25.9.2012

Syyskiireitä

Tulin jättämään blogiini sanan, että hengissä ollaan, vaikka blogini on ollut hipihiljaa jo viikon ajan. Nyt eletään töissä niin kiireisiä aikoja, etten ole ehtinyt blogata oikein mistään. Luen silti kovasti ja kirjojen parissa pyörin aamusta iltaan, jotta työn alla olevat kirjat olisivat Helsingin kirjamessuille mennessä valmiit. Messujen ohjelma julkaistiin tänään.

Unkari on kirjamessujen teemamaa ja aiemmin tein kirjavinkkipostauksen aiheesta.

Kohta helpottaa ja pääsen rentoutumaan blogini pariin. Olen kaivannut bloggaamista, toisten blogeja ja vapaampaa lukemista, mutta jokainen projekti opettaa koko ajan lisää, ja vaikka on välillä kiireistä ja tiukkaa, niin onhan se sitten ihan uskomaton tunne saada valmiit kirjat eteen ja huokaista, että siinä ne nyt ovat. Voin vain kuvitella, millainen tunne valtaa kirjailijan tai kääntäjän, kun hän kohtaa ensimmäisen kerran valmiin kirjan, kun kustannustoimittajakin joka kerta herkistyy. Siinä se nyt on.

Minulta on pyydetty useamman kerran, että kirjoittaisin vähän työstäni ja miten päädyin alalle. Aion kirjoittaa myöhemmin jotain, joskin samalla tunnen oloni kovin kainoksi. Mitä osaan oikeasti sanoa, kun olen ollut alalla vasta yli vuoden. Mutta blogihautkin myös osoittavat, että asiasta haetaan tietoa. Olen aiemmin kirjoittanut työharjoittelusta ja erään kirjan matkasta yöpöydälleni, joista voi jo vähän lukea alastani. Tai ainakin minun kokemuksistani.

Ehkä voisin toteuttaa ensimmäistä kertaa tämmöisen kyselypostauksen, joihin olen törmännyt toisenlaisten aihepiirien blogeissa. Mitä haluaisit tietää kustannustoimittajan työstä? Vastaan parhaan taitoni mukaan mahdollisiin kysymyksiin tekemällä erillisen bloggauksen. Mutta mitään luottamuksellista en voi tietenkään paljastaa. Mutta jos haluat kysyä jotain, niin vastaan. Voisin myös kuvakoosteen muodossa paljastaa, että minkä kirjojen kanssa olen ollut vuoden aikana tekemisissä, sillä muuten en ole niistä blogissani puhunut.

Vinkkaan tässä myös kiinnostuneille Helsinki-kirjojen tämän syksyn uutuuskirjaan Haluatko todella kirjailijaksi? Siinä piruillaan ja juoruillaan ja – ehkä vähän turhan paljon höykytetään vain yhtä kustantamoa – käydään läpi kustannusmaailmasta tuttua sanastoa. Kuriositeetin vuoksi mainitsen, että teoksessa puhutaan siitä, kuinka nopeasti ala nykyisin muuttuu ja kuinka koko ajan tapahtuu uusia asioita, ja tänään saimme lukea että Helsinki-kirjojen vetäjät siirtyvät Paasilinna-kustantamoon.

Pian lähden Lappiin taas lomalle, sillä tiukan työrutistuksen jälkeen kelpaa ihan totaalinen rauha. Aion myös lukea ihan hurjasti, sillä siihen ei kyllästy millään.

Sisareni ilahdutti minua kännykkätaiteella..

8 kommenttia :

 1. Ihana ilahdutuskuva :)

  Minä en nyt keksi mitään järkevää kysyttävää, olen vaan sinusta hirmuylpeä kun teet tällaista hienoa työtä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei välttämättä kenelläkään ole, mutta en osannut itseksenikään oikein päättää, että mitä niin erikoista osaisin alasta kertoa. :)

   Minustakin kuva oli hauska, Hennillä on hyvä huumori.

   Poista
 2. Tätäpä se tämä elo nyt meillä monella on, kiirettä kiireen perään :) Jaksuja ystävä <3

  VastaaPoista
 3. Mahtava teema kirjamessuilla tänä vuonna. Linkki kirjavinkkipostaukseen vie muuten messuohjelmaan...

  Oikein hyvää rentoutumisaikaa työrupeaman jälkeen!

  VastaaPoista
 4. Tulin moikkaamaan sinua kiireiden keskelle, ystäväni ja kollegani. <3 Tsemppiä! Ihanaa, että pääset pian pohjoiseen.

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä, älä stressaa bloggaamattomuudesta! Oman ajankäyttökriisini keskellä olen suorastaan hyvilläni jos muillakin on joskus takkua... :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!