12.12.2013

Kirjahyllyn joululahjat

Kävin eilen ostamassa itselleni kirjallisia joululahjoja Wsoy:n ja Tammen ystävämyynnistä. Kaikki kirjat oli puoleen hintaan, joten nappasin vähän enemmän kuin alun perin ajattelin. Alicen seikkailut ihmemaassa sain kylläkin ystävälahjana lähteissäni. Kaikki kirjanystävät saivat oman joululahjansa huolimatta siitä, ostivatko kirjoja vai ei. Mutta en ole koskaan nähnyt kirjakaupassa niin paljon väkeä, satoja ihmisiä oli sinä aikana kirjaostoksilla, nauttimassa glögitarjoiluista ja kuuntelemassa kirjailijoita. Paikalla oli ainakin Katja Kettu, JP Koskinen, Miina Supinen, Pekka Hiltunen, Sinikka Nopola, Ville Kivimäki, Teresa Välimäki ja Riitta Seppälä

En ole lukenut Nesbøn kirjoja aiemmin, joten ostin ensimmäisen osan. Olen kyllä kuullut, että alkupää ei ole niin vahva kuin muut, mutta en vain mitenkään osannut aloittaa kesken sarjan. Sinisalon Finlandian voittaneen teoksen olen aikonut lukea niin kauan kuin muistan, joten nyt se on ainakin kotiin hankittu. Ullmanista olen tykännyt, Ennen unta tulee luettua melko pian. Jäniksen vuoden kävin katsomassa joulukuun alussa Ryhmäteatterissa, ja tykkäsin näytelmästä todella paljon. Ihan mielettömän ajatuksia herättävä ja päräyttävä kokemus. En ole kuitenkaan lukenut varsinaista teosta, ja en löytänyt kirjaa divari- ja kirjastoreissuillani hyllystä, joten ostin pokkarin luettavakseni. Vastaathan kirjeeseeni, Miss Lonelyherats on täysin yllätyslöytö. Idea vaikutti hyvälle, joten toivon pitäväni kirjasta. Simpauttajan julkaisusta tulee tänä vuonna 40 vuotta, enkä ole lukenut tarinaa vielä, enkä muistaakseni nähnyt elokuvaakaan.

Jayne Anne Phillpsin Kiuru ja termiitti- ja Claes Anderssonin Syksyni sumuissa rakastan sinua -teokset ovat molemmat täsmäsuosituksia minulle rakkailta ystäviltä (Terkkuja vain sinne, jos jompikumpi sattuu tämän tekstin lukemaan!). Molemmat otan joululomalle Lappiin mukaan luettavakseni.

Ennen kaikkea menin ostamaan Muumit sarjakuvaklassikot -sarjan viidettä osaa. Kuutonenkin on ilmestynyt jo, mutta ostan sen kokoelmiini, kun olen lukenut tämän viitososan ensin. Minun blogini kaikkein suosituin juttukin on muumeista. Nämä eivät vain sovi tuohon itse tehtyyn kirjahyllyyn, koska ovat niin korkeita. Onneksi makuuhuoneessa on sarjakuvia ja tietokirjoja varten oma hylly.


Kirjoja hyllyssä riittää jo valmiiksi, mutta ei kuitenkaan vielä mitenkään liikaa, joten hyvin nämä vielä sekaan sopivat. Annan kyllä usein myös hyviä, luettuja kirjojani eteenpäin lahjaksi tai yllätykseksi ystäville. Kirjahyllyä pääsee tutkailemaan vähän Jurin videon kautta. Ehdotin jo, että ensi kerralla voisi tehdä tommoisen live-videon vain kirjoista ja säveltäisi niistä biisin. Heh. 

Petjakin vilahtaa videolla :)

11 kommenttia :

 1. Hyvät kirjat valitsit. Olisin halunnut juuri tuon Alicen seikkailut Ihmemaassa-kirjan. Olen lukenut kaikki Nesbot, joten suosittelen juuri ensimmäistä kirjaa... Uskon, että Harry koukuttaa myös sinut.

  VastaaPoista
 2. Nyt alkoi tehdä mieli kirjaostoksille! (Ja kunnon kirjahyllyn haluan myös!)

  Hienoja löytöjä. Miss Lonelyhearts oli kyllä minusta aika epämiellyttävä kirja: jätti tympeän maun suuhun. Mutta toisaalta se on kyllä kirja, jonka muistan.

  VastaaPoista
 3. Kirjoja EI voi olla liikaa. Mielenkiintoisia valintoja.

  VastaaPoista
 4. Upeita kirjoja! Nesbøn kanssa se on sitten menoa. Simpauttaja ja Jäniksen vuosi ovat sellaista perustavanlaatuista, kotimaista mieskirjallisuutta. Tekijöidensä parhaimmistoa, elleivät parhaat. Kyllä hyllyyn aina mahtuu!

  VastaaPoista
 5. Onpa hyviä ostoksia! Jännää kuulla, mitä pidät Sinisalosta. Nesbo on tosiaan onneksi kehittynyt kirjailijanuransa aikana, mutta kiva silti, että alat lukea sitä alusta. Minä luin ensin muistaakseni yksi tai kaksi kirjaa "keskeltä" ja aloitin sitten alusta ja taustakuviot vaikuttavat nyt paljon loogisemmilta.

  VastaaPoista
 6. Mainioita kirjoja olet ostanut! <3 Jäniksen vuosi ja etenkin Ennen unta ovat minulle tosi rakkaita kirjoja (enkä ole muuten blogannut vielä kummastakaan, mutta aion kyllä!). Anderssonin runokirja minullakin on odottamassa vuoroaan (luen nyt runokirjoinani Hannu Mäkelää ja Arto Lappia ja olen aivan rakastunut!), ja Kiurun ja termiitin ostin Tammen illasta marraskuussa (varmaankin sen saman ihanan suosittelijan innoittamana :). Jään odottelemaan mielipiteitäsi ja bloggauksiasi kaikista noista!

  Hyvää viikonloppua, maailman ihanin Hanna! <3

  VastaaPoista
 7. Ihanat lahjat! Mukavia lukuhetkiä hyvien hankintojen parissa! :)

  VastaaPoista
 8. Wau mitä kirjoja, mutta siis ennenkaikkea WAU mikä musiikki tässä!!!! Voisin kuunnella levyllisen vain tuota, ihanan rauhoittavaa ja samalla inspiroivaa <3

  VastaaPoista
 9. Ihania kirjoja! Etenkin Jäniksen vuosi on itselleni hyvin tärkeä kirja. Ja nyt tuli kuume itsellekkin lähteä ostamaan kirjoja joululahjaksi :D

  VastaaPoista
 10. Kyllä minä niin mieleni pahoitin ;) kun kaikki ystävämyynnit ovat siellä Helsingissä. Ei täältä susírajan takaa kannata lähtee ostoksille. Kyllä sieltä varmasti olisi mukaan jotain tarttunut. No, kaikkea ei voi saada.
  Sirpa

  VastaaPoista
 11. Kirjat ovat vaan niin parhaita, sekä itselle että lahjoiksi. Anonyymille vinkki, että nettikirjakaupoista löytyy toisinaan hyvinkin edullista luettavaa ja onnistuu myös "susirajan" takaa. Hyviä lukuhetkiä kaikille!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!