8.7.2013

Blogistanian ensimmäinen kesälukumaraton starttaa keskiviikkona

"Mutta ehkä kirjabloggaajat tempaisevat tulevaisuudessa Suomessakin yhteisen lukemiskampanjan ja lukevat kaikki samana päivänä erilaisia kirjoja kymmeniätuhansia sivuja." 

Näin kirjoitimme Katjan kanssa Rivien välissä -kirjablogikirjaan, kun esittelimme kirjabloggaajien lukumaratoneja, ja ilokseni ensimmäinen yhteinen lukumaraton starttaa jo tällä viikolla. Olen aiemmin lukenut kahteenkin otteeseen romaaneja samankaltaisen lukumaratonin nimissä. Myös sarjakuvia olen lukenut yhden päivän aikana lukuisia ja jokaisesta sarjakuvaromaanista tein oman bloggauksen saman päivän aikana. Omanlaisensa lukuhaaste sekin. Mutta nyt päästäänkin sitten itse asiaan ja Blogistanian ensimmäisen kesälukumaratonin yhteislähtöön.

Kuva Emilien blogista

Kirsi innosti useita bloggaajia lukumaratonille ja minun lisäkseni yhden vuorokauden kestävää lukurupeamaa yrittävät 10.7. ainakin seuraavat bloggaajat:

Kirsin kirjanurkka
Booking it some more
Kaikkea kirjasta
Kirjasfääri
Mitenköhän tässä kaikessa käy
Ja kaikkea muuta
Le masque rouge
Kuuttaren lukupäiväkirja
Elegia
Bibliofiles
Kirjavalas
Ilselä
Aberdeen Diaries
Kirjakko ruispellossa

Blogistanian kesälukumaraton järjestetään kahtena keskiviikkona, 10.7. ja 24.7.
Osallistua voi kuka tahansa. Tule Sinäkin mukaan! 

Säännöt (joustavat sellaiset):
  • Kaikki 24 tunnin aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan lukumaratoniin. 
  • Aloittaa voi mihin kellonaikaan hyvänsä ko. päivänä ja lukea haluamansa määrän ja ajan siitä eteenpäin, kuitenkin 24 tunnin rajoissa. (Jos aloittaa vaikkapa klo 18.00 10.7., voi jatkaa klo 18.00 asti seuraavaan päivään eli 11.7.) Näin sovimme, koska maratoonareilla on hyvin erilaisia elämäntilanteita. Tankkaus-, lepo-, yms. tauot ovat sallittuja, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan. 
  • Merkitään ylös luettu sivumäärä ja ilmoitetaan se julkisesti blogissa. Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa! 
  • Lukumaratonista saa kirjoittaa blogiinsa etu- ja jälkikäteen ja mielellään myös maratonin aikana.
Keskiviikkona ja torstaina minulla on myös muita kiireitä, joten vielä en tiedä tarkkaan, että moneltako aloitan. Kiertelen varmaan ympäri Berliiniä kirjojen kanssa ja yritän päästä sitten aina välillä kotiin koneen äärelle bloggaamaan luetuista.

Luettavia kirjoja olen lukulaitteeseen ladannut, lähinnä ilmaisia klassikoita, mutta olen myös ostanut englanninkielisiä kirjoja matkoiltani. Niitähän tässä on koko heinäkuu esitelty.:D

En yritä rikkoa sittenkään omaa lukuennätystäni, joka on 9 kirjaa ja 1801 sivua. Pitää kuitenkin nyt haasteen aikana kiertää myös muiden bloggaajien tonteilla lukemassa "matkakuulumisia". Jännittävää!

2 kommenttia :

  1. Muiden osallistujien maraton-tunnelmien seuraaminen on varmasti myös yksi päivän hauskimmista piirteistä!

    Lukuiloa huomiseen! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!