! Fiilis välittyy just eikä melkein!

  VastaaPoista
 12. Lasikellon alla pitäisi kyllä hankkia omaankin kirjahyllyyn, ja muitakin Plathin teoksia! Hyvät löydöt :) itsekin ajattelin lähteä huomenna kiertelemään Tampereen antikvariaatteja :))

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!