30.6.2013

Pieni pyrähdys Prahaan ja Wieniin


Lähdemme Jurin kanssa muutamaksi päiväksi reissuun. Parin tunnin päästä lähtee yöbussi Wieniin ja aamukuudelta kävelemme jo meille molemmille aivan uudessa kohteessa. Keskiviikkona jatkamme Prahaa kohti, sielläkään meistä kumpikaan ei aiemmin ole käynyt.

Prahan reissua varten saimme lahjaksi ystävältä Mondon matkaoppaan, mutta Wieniä varten olen kysellyt facebookissa tärppejä ystäviltä ja googlettanut jotain sieltä täältä. Haluan "hoiperrella" monien jalanjäljillä ja nähdä nähtävyyksiä, kulkea ja tuntea uuden kaupungin viehätysvoiman. Berliinissäkin on vielä paljon nähtävää, mutta jotenkin matkavimma vetää ja on niin ihana lähteä taas hetkeksi reissuun. Berliinin eloa on vielä 2 kuukautta jäljellä ja -- huh! -- kokonainen kuukausi takana.

Blogi on varmaan aika hiljainen matkan ajan, mutta kirjoitan kyllä palattuani kunnon postaukset molemmista kaupungeista ja siitä, mitä siellä olemme nähneet ja kokeneet. Puistoja, kahviloita, museoita, kirjakauppoja, patsaita, ravintoloita, pääkatuja ja sivukujia, kiipeämistä ja paikalla oloa, kaiken sen uuden sisäistämistä. Wien-aiheisia kirjoja en ehdi varmaan lukea, mutta latasin Prahaa varten yhden Kafkan lukulaitteeseen. Töitä lähtee mukaan kuitenkin sen verran, että voi olla, etten ehdi muuta iltaisin lukea. Freelancerin arkea, töitä on aina mukana, mutta toisaalta niitä voi tehdä missä vain.

Mukavaa viikkoa kaikille ja bis bald!

Nyt Kafka-kassi olalle ja kohti yöbussia!

P.S. Kuvien tekstit antavat sellaisen vaikutelman, että kyseessä on rai-rai-reissu. Tutustun kyllä mieluusti  molemmissa kaupungeissa myös viini- ja olutkulttuuriin, vaikkakin varmasti maltillisemmin kuin Saarikoski.

3 kommenttia :

  1. Ihanaa matkaa! Hauskaa, että menette juuri niihin samoihin kaupunkeihin, joissa itse tänä keväänä ja kesänä olen myös käynyt. Ja kivaa, jos omista postauksistani sait vinkkejä. :)

    Prahassa teidän on ehdottomasti mentävä Maitreaan syömään. Tämä on käsky! ;)

    VastaaPoista
  2. Valloittavaa matkaa! Praha on yksi sydämeni kaupungeista :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!