19.8.2012

Kesän kirjaostoksia


Kesä 2012 oli taas hurja.
Jokapaikassa oli ihania kirjoja, joiden oli pakko lähteä mukaani. 


Näitä on sitten mukava syksyllä lukea. Klassikoita, uutuuksia, keltaista, sinistä. Kotimaista, käännöskirjallisuutta. Pilkkahintaan ostettuja, Akateemisesta tarkkaan valittuja. Kannoin korteni kekoon, tuin kotimaista yrittäjää, kustantajaa, kirjailijaa, kirjakauppiasta. Tein hyvän työn. Näin itselleni sanoin montamontamonta kertaa, kun kirjan taas kotiini kannoin.


Monta kirjaa valitsin ihan haasteitakin silmällä pitäen. 
Kirjoja eri Euroopan maista tai amerikkalaisia klassikoita. Niitä, joihin on pitänyt tutustua jo kauan. Jotka ovat kaukaa tänne kulkeutuneet, jonkun on lukenut ystävä, muutaman muistan elokuvista, eräs niin tuttu, että jokaisenhan sen kuuluisi olla lukenut
Vaan en ole. En vielä.


Monta kirjaa, jotka jäävät odottamaan hyllyyni "sitä oikeaa" hetkeä, mutta jotka oli pakko ostaa silloin hetihetiheti. Monta kirjaa, jotka tuli luettua silloin heti, mutta jotka syystä tai toisesta lähtivät saman tien kiertämään. Yksi kirjaston poistolaariin, jokunen siskolle, äidille, isälle, muutama kirjablogistien miitin kautta maailman turuille ja toreille, ravintolan lukunurkkaukseen. Odottamaan seuraavaa lukijaa, joka haluaa tarttua teokseen hetihetiheti.Jotkut liittyvät Unkariin, tämän vuoden teemamaani, monella tapaa. 
Yhdestä löysin Jarkko Tontin muistiinpanon itselleen, hän oli ostanut kirjan Suomalaisesta kirjakaupasta Helsingistä 15/1/2004 ja varmasti teoksen lukenut ennen kuin vei sen divariin. Jotkut kirjat muistuttavat ystävästä, haluan lukea samoja kuin hän. Jotkut ovat yllätyksiä, heräteostoksia, kirjamanian kohteita.

Kesällä ostin paljon kirjoja. Syksyllä aion lukea paljon kirjoja.

21 kommenttia :

 1. Ihana postaus, tulin niin hyvälle mielelle tästä. Sinulle tulee hyvä syksy. <3

  Ja noin paljon Irvingiä! Oman elämänsä sankari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinun kehujen takia ostin niitä, minulla on hyllyssä neljä lukematonta Irvingiä. Haalin niitä suuna päänä, vielä pitäisi lukea. :)

   Poista
 2. Oh, hienoja kirjalöytöjä! Nautinnollista kirjasyksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onneksi näitä voi säilöä pitkälle tulevaisuuteen. Kun pistäisi rahaa pankkiin, säästän omaa pääomaani varten. Koko ajan kirjahyllyni elää, luetut usein lähtevät eteenpäin muille lukijoille. Paitsi ne, jotka haluan pitää muistutuksena esillä.

   Poista
 3. Voi miten kuulostaakin tutulta :D
  Minäkin ostin kesällä paljon kirjoja, mutta en taida syksyllä ehtiä lukea paljon kirjoja... nyt koen runsaudenpulaa enkä osaa valita, mihin tarttuisin kun on niin monta jotka haluaa lukea hetihetiheti! Oi tätä tuskallista onnea ja onnellista tuskaa ;)

  VastaaPoista
 4. Ihania löytöjä, mainio teksti. Lukuiloa tulevaan syksyyn!

  VastaaPoista
 5. Sinäkin ;) Niin minäkin ;)

  VastaaPoista
 6. Ihania löytöjä! Itse olen yrittänyt himmailla vähän kirjojen hamstrausta, mutta tämä herätti melkein kuumeen lähteä taas kirppareille keräämään saalista :D

  VastaaPoista
 7. Hieno saalis :-) Minä taas päätin pyhästi, että uusia en osta tai edes lainaa, kunnes olen saanut aimo pinon jo kotona olevia luettua. Ihana tuo 'rahaa pankkiin', olen samaa mieltä.

  VastaaPoista
 8. Hauskaa, itsekin ostin juuri hetki sitten Kawabatan Kioton. Se on hyvä kirja! Muutenkin näyttää herkulliselta tuo sinun haalima teoskasa! :) Lukuintoa syksyyn!

  VastaaPoista
 9. Minä eilen ihan herkistyin tästä postauksesta. Kuvat ovat niin herkullisia, samoin lausahduksesi siellä välissä. On aina kihisyttävää, kun syksy tulee ja me lukutoukat tietenkin liitämme sen myös tuollaisiin ajatuksiin: "Kesällä ostin paljon kirjoja. Syksyllä aion lukea paljon kirjoja." <3

  Minä en tänä kesänä ostanut muuten paljon yhtään kirjoja (varmaan alle kymmenen, hui!), mutta viikonloppuna on taas Espoo-päivä ja ajattelin käydä selaamassa läpi Kierrätyskeskuksen kirjat, jotka lähtevät silloin puoleen hintaan. ;)

  Noissa pinoissasi erityisen ihania ovat Aika suuri hämäys, Revolutionary Road ja Kuvanveistäjän tytär. Omalla lukulistallani taas ovat ainakin Antaumuksella keskeneräinen, Irvingit ja Aamiainen Tiffanylla. Ja kaipa se Amerikkalainen tyttökin pitäisi joskus selättää..

  Hyvää lukusyksyä!

  VastaaPoista
 10. Jee! Minäkin ostin kesällä Silmissä siintävät vuoret (eurolla kirppikseltä, ja sitten näin sen vielä samaan hintaan toisella kirppiksellä :).

  VastaaPoista
 11. Olipa kiva postaus ja oli hauska bongata niin paljon kirjoja, joista olen itse tykännyt, kiinnostavaa nähdä, menevätkö mielipiteemme niistä yksiin. :) Joka tapauksessa: nautinnollisia lukuhetkiä!

  VastaaPoista
 12. "Jokapaikassa oli ihania kirjoja, joiden oli pakko lähteä mukaani"

  Sinäpä sen sanoit <3

  VastaaPoista
 13. Tää oli: <3 <3 <3

  Piristi flunssaisen ja työkiireisen päivää :)

  VastaaPoista
 14. Kertakaikkisen ihana kasa, tosi monipuolinen, huolisin ehdottomasti itsellenikin. Ja ostosten perustelut olivat kertakaikkisen mainioita myöskin :).

  VastaaPoista
 15. Noissa pinoissa on monta upean upeaa teosta! Hyvät pointit sinulla...Nyt minäkin entistä ahkerammin aion tukea kustannusalaa ja aloitan ostamalla joitakin (lue:monia) Herman Kochin Illallisia. Viime vuonna se must oli Jonnekin pois.

  Minä olen pudonnut unkarilaiseen runouteen...

  VastaaPoista
 16. Hyviä löytöjä! Voi kuinka kirjat ovatkaan hienoja esineitä ja jokaisella on tarinansa, esineenä. Uusi perspektiivi tähän asiaan itselleni tuli tänä syksynä kun pitää yhtäkkiä miettiä, mitä teemme perimällemme noin neljällekymmenelle hyllymetrille kirjoja - apua! Ehkä tästäkin määrästä moni löytää tiensä pilkkahintaan myytäväksi ties missä, tavallaan surullista, mutta niin väistämätöntä.

  Olen oikeasti ensi kertaa ajatellut, että kun nuo perintökirjat saamme jaettua ja oma osuuteni siitä on omassa hyllyssäni, täytyy uudella tavalla pohtia kirjojen ostamista ja keräämistä. Siirtymistä uutuuksissa sähkökirjaan??

  VastaaPoista
 17. Tuli tuosta kirjojen paljoudesta mieleeni vajaa viikko sitten tapahtunut tapaamiseni Maria Nokan kanssa. Hän oli perinyt kesällä sukulaiseltaan noin kuusituhatta kappaletta kirjoja, jotka olivat pääasiallisesti Valittujen Palojen "Kuukauden Kirjoja". Samaa kirjaa saattoi olla kymmeniä kappaleita, sillä testamenttaaja oli ollut "Kuukauden Kirja -addikti. Hän oli kirjoittanut testamenttiinsa kauniisti, että kirjallisen alan ihminen osaisi varmaan arvostaa hänen kokoelmaansa. Maria varastoi kirjat ystävänsä autotalliin. Joku oli lupautunut ottamaan kirjat vanhan talon eristeeksi, jos niistä olisi poistettu kannet. Maria kysyi mahtaisiko joku ottaa vastaan kirjan kansia. Niitä voisi joku keittiötavararohmu ajatella käyttävänsä vaikka sipulin leikkausalustana.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!