14.10.2013

3 vuotta bloggaamista, 300 000 lukaisua, 500 bloggausta

Ja heti tarkennus otsikkoon: tätä näpyttäessäni olen blogannut 3 vuotta 3 viikkoa ja 6 päivää, blogissani on sivupalkissakin näkyvän laskimen mukaan vierailtu 300 389 kertaa ja olen kirjoittanut 499 juttua, joista kolme on luonnostilassa (ollut jo jonkin aikaa, joten ehkä en saa niitä koskaan valmiiksi). Lukijaraatiin on kirjautunut tällä hetkellä 331 ihmistä.

Ihan uskomattoman nopeasti on aika mennyt – eikö näin kuulukin aina sanoa, kun on ollut hauskaa? – ja olen hyvin onnellinen, että blogissani jaksetaan vierailla päivittäin niin paljon. Kävijämäärät ovat olleet koko ajan nousussa, mutta sehän selittyy jo ihan sillä luonnollisella syyllä, että juttuja on koko ajan syntynyt lisää, joten googlen satunnaishauilla etsiytyy uusia vierailijoita blogiini kirjajuttujen tai hutiosumien perässä. Toivon mukaan näistä vierailijoista aina silloin tällöin on joku myös uudelleen halunnut blogiini palata.

En seuraa kauhean tarkkaan tilastoja, enkä uusien ja palaavien tulijoiden liikennettä, en mieti hakukoneoptimointia, saati sopivia asiasanoja, en tutki tämänkaltaisia asioita kauhean tarkkaan, koska sellainen veisi minulta varmasti innon ja sen spontaaniuden, josta pidän bloggaamisessa. Jollekin se taas tuo varmuutta ja motivaatiota kirjoittamiseen. Mie en edes suunnittele kauhean tarkkaan kirjajuttujani, vaan kirjoitan suurimman osan alusta loppuun yhdellä istumalla – vaikka se kestäisi sitten tunteja.

Mutta linkitän kyllä juttujani muualle sosiaaliseen mediaan, sillä tässä vuosien varrella olen tehnyt blogilleni Facebook-sivun ja Twitter-tilin. Twitterissä seuraajia on tällä hetkellä 303 ja facebookissa 332. Nopealla silmäyksellä blogini lukijaraadissa, facebookissa ja twitterissä on osin samoja mutta valtaosa eri lukijoita. Kenenkään lukuaktiivisuutta en seuraisi, vaikka se mahdollista olisi (ei ole, painotan!). Oletan kuitenkin, että lukijamäärät ovat kasvaneet myös siitä syystä, että blogiini tullaan sosiaalisen median eri oviaukkojen läpi. Keskustelukin on sirpaloitunut aiempaa enemmän näille eri sivustoille, varsinkin facebookissa kommentoidaan entistä herkemmin kirjajuttuja.

Youtube-tilille olen päivittänyt kaksi omatekemäämme kirjavideota, sinne tulee päivityksiä aina sen mukaan, kun innostus uuteen kirjalliseen videoon syntyy.

Tilastoinnin vuoksi näitä tietoja tähän raportointipostaukseen kirjaan, sillä näitä on ihan mielenkiintoista verrata esimerkiksi vuoden takaiseen tilanteeseen. Ainakin minusta on.

Merkittävä ero vuoden takaiseen on tietysti myös se, että olemme Katjan kanssa kesällä julkaisseet Rivien välissä -nimisen tietokirjan kirjablogeista. Olen käynyt useammassa tilaisuudessa puhumassa bloggaamisesta, kirjablogeista ja vähän myös kustannustoimittajan töistä. Selvästi aihe kiinnostaa, ja seuraavan kerran esiinnymme Katjan kanssa Helsingin kirjamessuilla. Tarkempaa ohjelmaa laitan blogiini vähän lähempänä messuviikonloppua.

Kolmen vuoden kunniaksi sain ostettua viimein blogilleni lyhyemmän osoitteen, mutta vanhalla pidemmälläkin yhä pääsee lukemaan juttuja. Osoite on nykyisin: www.kirjaintenvirrassa.com.

Kiitos kaikille lukijoille! 


Yritän tällä viikolla ehtiä kirjoittaa monesta kiinnostavasta kirjasta, ja minulla on ensi vuotta varten jo pari aika hyvää juttuideaa ja isompaakin suunnitteilla blogiani varten. (En ole siirtämässä kuitenkaan blogiani minnekään ja jatkan kirjabloggaamista harrastuspohjalta, näiden ideoiden uskon ilahduttavan itseni lisäksi teitä lukijoita, vaikka taloudellisesti ei kukaan niistä hyödy.)

Mutta eletään ja luetaan vielä tätä vuotta. :)

37 kommenttia :

 1. Onnea kolmesta ahkerasta blogivuodesta! Tämä huomautus ei liity kirjoihin, mutta minusta on kivaa, että kissasi näkyy niin usein blogisi kuvissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla. Petja on aina kotona ja viihtyy usein kirjojen ja lukijan vieressä, joten on helppo napata hänestä kuvia. Minulla kun ei lapsia ole, niin varmaan senkin vuoksi tämä kissoittelu blogissa korostuu. :)

   Poista
 2. Onnea kovasti tyylikkäälle blogillesi! :)

  VastaaPoista
 3. Onnea jo kolmivuotiaalle. Ja söpö kisu<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri. Olen miettinyt, mitäköhän Petja olisi mieltä näistä, että on blogissani niin esillä. Mutta olisi luultavasti vain tyytyväinen, koska haluaa muutenkin aina paljon huomiota.

   Poista
 4. Onnea kolmevuotiaalle! Täällä on aina ollut mukava vierailla.

  Tuli tekstiäsi lukiessa mieleeni, että blogimmehan ovat melko samanikäiset, minunkin täyttää pian kolme vuotta. Menin katsomaan, että mikähän se virallinen synttäripäivä nyt olikaan ja huomasin, että hups, sehän on tänään :D Taidan juhlistaa sitä huomenna, nyt on toinen blogiteksti työn alla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhahhaa, Laura. Mutta mulle kävi aiemmin samoin, huomasin kaikessa kiireessä, että blogillani on synttärit, enkä ehtinyt tehdä silloin juttua, joten päätin, että mainitsen asiasta, kun tulee tuo 300 000 täyteen. Ja 6 viikkoa siinä sitten synttäreistä meni. :)

   Poista
 5. Mahtavaa, onnittelut tähänastisesta ja menestystä tulevaan! Ihana, (häikäistynyt?) Petja!

  VastaaPoista
 6. Onnea hyvistä vuosista! Sinun blogisi on aina laadukas, yllättävä, kirjallinen ja yksinkertaisesti yksi hienoimmista. <3

  ( Ja me olemme muuten kohta tunteneet toisemme "livenäkin" myös sen kolme vuotta, huomasin. :))

  VastaaPoista
 7. Onnea hienosta blogitaipaleesta! Suloinen kisuliini sinulla :).

  VastaaPoista
 8. Hui kuinka hurjat luvut - onnea!!! Ihana Petja!

  VastaaPoista
 9. Hirmu paljon onnea kolmivuotiaalle! :)

  VastaaPoista
 10. Onnittelut upealle blogille ja hienoille luvuille! Täällä on aina ilo vierailla!

  VastaaPoista
 11. Onnet! Jatka samaan malliin - ja minustakin on kiva nähdä kissakuvia täällä :)

  VastaaPoista
 12. Onnea mahtavista luvuista ja toivotaan lukuja jatkossakin :)

  VastaaPoista
 13. Onnittelut 3v. ja myös kirjalle...olet ollut tosi ahkera :)

  Ota jokainen hetki vastaan ihmeenä,
  joka ei tule toistumaan.
  Tee työsi täydestä sydämestäsi,
  vuodata kyyneleesi,
  nauti naurustasi.
  Nyt on elämäsi paras hetki.

  VastaaPoista
 14. Onnea, onnea, onnea! Ja silityksiä suloiselle Petja-julkkikselle. :)

  VastaaPoista
 15. Onnea kolmivuotiaalle! Blogissasi on aina kiva vierailla, ei siis ihme että kävijämäärät ovat noin huikeita :)

  VastaaPoista
 16. Hirmuisesti onnea! Ja sinulla on ihana, kuvauksellinen kissa! =D

  VastaaPoista
 17. Huhuh, aivan hirmuinen määrä lukijoita. Enkä ihmettele. Ihmiset kaipaavat asiantuntevia kirja-arvioita. Kiitos siis siitä, että luet ja kirjoitat meille lukemastasi. Toivottavasti jatkat vielä ainakin toiset 3 vuotta 3 viikkoa ja 6 päivää :)

  VastaaPoista
 18. Samoilla vuosilla mennään blogiemme kanssa :) Onnea <3

  VastaaPoista
 19. Komeita lukuja! Mutta ei ihme, koska tämä on niin hieno ja mielenkiintoinen blogi - ja ennen kaikkea sinun näköisesi: lämminhenkinen ja asiantunteva. Rakkautesi kirjoihin ja kirjallisuuteen näkyy kaikessa, ja sinun ihana, valoisa persoonasi välittyy teksteistä lukijallekin. Ja sitten on vielä Petja, suosikkibloggaajakissani koko maailmassa. <3

  Onnea ensimmäisestä kolmesta vuodesta, ja iso kiitos Kirjainten virrasta! <3

  VastaaPoista
 20. Hirmuisesti onnea! Aika huimat luvut! Ja jännä kuulla, että eri medioissa on suurin osa eri 'seuraajia' - ja siinä hienoa tietenkin, että useampi on löytänyt loistavia kirjajuttujasi muutenkin kuin blogin kautta!

  Kiitos myös, että jaksat ilahduttaa lukijoita kirjoituksillasi!

  VastaaPoista
 21. Onnea huikeasta saavutuksesta!
  Onpa tyytyväisen näköinen Petja. :)

  VastaaPoista
 22. Onnea Hanna ja Kirjainten virrassa, olette molemmat ihan mahtavia!

  VastaaPoista
 23. Ihana Hanna, huikeasti onnea! :)

  VastaaPoista
 24. Onnea, Hanna! Hienoja lukuja ja hienoja juttuja! :-)

  VastaaPoista
 25. Paljon onnea kolmesta vuodesta! Itse tupsahdin lukijaksesi ihan vasta, mutta odottelen innolla jo ensi vuotta! Mitähän jännää olet keksinyt :)

  VastaaPoista
 26. Onnea! :-) Mä itse asiassa luulin, että blogisi olisi jo paljon vanhempi!

  VastaaPoista
 27. Paljon onnea ihanalle blogillesi ja tietenkin myös sinulle sen takana <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!