9.7.2013

Lukumaratonin kirjoja – mitä lukisin huomenna?


Tässä on huomista varten kirjoja, joista aion muutaman ehtiä maraton aikana lukea. Tietenkään en kaikkia ehdi lukea, enkä kerralla niin montaa haluakaan lukea, mutta on aivan yhtä kiehtovaa suunnitella lukemista kuin oikeasti lukea. Kasassa on aika paljon englanninkielisiä kirjoja, joita luen kuitenkin hitaammin kuin omalla äidinkielelläni, mutta joiden lukemista odotan hyvin paljon. Kaksi alinta ovat uusimmat ostokseni Shakespeare & Sons -kirjakaupasta. Eli: Fuminori Nakamuran The Thief ja Cormac McCarthyn The Sunset Limited.

Näiden lisäksi minulla on sähkökirjoina ladattu paljon ilmaisia klassikoita.

Elisa Kirjan kautta latasin Minna Canthin Agnesin, Arthur Conan Doylen Baskervillen koiran, Juhani Ahon Juhan ja Muistatko?-teoksen, Jack Londonin Kun erämää kutsuu -romaanin, Teuvo Pakkalan Lapsia-romaanin, Fjodor Dostojevskin Valkoisia öitä -pienoisromaanin, Henrik Ibsenin Rakkauden komedia -teoksen ja Harriet Beecher Stowen Setä Tuomon tupa -klassikkoteoksen ja niin edelleen.

Lisäksi ostin Eeva Tenhusen Viimeinen pari -romaanin, sillä Tenhunen on niin hyvä!

En vielä tarkkaan tiedä, moneltako huomenna aloitan, mutta tarkoitus on kiertää samalla ympäri Berliiniä ja lukea siellä täällä ja kuvata paikkoja ja herkkuja, joita nautiskelen lukemisen ohessa.

Mutta mitä näistä oikein lukisin? Onko teillä ehdotuksia ja/tai toiveita?

13 kommenttia :

 1. Minä rakastuin juuri Kultahattuun, joten suosittelen sitä, vaikka en ole varma, onko se hyvä maratonkirja. Suosittelen erityisen lämpimästi myös Kesäkirjaa ja Juhaa. Kirjailijoina vielä Canthia, Pakkalaa ja Ibseniä, vaikka en ole noita teoksia heiltä lukenut.

  Ihanaa maratonia toivottaa hyvällä tavalla kateellinen kollega!

  VastaaPoista
 2. Kesäkirja oli ihastuttava, mutta eniten toivoisin sinun lukevan Keskipäivän aaveen, se kun odottelee lukemistaan omassa kirjahyllyssäni.

  VastaaPoista
 3. Murakami-ihastuksestani johtuen olisi todella mielenkiintoista kuulla, miltä tuo After Dark sinusta tuntuisi. En ole lukenut mitään noista kirjoista (vielä), joten en osaa suositella, mitä kannattaisi lukea.

  VastaaPoista
 4. Oi, onpa ihana seurata missä sinä lueskelet :)

  VastaaPoista
 5. Lue ainakin Janssonin kesäkirja, minuakin kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 6. Vau, näyttääpä fiksulta tuo sinun pinosi! :-) Susan tavoin kannustan Kesäkirjan kimppuun. Tästä tulee kivaa!

  VastaaPoista
 7. Kesäkirja on ihana, mutta lukisin sitä säästellen ja nautiskellen. Siksi ehdotan, että luet sitä aina muiden kirjojen välillä ikään kuin hengähtäen.

  Tsemppiä maratonille!

  VastaaPoista
 8. Oho, onpas painavaa tavaraa. :) Kesäkirjaako et siis ole vielä lukenut? Ei voi olla totta. No se, tietysti.

  VastaaPoista
 9. Ihanat kommentoijat, lukijaystäväy, myötäeläjät. Kesäkirjaa luetaan huomenna rauhallisesti joka välissä. Se ainakin on saanut ääniä. :)

  VastaaPoista
 10. Ääni Murakamille, Kesäkirjalle ja Gatsbylle! Tsemppiä maratoniin Hanna :)

  VastaaPoista
 11. Hienoja kaikki. Murakami saa minultakin äänen. Erämaan kutsu ja Juha ovat hyviä. En malta odottaa, että aloitat...

  VastaaPoista
 12. Enpä olekaan yhtään kirjaa kasastasi lukenut. Tsemppiä maratoniin!

  VastaaPoista
 13. Tsemppiä! Aivan ihana idea tuo Berliinin kiertely ja kuvailu <3 Jos ehdin osallistumaan toiseen maratoniin, niin voisin varastaa ideasi ja toteuttaa sen Tampereella :P

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!