31.5.2013

Mistä kirjanörtti aloittaa pakkaamisen?


Tosin tarvitsen apua ja kunnon itsekuria, sillä en vain voi ottaa kaikkea näitä mukaani. Kirjoja on nyt (ilman matkaoppaita) yli 7 kilon verran, valitettavasti ihan liikaa. Näiden lisäksi minulla on parisenkymmentä sähkökirjaa iPadilla. Olen huhkinut niin paljon töiden parissa, että ihan hykertelen, kuinka paljon enemmän lukuaikaa minulla kohta on.

Vasemmanpuoleisin teos on ihana muistikirja, jonka sain ystäviltäni läksiäis- ja polttarilahjaksi. Hekumallinen Berliini on niin ikään samalta brunssilta saatu lahja. Pari mikiä, jotka eivät paina mitään, useampi pokkari ja neljä kovakantista kirjaa. En vain tiedä, mistä karsisin, sillä jos poistan yhden pokkarin, niin sen vaikutus painoon on aika minimaalinen. Kovakantisissa on taas sellaisia kirjoja, joiden lukemista odotan kovasti. Riikka Pelon uutuuskirjaa Jokapäiväinen elämämme ja Jennifer Eganin Sydäntornia olen ehtinyt jo aloitella ja todeta niin hyviksi, että haluan kirjat mukaani. Kallio on Tóibin ovat liipaisimella, mutta ovat ihan uusia hankintoja. – tosin Kallio on äidin ostama, otin sen vain Lapista mukaani.

Kolme kuukautta ei ole maailman pisin aika olla poissa kirjahyllyn luota, mutta se on kuitenkin niin pitkä, että tiedän lukevani useamman teoksen, enkä jaksa lukea vain sähkökirjoja. Tulevan aviomieheni neuvo on ollut kyllä se, että Saksastakin voin ostaa kirjoja, jos luettava uhkaa loppua kesken, mutta toisaalta tämä kirjojen pakkaaminen ja lukusuunnitelmien teko on sen verran ihanaa – joskin problemaattista – että hetken vielä pyörittelen ehdokaskirjoja käsissäni. Olen kuitenkin jo niin pitkällä, että ehdokkaat on valittu, enkä nyt aio muita hyllystäni esiin ottaa.

Mutta mitä otan Berliiniin mukaan? Mitä jätän kasasta pois? Vinkkejä!!

19 kommenttia :

 1. Ihan mahdoton tehtävä!
  Eganin ottaisin ehdottomasti mukaan itsekin ja Suljettu maa on todella hyvä. Binchyn ehkä jättäisin, mutta eipä se pokkari tosiaan painoon paljon vaikuta. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Egan ja Suljettu maa mukana, jätin Binchyn ja Oatesin pois (vaikka olen Oatesin lukemista odottanut, mutta se on painavin pokkari).

   Poista
 2. Voi mikä ongelma! Tykkäsin Kuolemasta Ehtoolehdossa valtavasti ja mieleeni tuli, että se saattaisi olla oiva kirja hetkeen, jolloin sinulla tulee ikävä Helsinkiä!

  VastaaPoista
 3. Katja Kallio näytti olevan sähkökirjana kympin, joten se saa jäädä pois ja ostan sen Berliinistä iPadiin.

  VastaaPoista
 4. Ekana olisin sanonut Eganin, mutta se siis lähtee joka tapauksessa mukaan. Mikit tietysti kannattaa ottaa pienuutensa ja keveytensä vuoksi. Nesser ei ollut mulle napakymppi, mutta niin monelle muulle oli ja koska on kesäkirja (joskin maaseutukesäkirja), ehdottaisin sitäkin. Ja itse Kesäkirja tietty! Tóibínin Brooklyn oli ihana ja kun pidät novelleista, niin ehkä olisi hyvä?

  VastaaPoista
 5. Ota Tóibín, koska se on ihana ja novellit ovat hyvää luettavaa myös silloin kun elämässä on erikoistilanteita.

  Mikit tietysti, ja Pelo koska se on hieno. Ääni myös Kontulalle, vaikka en ole sitä lukenut, mutta uskoisin sen olevan kiinnostava.

  VastaaPoista
 6. Aika mahdotonta olisi päättää, että mitä jättää pois. Kallio ja Egan ovat niin hyviä, Mikit keveitä, Pelo pitäisi lukea minunkin...

  Hyvää matkaa Berliiniin, kyyhkyläiset, ja näkemisiin! <3

  VastaaPoista
 7. Ihanaa lomaa! Minä karsisin rankalla kädellä, kun kirjat odottavat kuitenkin lukemista kiltisti kotona. Berliinistä voit löytää jotain ihan uutta ja ihmeellistä luettavaa! (Luetko muuten enkuksi tai saksaksi?)

  VastaaPoista
 8. Tunnen niin hyvin tuon ongelman, mitä pakata, mitä ei. Sitä on tässä kolmen vuoden aikana saanut harjoitella ja aina Suomesta lähtiessäni on pitänyt osa hankituista jättää odottamaan, kun kaikkia ei vaan ole voinut ottaa mukaan. Jonkun verran olemme kulkeneet Moskovaan junalla ja silloin ei ole tarvinnut välittää painorajoista.

  Ihanaa, että Pelo pääsee mukaasi. Itse ottaisin myös oatesin mukaani, kansien sisällä paljon hyvää luettavaa. Ihanaa Berliinin matkaa!

  VastaaPoista
 9. OIoioi, minä hykertelen ihan itsekkäistä syistä tuon kasan nähdessäni :). Pitää laittaa sulle jossain vaiheessa vaikka kuva siitä, mitä minulta löytyy, niin saat toivottavasti tarvittaessa vähän hätätäydennystä :).

  VastaaPoista
 10. Kolme kuukautta on lukutoukan elämässä pitkä aika jos hyvä luettava loppuu kesken ;) Onneksi saat siellä tehdä kirjalöytöjä ainakin englanniksi :)

  VastaaPoista
 11. Kauhea ongelma... Egan kyllä kannattaa ehdottomasti lukea !

  VastaaPoista
 12. Sama ongelma, vaikka olen lähdössä vain kahden viikon matkalle! Mikejä olen minäkin valikoinut rinkkaani kulkemaan - matkustajan unelma. Mikeinä mukaani lähtee Pulkkisen Totta, Härkösen Ei kiitos ja Knausgårdin Taisteluni. Periaatteessa kolme kirjaa saattaisi riittää hyvinkin kahden viikon matkalle, mutta toisaalta enemmänkin kyllä varmasti tulisi luettua, jos kirjoja jaksaa mukanaan kantaa. Ottaako monta kevyttä pokkaria? Vai yksi iso ja painava kirja, josta riittäisi pitkäksi aikaa luettavaa (harkinnassa on Waltarin Mikael Karvajalka)? Vaikeita päätöksiä. Ja miten vaikeaa olisikaan, jos pitäisi valita lukemista kolmeksi kuukaudeksi!

  VastaaPoista
 13. A-a-auts mikä pulma! Olisin ite ihan hukassa. Ehkä tämä vinkki auttaisi valitsemaan: valitse yksi kovakantinen kirja, jonka lukemista et voi lykätä eteenpäin. Tee muista sitten arpaliput ja nosta kiposta ne pari kovakantista, jotka lähtevät vielä mukaan. Ei tarvitse itse päättää, kun arpa sanelee tahdin. :) Tosin arpa voi valita omasta mielestä väärin. :D

  VastaaPoista
 14. Kiitos kaikille ihanista neuvoista. Tuntuu kuin matkalla olisi mukana useampikin teistä, kun sain suosituksia mukaan otettavista kirjoista ja keinoista valita sopivimmat. Mukaan lähti todella hyvä setti, joista uskon etukäteen pitäväni.

  VastaaPoista
 15. Tuo kuva on ihana! Tulee aina kutkuttava olo, kun saa valita seuraavan luettavan kirjan, saati kun se on matkakirja ja matkakin kutkuttelee mukavasti!

  VastaaPoista
 16. Arvaa vaan millasta oli, kun muutin Suomesta Norjaan! :-D En ole vieläkän saanut kaikkia kirjoja kotiin luokseni, kun jätin niitä "lainaan" äidille, siskoille, veljille, ystäville...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!