18.6.2013

Shakespeare & Sons – Ihana kirjakauppa Berliinissä!


Millainen on sinun unelmiesi kirjakauppa? Mie suuntasin eilen kulkuni suoraan omaan unelmaani: Hyllykaupalla hyvää, monipuolista ja kohtuuhintaista luettavaa, myysinen tunnelma ja kiehtova sisustus, mukavat tuolit, jotka tuovat mieleen mummolan ja joihin voi istahtaa lukemaan kirjoja – jos vain millään malttaa! Tämän kaiken lisäksi tarjolla on teetä, kahvia ja pikkupurtavaa.

Kuin kirjahullun taivas!
Prenzlauer Bergissä (tarkemmin Raumerstraße 36) sijaitseva Shakespeare & Sons on oiva vierailukohde Berliiniin saapuvalle kirjanystävälle. Aiemmin esittelin kiehtovan kirjapuun, joka löytyy niin ikään Prenzlauer Bergistä. Etsin kaiken aikaa lisää kirjallisia kohteita, kesäntäydeltä hyviä muistoja.

Tarjolla on paljon englanninkielistä luettavaa, mutta ranskankielistä kirjallisuuttakin löytyy yksi iso hyllyllinen. En kauhean tarkkaan katsonut sitä tarjontaa, koska en ranskaa osaa, lähinnä kiinnitin huomioni siihen, että lähes poikkeuksetta kaikkien kirjojen selkä oli valkoinen. En tiedä sitten, mistä se johtuu, koska käsittääkseni kyseessä ei ollut mikään yksittäinen pokkarisarja, vaan eri kustantamoiden teoksia, jotka vieri vieressä ja täysin samankokoisina saivat aikaan aika steriilin vaikutelman. Pidän värikkäästä ja "elävästä" kirjahyllystä – fonttien, värien, kokojen sekamelskasta.Proosan ohella paljon sarjakuvia, matkakirjoja, esseistiikkaa, filosofiaa, omaelämäkertoja jne. Erityisesti minua ilahdutti kirjojen esillepano ja löysin yhdeltä pöydältä Berliini-aiheisia kaunokirjoja, mutta tällä kertaa en ostanut sieltä yhtään, koska pidin jo käsissäni mukana olevan rahasumman verran kirjoja. Maksukortteja täällä on turha kassan edessä heilutella, niillä ei tee mitään (tietysti saksalaisilla korteilla jotain tekee, mutta harvoin näen niitäkään kenenkään käyttävän).

Teekin meinasi jäähtyä, kun näin koko ajan jotain mielenkiintoista, enkä pysynyt paikallani. Ensi kerralla nautin sitten myös ihan istuskelusta.

Ostin F. Scott Fitzgeraldin The Great Gatsby -romaanin, Adrian Tominen Scenes from an Impending Marriage -sarjakuvaromaanin, Julian Barnesin A Life with Books -minikirjan ja kauniin Praha-kortin. Ensi viikolla lähdemmekin pariksi päiväksi Prahaan.

16 kommenttia :

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. En löytänyt paikan päältä tietoa, mutta nettisivuilta löysin tällaisen tiedon:

   "Located in the Prenzlauer Berg neighborhood of Berlin, this is the latest project of the Shakespeare and Sons bookshop based in Prague, Czech Republic.

   After spending 10 years selling English and French books in Prague and Cesky Krumlov, we have expanded to Berlin."

   Poista
  3. Oho, Tellervo sinun kommenttisi ovat kadonneet.

   Poista
  4. Ahaa, siis Prahassakin tosiaan on sellainen! Minulta tuo Praha oli alun perin moka, tarkoitin Pariisia.

   Poista
 2. En näköjään osaa käyttää tätä systeemiä :D Tarkoitukseni oli sanoa, että tämä taitaa olla pariisilaisen, vuonna 1919 perustetun Shakespeare and Companyn sisarkauppa? Ainakin idea on vastaava, ja sielläkin tarjolla on pääosin englanninkielistä kirjallisuutta.

  Mitä ranskalaisten kirjojen kansiin tulee, niin ymmärtääkseni siellä on aika yleisenä käytäntönä, että kannet ovat juuri tuollaisia, pelkät nimitiedot ja siinä se. Se on yksi syy miksi kirjat ovat siellä niin halpoja. Toinen on yleisesti käytetty nidottu muoto, plus epäilemättä kielialueen koollakin on merkityksensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin osasit käyttää, säikähdin itse, että poistin kommenttisi vahingossa. :)

   Kiitos tiedosta, en tunne näitä Ranskan käytäntöjä yhtään. Kirjat olivat kyllä halpoja, niin tosin englanninkieliset kirjatkin (tosin eivät välttämättä ole uutuuksia). Nidottuja kirjoja siellä oli paljon. Uusien kirjojen lisäksi kaupassa oli myös käytettyjä kirjoja myynnissä.

   Poista
 3. Hienoja kuvia :)

  Oliko Shakespearella montakin poikaa (Rakastunut Sahakespeare filmissä oli ainakin nainen mahdollisesti tuleva vaimo:)

  VastaaPoista
 4. Sama juttu muistaakseni Pariisissa, eli myynnissä on myös käytettyjä kirjoja.

  Vaikuttaa ihanalta tämä Berliininkin kauppa. Pitäisikin ottaa tavoitteeksi käydä näissä kaikissa! :)

  VastaaPoista
 5. Oijoi mikä kauppa! Ja hienot ostoksetkin vielä!

  VastaaPoista
 6. Berliini-kuume ei todellakaan laske näistä postauksista! Ihana paikka ja hienot löydöt!

  VastaaPoista
 7. Aaarrggghhh, ei saa kiusata! ;-) Mulla on aivan jarkyttava ikava hyvaa kirjakauppaa :-( Tuo sinun loytamasi nayttaa ja kuulostaa aika taydelliselta <3

  VastaaPoista
 8. Tahtoo heti Berliiniin! Upea kauppa!

  VastaaPoista
 9. Tuolla olisi ihana tutkia kirjatarjontaa ja istahtaa lukemaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!