2.1.2013

Blogistanian Finlandian ehdokkaani

Blogistanian Finlandia 2012 on kilpailu, jossa nostetaan esiin bloggaajien arvostamia kotimaisia kirjoja. Tarkoitus on lisätä kotimaisen kirjallisuuden laaja-alaista lukemista. Kilpailuun voivat osallistua bloggaajat, jotka kirjoittavat blogiinsa kirjoista.

Kilpailu koskee vuonna 2012 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia ja runokokoelmia sekä sarjakuvia. Lasten- ja nuortenkirjallisuudelle on oma kilpailunsa, joten Blogistanian Finlandian äänestyksessä ei voi asettaa ehdolle lasten- ja nuortenkirjoja.

Edellytys ehdolle asettamiseen on, että bloggaajan täytyy olla itse lukenut kirjat ja hänen on täytynyt kirjoittaa kirjoista blogiarvio omaan blogiinsa. Ehdokaslistassa on linkitettävä kirja blogiarvioon. Tästä syystä yksi suosikkini Eeva Kilven Kuolinsiivous ei ole ehdokaslistalla, sillä en ole vielä ehtinyt siitä blogata.

Annan kolme pistettä Aki Ollikaisen Nälkävuodelle, kaksi pistettä Tiina Laitila Kälvemarkin novellikokoelmalle Kadonnut ranta ja yhden pisteen Johan Bargumin pienoisromaanille Syyspurjehdus.

Blogistanian Finlandia 2012 on epäkaupallinen kilpailu, mutta pyrimme järjestämään voittajakirjailijalle haastattelutilaisuuden ja kukituksen.

6 kommenttia :

 1. Minullakin oli Syyspurjehdus :)

  Laitankin Kälvemarkin ja Kilven harkintalistalle, kuulostavat hyvältä.

  VastaaPoista
 2. Nälkävuosi on hieno. Syyspurjehduksestakin pidin kovasti.

  VastaaPoista
 3. Nälkävuosi. On. Paras. ;)

  Noita kahta muuta ehdokastasi en olekaan lukenut, täytyy panna mieleen.

  Kotimainen kirjallisuus jaksaa sykähdyttää.

  VastaaPoista
 4. Niin hienoa, että Laitila Kälvemark sai muiltakin pisteitä! Mä annoin kaksi.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, kun annoit pisteen Syyspurjehdukselle! Nälkävuosikin on hieno kirja.

  Ja kuten toisaalla sanoin, minua vähän harmittaa, kun en muistanut Kuolinsiivouksen menevän virallisesti kaunokirjalliseen kategoriaan. Pöh. En ole satavarma, olisinko äänestänyt sitä, mutta ehkä. Luultavasti. En halua nyt pohtia asiaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!