13.11.2012

Mukana taas Blogistanian palkintoraadeissa

Kirjablogistit valitsevat jälleen vuoden parhaat uutuuskirjat. Joulukuun alussa valitaan Blogistanian Kuopus, eli ensimmäisitä kertaa mukana ovat myös lasten- ja nuortenkirjat. Tammikuun alussa valitaan Blogistanian Finlandia ja helmikuun alussa Blogistanian Globalia.

Viime vuonna kirjabloggaajat perustivat yhteistuumin omat kirjapalkinnot, ja minusta oli mukava olla yksi perustajajäsenistä (perustajajäseneksi pääsi osallistumalla kilpailuun ensimmäisen kerran. :)) ja äänestää parhaimpia lukukokemuksia. Tänä vuonna uusi tulokas Kuopus on minulle haaste, sillä en lue juurikaan uusia lasten- ja nuortenkirjoja. Tai en ainakaan siinä määrin, että otannasta saisi valittua parhaimman teoksen voittajaehdokkaaksi. Onneksi sarjakuvillakin saa osallistua, mutta toisaalta luen niistäkin enemmän aikuisille suunnattuja teoksia.

Mutta osallistun ainakin Blogistanian Finlandia ja Globalia -kisoihin. Vielä ehtii onneksi lukea, sillä listat julkaistaan vasta ensi vuoden alussa. Viime vuonna kotimaisista kirjoista voittajaksi valittiin Katja Ketun Kätilö, ja meillä oli Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa palkinnonjakotilaisuus. Globalia-palkinnon napannut Vieras kartanossa ilahdutti kirjailija Sarah Watersia niin, että hän mainitsi siitä kotisivuillaan ja Tammi merkitsi pokkaripainokseen palkinnosta tiedon.Blogistanian Kuopus 2012
Blogistanian Kuopus on tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä kilpailu, jossa nostetaan esiin bloggaajien arvostamia lasten- ja nuortenkirjoja. Kilpailu koskee vuonna 2012 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä sekä näille kielille käännettyä lasten- ja nuortenkirjallisuutta.

Ehdolle voi asettaa kustantajien lasten- ja nuortenkirjoiksi määrittelemiä teoksia: romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia.

Listat julkaistaan blogeissa lauantaina 1.12.2012 klo 10. Tulokset julkaistaan maanantaina 3.12.2012 klo 20.

Blogistanian Kuopusta emännöi Saran kirjat. Kilpailujulistus julkaistaan hänen blogissaan 15.11. klo 10.00.


Blogistanian Finlandia 2012
Blogistanian Finlandia 2012 on kilpailu, jossa nostetaan esiin bloggaajien arvostamia kotimaisia kirjoja. Kilpailu koskee vuonna 2012 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia ja runokokoelmia sekä sarjakuvia.

Listat julkaistaan blogeissa keskiviikkona 2.1.2013 klo 10. Tulokset julkaistaan saman päivän iltana klo 20.

Blogistanian Finlandiaa emännöi Sallan lukupäiväkirja. Kilpailujulistus julkaistaan hänen blogissaan 15.11. klo 10.00.


Blogistanian Globalia 2012
Blogistanian Globalia 2012 on kilpailu, jossa nostetaan esiin kirjabloggaajien valitsemia vuoden parhaita käännöskirjoja. Kilpailu koskee vuonna 2012 Suomessa julkaistua, suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä, alunperin ulkomailla ilmestynyttä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia.

Listat julkaistaan blogeissa perjantaina 1.2.2013 klo 10. Tulokset julkaistaan maanantaina 4.2.2013 klo 10.

Blogistanian Globaliaa emännöi Kirjava kammari. Kilpailujulistus julkaistaan hänen blogissaan 15.11. klo 10.00.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!