1.8.2013

Bratislavan kirjaostoksetHarmillista, mutta en löytänyt yhtään englanniksi käännettyä slovakialaista kirjaa, vaikka kävin yhdessä kirjakaupassa ja yhdessä antikvariaatissa. En oikeastaan edes saanut tietää, kuinka paljon sloviakalaista kirjallisuutta käännetään englanniksi, sillä kummassakaan paikassa myyjä ei osannut puhua kunnolla englantia, enkä itse muilla kielillä osannut asiaani esittää.

Mutta ilman kirjoja en pystynyt takaisin helteeseen palaamaan, vaan ostin aika sekalaisen joukon luettavaa. Bratislavan opas oli kyllä heti tänään käytössä, sillä en tiennyt kaupungista etukäteen juuri mitään eikä Bratislava niin suosittu matkakohde ole, jotta ikisuosikkini Mondo olisi kaupungista matkaoppaan tehnyt. Kaupunki on kuitenkin söpö, melko unelias ja rento paikka kulkea ja katsella, mutta kalpenee kesän muille kohteillemme Berliinille, Prahalle, Wienille ja Budapestille mennen tullen.

Maksoin kaikista kirjoista 12 euroa yhteensä, joten suuresti en häviä, vaikka kirjat pettymyksiksi osoittatuisivat myöhemmin. Ian McEwanin For you on librettoteksti Michael Berkeleyn oopperaan. Lueskelinkin kirjaa jo alusta Bratislavan linnan pihalla ja kokeilin eläytyvää lukemista. Keskityin jokaiseen repliikkiin ja muuhun tekstipätkään miettien tarkkaan, miltä tilanne näyttäisi, jos katsoisin sitä katsomosta.

Ostin myös Virginia Woolfin Mrs Dalloway's Party -lyhytkertomuskokoelman. Teos on kirjoitettu samaan aikaan kuin Mrs. Dalloway, joten oletan näiden linkittyvän toisiinsa. Komisario Montelbano on minulle tutumpi tv-sarjana, koska vanhempani ovat seuranneet sitä. Halusin ostaa mukaani dekkarin, kansi miellytti minua ja oletan, että kirja voittaa tv-sarjan, joten ostin vielä muiden kirjalöytöjeni lisäksi Andrea Camillerin The shape of water -teoksen. Toivon, että se on vetävä, sillä haluaisin löytää uuden rikoskirjailijan, jolta on ilmestynyt paljon kirjoja.

Huomenna suuntaamme vielä viikonlopuksi Prahaan. Sen jälkeen pidän muutaman tiiviin työpäivän ja käyn ihan työkseni myös lentokentällä ottamassa vieraita vastaan. Lauantaina tanssitaankin sitten viimein häitä. Kuinkahan pystyn loppuviikosta lukemiseen keskittymään....

3 kommenttia :

 1. Jännitys alkaa sitten tiivistyä :). No ei vaan, mutta ihanaa, olen hengessä mukana :).

  VastaaPoista
 2. Jos tykkäät eteläslaavilaisesta kirjallisuudesta, kysy Kari Klemelältä, suomentajalta, joka pyörittää Mansarda-kustantamoa.

  VastaaPoista
 3. Jännittäviä aikoja sinulla. Ihanaa!

  "Uusi rikoskirjailija, jolta on ilmestynyt paljon kirjoja..." - hauska toive. Jo Nesbø lienee tuttu, entäs Fred Vargas?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!