17.9.2012

Blogisynttärit ja arvonta

Nyt on kaksi vuotta vierähtänyt ensimmäistä kirjainten virrasta blogissani. Enkä näillä näkymissä ole tätä harrastusta hetkeen lopettamassa. Blogini on vakiintunut omanlaisekseen, mutta toki muutosta ja kehittymistä tapahtuu kaiken aikaa. Tai ainakin näin soisin tapahtuvan. Vaikka olen nyt kahden vuoden aikana työllistynyt täyspäiväisesti kustannusalalle, on blogini silti edelleen oma temmellyskenttäni, harrastus ja ajatushautomo. Luen paljon kirjoja, vaikka luonnollisesti nykyisin vähemmän kuin aiemmin. Kirjojen kanssa työskentely ei ole kuitenkaan vähentänyt lukuhalujani, vaan rakkaus kirjoihin ja lukemiseen on yksi tärkeimmistä työvälineistäni. Kustannustoimittajan työ on kutsumusammattini ja lukeminen niin tärkeä osa elämääni, että venyneiden työpäivien jälkeen rentoudun silti kaikkein mieluiten juuri kirjan parissa.

Minulle on myös tämän vuoden aikana valjennut, etten koskaan ehdi kirjoittaa kaikista lukemistani kirjoista, mikä tietysti jatkuvasti harmittaa minua, sillä parhaiten muistan ne kirjat, jotka olen myös blogiini tuonut ja ajatukseni ylös kirjannut. Ensi vuoden kehitysajatus olisi parantaa tapojani, mutta koska tiedän, että tulen aina valitsemaan lukemisen kirjoittamisen edelle, niin jatkossakin jotain lukemisprosessissa jää itsellenikin salaisuudeksi.

Tällä tarkoitan sitä, että usein löydän kirjasta uusia puolia, kun teen siitä arvion blogiini. En suunnittele juttuja etukäteen, istun vain näppäimistön äärelle ja kirjoitan mitä mieleen tulee. Siksi varmasti pidänkin bloggaamisesta niin paljon, sillä se on nykyisin hyvin olennainen osa lukuprosessia. Tuntuu, että käyn kirjan uudelleen läpi, kun kirjoitan siitä.

Monet bloggajat kysyvät näiden rajapyykkien kohdalla rohkeasti, että mitä lukijat toivovat että blogissa parannettaisiin ja miten kannattaisi kehittää blogia ja bloggauksia. Mie olen ehkä näin suoraan palautteeseen liian arka, sillä vaikka uskon siihen, että koskaan ei ole valmis, haluan silti pitää harrastuksen kepeänä ja suorituspaineista vapaana. Tämä on vähän nurinkurista, kun itse käsittelen työkseni toisten tekstejä ja annan niistä jatkuvasti palautetta ja parannusehdotuksia, enkä sitten muka itse haluaisi tätä tehtävän omille teksteilleni. Toki otan palautetta vastaan, mutta koska tämä on vapaa-ajan huvitusta, toivon että lukijat pitävät siitä, että blogini on aina vähän keskeneräinen ja tietty ennalta-arvaamattomuus ja vapaa tyyli säilyvät.

Sitten vähän tilastoja:

Vime vuonna tähän aikaan lukijaraatiin oli kirjautunut 138 lukijaa ja blogiani oli luettu yhteensä noin 55 000 kertaa. Olin kirjoittanut blogiini 233 juttua. Katse tilastoihin taas: Nyt lukijoita on kirjautunut 264 ja blogissani on käyty noin 155 000 kertaa. Tämä on puolestaan 359. kirjoitus blogiini. Jonkun verran Kirjainten virrassa on siis vuoden aikana liikennettä, kirjoituksia, lukijoita ja mielenkiintoisia kirjoja. Kiitos kaikille lukijoille, olen hirmu onnellinen, että olette mukana tekemässä tästä harrastuksestani näin tärkeän.

Blogisynttäreitä juhlitaan tänäkin vuonna arvonnan kera. Arvon kaikkien kommentoijien kesken 30 euron lahjakortin Adlibrikseen. Jos olet lukijani, mutta et ole kirjautunut bloggerin kautta, niin keksi itsellesi nimimerkki. Olette tervetulleita seuraamaan blogiani myös facebook-sivun kautta. Tämä ilahduttaisi minua kovasti. Mitään mainostuspakkoa ei ole, mutta toki on mukava, jos hyvä sana kiertää ja blogini saa arvontojenkin myötä lisää lukijoita ja tsemppaajia kolmannelle vuodelle. Arvon lahjakortin 1.10. Saa jättää kommentteihin myös lukuvinkkejä!!

Kiitos kahdesta vuodesta lukijoille. Bloggaamisen suola on sen vuorovaikutuksellisuudessa, ja sen sokeri tulee kirjoista.

Kiittäen Kirjainten virrassa -tiimi:


78 kommenttia :

 1. Onnea onnea blogillesi! Ja niinhän se pitääkin; pitää oma harrastus, vapaa-ajan bloggaus velvoitteista vapaina ja omanlaisena :) Sen takia blogeja on kiva lukeakin! Olisipas mukavaa, jos arpaonni osuisi kohdalle, mutta vaikka ei osuisikaan, on silti mukavaa vierailla täällä melkeinpä päivittäin!

  VastaaPoista
 2. Onnea! Ja tosiaan, lukemisen ja kirjoittamisen tasapaino täytyy jokaisen löytää itselleen sopivaksi ja eri elämäntilanteessa sekin aina sitten vielä muuttuu. Kiitos tästä blogista, se on eri kiva ja tokihan tästä myös sinun ammattilaisuutesi näkyy.

  VastaaPoista
 3. Onnea! :)
  Ihana tuo sinun tiimiparisi <3
  Minä annan heti suoraa palautetta: minusta blogissasi on kaikki mallillaan, mitä sitä turhaan muuttamaan valmiiksi hyvää!

  VastaaPoista
 4. Onnea! Kyllä täällä viihtyy ja minusta Kirjainten virrassa on oikein omannäköisensä kirjablogi :)

  VastaaPoista
 5. Onnittelut kaksivuotiaalle! Sinulla on hieno ja monipuolinen blogi :)

  VastaaPoista
 6. Onnea! Sinulla on ihana, itsesi näköinen blogi. Minäkään en ole pahemmin palautetta kysynyt, koska uskon aitouteen. Jos alkaa liikaa miellyttämään toisia, se aitous ja blogin Se Juttu voi hävitä. Joten jatka samaan malliin:)

  VastaaPoista
 7. Onnea Hanna, Kirjainten virrassa on huippublogi.

  VastaaPoista
 8. Onnea kaksivuotiaalle blogille ja sen tiimille! :) Itse olen vastikää hypännyt mukaan lukijajoukkoon. Päätin klikata iteni listalle, sillä blogisi vaikuttaa mielenkiintoiselta, ulkoasu on selkeä ja mietin, että josko saisin täältä mm. mukavia lukuvinkkejä. :)

  VastaaPoista
 9. Onnittelut ja kiitokset tähänastisista laadukkaista arvioista ja kiinnostavista keskustelunavauksista! :)

  VastaaPoista
 10. Onnea! Tuo sinun lukijamääräsikin kertoo, että täällä kyllä viihdytään! :D Minusta juuri tuo "suorituspaineista vapaa" -tyyli on oikein nappaavaa! Pelkään juuri sitä, että kirjablogimaailma menee liian vakavaksi, joten jatka ihmeessä samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 11. Mikä yhteensattuma, minun blogissani juhlitaan juuri puolivuotiasta 'vauvaa':)
  Onnea ja kiitos ihanasta blogistasi!

  VastaaPoista
 12. Onnea kaksi vuotiaalle.

  Olit ensimmäisiä lukijoitani :)

  Kaikki kirjablogit on aluksi aika paljon toisensa kaltaisia, pikku hiljaa jokainen löytää oman genrensä, mikä on minusta tämän homman hienous.

  Kun aloin lukea blogiasi se oli sinulla jo löytynyt :)

  Onnea :)

  VastaaPoista
 13. Oikein paljon onnea kaksivuotisesta taipaleesta! :)

  VastaaPoista
 14. Onnea blogillesi, joka on kyllä kirjablogien ehdotonta kärkeä!

  VastaaPoista
 15. Onnittelut minultakin! Kaksi vuotta yllätti! Kaksi, jo! Kaksi hyvää vuotta!

  Pidän juuri noista "keskeneräisyydestä ja ennalta-arvaamattomuudesta ja vapaasta tyylistä" ja luen aina kaiken, vaikken ehdi niin kommentoidakaan.

  Lukuvinkiksi tahtoisin antaa Markku Pääskystä, koska en muista sinun häntä lukeneen.

  Elän itse vähän samanlaisessa bloggaamattomuustilassa, kun kiireitä piisaa, mutta sinäpä sen sanoit: minäkin luen mieluummin kuin kirjoitan. :) Toivotan päivänsankarille onnea ja menestystä jatkossakin!

  VastaaPoista
 16. Paljon onnea huipulle kaksivuotiaalle! Ja iso peukutus ennalta-arvaamattomuudella ja vapaalle tyylille :)

  VastaaPoista
 17. Onnea, onnea, ihana Hanna ja hieno blogi! Kirjainten virran vietävänä on hyvä olla, koska sinä osaat kirjoituksillasi herättää ajatuksia, keskustelua ja toki antaa lukuvinkkejäkin. Ja on se Petjakin aika ihana. :)

  VastaaPoista
 18. Huimasti onnea sinulle Hanna ja niin ihanalle blogillesi! <3 Täältä löytyy aina vinkkejä kirjastoreissuille.

  VastaaPoista
 19. Onnea Hanna! Ja Petja! Blogi on just hyvä tällaisena. :) Paitsi että pitäsi olla vielä enemmän kissakuvia. :P

  VastaaPoista
 20. Onnea reippaalle kaksivuotiaalle! Kaksivuotiaat ovat siitä ihanassa iässä, että koliikit on kärsitty, opittu kävelemään ja keskustelemaan. Eikä vielä ole uhmaikää tai muuta känkkäränkkää ;)Sinun blogisi herättää ajatuksia ja antaa virikkeitä, todella.

  VastaaPoista
 21. Onnittelut täältäkin. :) Määkin tykkään tästä ihan tällaisenaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu, paitsi että jos suinkin sopii, esittäisin lukuvinkin sijasta toisen toiveen: olisi kivaa, jos voisit joskus kertoa, millaista työtä teet. Kustannusala kiinnostaa minuakin, mutta olen kuullut paljon sellaista varoittelua, että pitää olla valmis tyytymään freelancerpuuhiin, mikä ei kauheasti houkuta epävarmuutensa takia. Kuulisin mieluusti hevosen suusta, millaista työ kustannusalalla oikein on.

   Poista
 22. Onnea 2 vuotiaalle!

  En muista oletko lukenut (sivupalkin kirjailijoiden perusteella et) Muriel Barberyn Siilin eleganssia, mutta sitä voisin siis suositella.

  VastaaPoista
 23. Paljon onnea! Blogissasi on aina ilo vierailla!

  VastaaPoista
 24. Onnea kaksivuotiaalle! Minäkin pidän suuresti blogistasi ja tyylistäsi sitä kirjoittaa. Mitään parannusehdotuksia ei tänne olisi edes syytä antaa enkä ylipäänsä oikein tykkääkään niitä antaa, kun jokainen rakentaa siitä itsensä näköisen ja se riittää minulle :)

  VastaaPoista
 25. Onnea onnea! Blogisi on yksi niistä, joita olen pisimpään säännöllisesti seurannut. Ihana kissa ja hiiri -kuva!

  VastaaPoista
 26. Paljon onnea! Olen saanut täältä monet kirjavinkit. :)

  VastaaPoista
 27. Onnea ihanalle Hannalle, suloiselle Petjalle ja mahtavalle Kirjainten virralle!

  Mitäpä sitä hyvää muuttamaan. Jatka vaan samalla linjalla rennosti, paineitta, omalla aidolla tyylilläsi. Tykkään kirjoituksistasi, vaikka en aina ehdikään kommentoimaan.

  Mulla on muuten ihan sama periaate eli että lukeminen on ensisijaista ja kirjoista kirjoittaminen toissijaista, vaikka sekin on tosi palkitsevaa. Kaikkeen vain ei riitä aika ja olisi tosiaan hyvä, ettei bloggaamisesta tulisi lisää paineita.

  Ja arvontaan osallistun, tietenkin.

  VastaaPoista
 28. Onnittelut! Löysin tänne keväällä, kun olin pitkällä sairaslomalla. Sen jälkeen olenkin lukenut blogiasi säännöllisesti.

  VastaaPoista
 29. Onnea kaksivuotiaalle! "Tuntuu, että käyn kirjan uudelleen läpi, kun kirjoitan siitä." Olen huomannut ihan saman.

  VastaaPoista
 30. Onnittelut! Ja arvonnat on aina niin kivoja (vaikken mitään oo koskaan voittanutkaan :D)

  VastaaPoista
 31. Paljon onnea! Olen huomannut tässä viime aikoina saman kuin sinä: kaikesta lukemastaan ei ehdi kirjoittaa.

  VastaaPoista
 32. Onnea! Terv. Syys-syssy

  VastaaPoista
 33. Paljon onnea! Tämän blogin myötä olen kiinnostunut jo niin useasta kirjasta, että en ehdi edes kaikkia lukemaan.

  VastaaPoista
 34. Arpajaiset, kivaa! Mukana ollaan. Blogissasi on aina ilo vierailla, siis pitkää ikää blogillesi ja bloggailun iloja sinulle.
  Lukusuositukseksi heitän tiiliskiven: Victor Hugon "Kurjat" oli aikoinaan järisyttävän hieno ja todella palkitisi lukijansa.

  VastaaPoista
 35. Onnea kovasti! :)Lukusuositukseksi voisin heittää esimerkiksi Enni Mustosen Pohjatuulen tarinoita -sarjan, se on kivan kevyttä välipalalukemista syksyyn. :)

  VastaaPoista
 36. Onnea synttärisankarille! Blogisi on ihana! Tuo lukemisen vs. bloggaamisen priorisointi ajankäytön suhteen on kyllä konstikasta. Minullekin kirjat, joista bloggaan, jäsentyvät mielessä paljon paremmin ja jäävät sinne vahvemmin, mutta sitten toisaalta aina ei jaksa pohdiskella vaan on kivempaa vain lukea posottaa.

  VastaaPoista
 37. Synttärionnea! Ihana tiimikuva :)

  VastaaPoista
 38. Onnittelut! Osallistun mielelläni arvontaan. :)

  VastaaPoista
 39. Onnea! Mainostan blogiasi pitämällä sitä blogilistassani.

  VastaaPoista
 40. Onnittelut! Kirjavinkkinä tarjoan Tapio Koivukaria: Ariasman tai Luodetuulen maa.

  VastaaPoista
 41. Loysin just blogisi, vaikuttaa mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
 42. Kiitoksia kiinnostavista kirja-aiheisista kirjoituksista. Tulee tätä kautta etsittyä lukuvinkkejä. Vähään aikaan en kyllä uutta lukemista tarvitse sillä päätin jälleen yrittää lukea "Alastalon salissa". Ehkä tällä kertaa onnistun.

  VastaaPoista
 43. Paljon onnea!! Bloggailu on tosiaan kivaa, mutta ei samalla tavalla rentoa kuin itse lukeminen :). Toivottavasti tuot kuitenkin aina ainakin parhaat kirjat myös tänne meille muille, olet sangen hyvä filtteri :).

  VastaaPoista
 44. Onnea! Luen juuri uutuuskirjaa Punainen puutarha, ja on hyvä! Kirjoitustyylistä ja tarinoista tulee L.M. Montgomeryn tyttökirjat, Punainen puutarha on vähän niin kuin aikuisen naisen tyttökirja:)

  VastaaPoista
 45. Paljon onnea Hanna! Tätä postausta oli kiva lukea, paljon kaikkea kirjallista on mahtunut näihin kahteen vuoteen sinulla ja blogillasi. Ihana kuva <3

  VastaaPoista
 46. Hienoa, että blogi on edennyt näinkin pitkälle! Kahdessa vuodessa tapahtuu :)

  VastaaPoista
 47. Onnea merkkipäivän johdosta! Osallistun arvontaasi. Mukavaa syksyä toivottelen :)

  VastaaPoista
 48. Paljon, paljon onnea! Bloggaaminen on parasta, kun sitä ei tarvitse ottaa liian vakavasti. Pidä sama linja! Ja osallistun toki arvontaan. :)

  VastaaPoista
 49. Onnea! Mukana arvonnassa, Olen nauttinut erityisesti Miten luet -sarjastasi ja tietenkin on ihanaa lukea sarjisjuttujasikin! :)

  VastaaPoista
 50. Oletko lukenut jo Bolshoin perhosen? Tai tiettykin varmaan olet... en vain löytänyt blogimerkintää. Ihana kirja!

  VastaaPoista
 51. Onnittelut! Blogiasi on aina ilo lukea. Jos et ole vielä lukenut, suosittelen Yann Martelin Piin elämää.

  VastaaPoista
 52. Paljon onnea! Olen mukana arvonnassa.

  Kirjoitit suolasta juuri samalla tavalla kuin minä äsken blogissani, jossa muuten on sinulle terveisiä :-)! Käythän katsomassa?

  VastaaPoista
 53. Onnea kaksivuotiaalle blogille ja ihanalle tiimille <3

  Blogisi on yksi suosikeistani (samalla myös villasukkalasten suosikki ja ainoa heidän seuraamansa blogi), tänne on aina ilo tulla uudelleen ja uudelleen! Mielelläni osallistun myös arvontaan.

  VastaaPoista
 54. Onnea blogille ja tiimille! Asiantuntevia mutta rentoja postauksiasi on aina kiva lukea. Ja kiitos kyllä, mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 55. Osallistun arvontaan!
  Kirjauduin lukijaksi, vaikuttaa erittäin hyvältä kirjablogilta, kirjoitat hyvin ja aivan ihana kissa! :)

  VastaaPoista
 56. Onnea 2-vuotisesta blogista! Hurja määrä kertyneitä postauksia, siinä on jo melkoinen henkilökohtainen tietopankki :) Vaikka bloggaus tosiaan on harrastus ja hauska sellainen, toivon ainakin itse että tulevaisuudessa tulee myös tilanteita, jolloin omia muistiinpanoja voi hyödyntää opiskelussakin, jos ei aivan työssä.

  Arpaonnea täälläkin toivotaan :P

  VastaaPoista
 57. Onnea! Kiva arvonta. Nimimerkki Neiti Kesäheinä

  VastaaPoista
 58. Onnea meijän Hannulille ja sen ihanalla blogille! Olen mukana arvonnassa, vuhuu!

  VastaaPoista
 59. Nimimerkki: Anttoni

  anttoniandroid (at) gmail.com

  VastaaPoista
 60. Hurjasti on kävijämäärät kasvaneet, onnea paljon! Olkoon suunta sama jatkossakin. Olen mieluusti mukana myös arvonnassa, vaikken olekaan lukijaraatiin itseäni kirjannut, niin silti tulee vierailtua hyvinkin säännöllisesti.

  VastaaPoista
 61. Onnea maanmainiolle blogillesi! Täällä on joka kerta kivaa vierailla, tykkään tavastasi käsitellä kirjoja ja kirjailmiöitä - se on samaan aikaan rento ja analyyttinen. Rapsutuksia kisulle! ;)

  VastaaPoista
 62. Onnea blogi-synttäreiden johdosta! Mukana arvonnassa minäkin.

  VastaaPoista
 63. Sinulla on ihastuttava blogi! Olen mukana arvonnassa ja laitoin vlogiini myös linkin tänne! :)

  VastaaPoista
 64. Onnea! ja kiitokset kivasta blogistasi.

  Osallistun arvontaan, adlibriksessä on pitkään ollut pari kirjaa, jotka pitäisi saada =)

  VastaaPoista
 65. Onnea blogille, joka on yksi niistä jotka innostivat minua perustamaan oman blogin :)

  Osallistun myös arvontaan.

  VastaaPoista
 66. Hih, ehdin vielä osallistua!

  Onnea blogillesi ja pidä tyylisi. :)

  VastaaPoista
 67. Onnea ensimmäisistä vuosista, toivottavasti tulee moninkertaisesti ikää lisää. Osallistun arvontaan, tähän ajankohtaan alkaa ihan hirveästi houkutella ostaa uusia kirjoja omaksi asti.

  VastaaPoista
 68. Onnea 2-vuotiaalle. Minäkin pidän blogissasi tavastasi käsitellä usein myös erilaisia ilmiöitä yms kirjallisia asioita.
  Arvonnassakin toki mukana.

  VastaaPoista
 69. Onnea sinulle ja blogille! Ihanan omaperäinen ja mielenkiintoinen blogi. Tykkään kovasti tästä ulkoasusta! :) Arvontaan osallistun myös innolla ja jännityksellä...

  http://stressipallona.blogspot.fi/

  iina.niskanen@gmail.com

  VastaaPoista
 70. Onnea kaksivuotiaalle, parhaita blogeja ovatkin juuri ne, jossa blogisti kuuntelee omaa ääntään eikä liikaa (huh subjektiivinen määritelmä) keskity miettimään lukijoitaan.
  Arvontaan osallistun toki myös!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!