20.8.2013

Kirjasisustusta

Kirjat ovat minusta kauniita ja rakastan isoa, itsetehtyä kirjahyllyämme. Vaikka hyllyssä on vielä tilaa jonkin verran, kirjoja kasautuu silti sinne tänne ei-niin-kauniiksi röykkiöksi. Eilen tein sattumalta hyviä löytöjä, jotka auttavat säilytysongelmissa ja sisustavat samalla kotia.

Olen aiemmin nähnyt kuvia "näkymättömistä" kirjatuista, jotka kiinnitetään seinään ja niiden päälle kasataan kirjoja. Tukia ei näy, koska kirjan takakansi peittää myös alaosan. Kuinka käteviä ja kauniita, ajattelin, mutta en alkanut sen kummemmin niitä itselleni etsiä.

Kun siten näin nämä tuet erään pienen liikkeen hyllyllä, ostin nesaman tien Helsingin-kotiin viemisiksi. Tukia on vaikea kuvata, koska en tietenkään ole täällä Berliinissä niitä seinään asentanut, mutta idea toivottavasti näidenkin kuvien kautta välittyy.
 
Enkä voinut mitenkään vastustaa näitä pöllökirjatukia. Nyt saan kirjat myös makkarin hyllyn päälle sievästi riviin.

En malta odottaa, että pääsen kotiin järjestelemään kirjat uudelleen. Itse pidän näistä valtavasti ja mietin jo, millaisia tbr-kirjakasoja voin järjestellä näiden avulla.

Järjestelettekö kirjat vain hyllyihin? Vai onko käytössä myös muunlaista kirjasisustusta?

17 kommenttia :

 1. Oi, nuo pöllöt olen minäkin pongannut jossain. Meillä kirjat ovat useimmiten tylsästi ovien takana, kiitos pölyallergian, mutta mikään ei tietysti estä minua viljelemästä kesken olevia kirjoja sinne sun tänne. Koti, jossa on sohvan nurkassa tai yöpöydällä (tai keittiönpöydällä ja nojatuolissa ja työpöydällä...) kirja on asutun ja viihtyisän näköinen. Siis minun mielestäni. :D

  VastaaPoista
 2. Hienoja - varsinkin nuo pöllöt! Meillä on epämääräisiä kirjapinoja siellä täällä. Kirjat eivät enää mahdu hyllyyn, vaan jopa kangaskaapissani on yksi hyllyllinen kirjoja...

  VastaaPoista
 3. Oi että kun hieno toi näkymätön tuki! Haluttaisi itsekin ostaa... :D Millähän nimellä noita kutsutaan, jos tilaisi netistä?

  VastaaPoista
 4. Tuollainen näkymätön kirjatuki olisi kyllä hieno. Huippuhankintoja. :)

  VastaaPoista
 5. Upeat nuo pöllöt! En kestä, haluan! (Mutta mihin....)

  VastaaPoista
 6. Ihanat ostokset. Minä 'järjestän' hyllyihin ja 'sisustan' random-pinoilla lattiaa ;-)

  VastaaPoista
 7. Oiiiii, kotiuttanut olisin minäkin molemmat! Voi hitsi tuo pinotuki on kyllä tällaisenkin kirjapinohamsterin ihastus :)

  VastaaPoista
 8. Ihanat pöllöt! Meillä kirjat ovat hyllyissä - ja erinäisillä pöydillä pitkin kämppää. :)

  VastaaPoista
 9. Todella käteviä nuo näkymättömät,käyvät pieniinkin paikkoihin: vessaan, mökille jne. Pistän korvan taa! Perinteiset hyllyt meillä olohuoneessa, 70-luvulla hankitut, silloin tummanruskeat ja jostain päähänpistoista vaaleansinisiksi maalatut ja työhuoneissa Ikeaa.

  VastaaPoista
 10. Ihanat nuo pöllöt!

  Meillä on kirjoja pääasiassa vain olohuoneen kirjahyllyissä, mutta keittokirjat olen vienyt keittiöön ja makuuhuoneen kirjahyllyssä on muutamia kirjoja. Tietenkin kirjakasoja on siellä täällä, mutta kovin vakvasti harkittuja sisustuselementtejä ne eivät ole ;)

  VastaaPoista
 11. Aivan mahtavia! Pöllöt on ihanat! Ja tuollaiset näkymättömät tuet haluaisin joskus itsellekin. :) Unelmoin myös Bookworm-kirjahyllystä.

  VastaaPoista
 12. Mun kaksi lasiovellista kirjakaappia on keittiössä kun meidän pieneen olohuoneeseen ne ei mahtuneet (vielä reilu vuosi odotusta kirjastohuoneesta mikäli rakas tyttäreni muuttaa koulusta valmistuttuaan poikakaverinsa kanssa omaan asuntoon :), tietokonepöydän molemmin puolin on matalat avohyllyt täynnä koirakirjallisuutta. Kirjapinoja on tässä läppärin vieressä, olohuoneen pöydällä, piirongin päällä, yöpöydälläni. Tuollaiset seinään laittettavat kirjatuet olisivat kyllä hienot tässä läppärin vieressä niin olisi sitten tätä pöytätilaa tyhjänä. Kirjaston lainakirjoille olisi myös mukava saada oma paikkansa - ne ovat siis nyt olohuoneen pöydällä korkeassa pinossa :)

  VastaaPoista
 13. Hienoja hankintoja :)

  Meillä kirjahyllyt tursuavat liitoksistaan ja kirjoja on myös keittiössä, makuuhuoneessa jne... Minä hurahdin viime kesänä ostamaan yhden kirjatukiparin (http://villasukkakirjahyllyssa.blogspot.fi/2012/07/viisikon-uudet-seikkailut-ja-villasukan.html), ne ovat keittiössä pitämässä pystyssä kesken olevia kirjoja.

  VastaaPoista
 14. Meillä on muutama ovellinen kirjahylly, mutta viime aikoina uudet kirjat ovat useimmiten muuttaneet muotoaan ja asustavat virtuaalisina fileinä Kobon sisällä :-) (ja tietokoneessa ja bittiavaruuden pilvissä).

  Ihana tuo näkymätön kirjatuki. Kunhan saadaan tuo yksi uusi kirjahylly hankittua ja toimistonurkkaus järjestettyä niin tuohon sopisi työpöydän yläpuolelle kuin nenä päähän.

  VastaaPoista
 15. Täällä kirjat majailevat kiltisti teidän hyllyn inspiroimana rakennellussa hyllyssä, siinä kun vielä toistaiseksi riittää tilaa. :) Noihin näkymättömiin olisi kyllä kiva kasailla pinoja vaikka teemoittain tai väreittäin!

  VastaaPoista
 16. Ihania pöllöjä! Tästähän sai hyviä sisustusideoita... Itse olen hyvin tylsä sisustaja, ihan tavallinen kirjahylly meillä vain on, hiukan ylitsepursuava. Haluaisin uuden tai isomman kirjahyllykokonaisuuden, mutta vaikka meillä on suht tilava talo, sopivia paikkoja on yllättävän vähän. Ikkunoita on paljon, ja yläkerrassa on vino katto, joten se vie seinätilaa.

  VastaaPoista
 17. Kelpuuttaisin heti tuollaiset pöllöt omaan hyllyyn! Huikeat! 8)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!