28.3.2012

Kirjainten virrassa löytyy nyt myös facebookista


Tein blogilleni tänään facebook-sivun, sillä en halunnut pommittaa kavereiden uutisvirtaa kovin usein blogini päivityksillä. Mutta aina kun olen laittanut fb-sivuille linkin, niin kyllä sieltä tänne blogiin on mukavasti lukijoita eksynyt. Ainakin piipahtamaan, jos ei muuta.

En aluksi kehdannut tehdä blogille omaa sivua, sillä tämä on kuitenkin vain leikkimielinen (mutta tärkeä) harrastus, ja ehkä vähän nolottikin mainostaa omia kirjoituksia. Toisaalta nyt en häiritse blogini päivityksillä niitä ystäviä, joita kirjat ja kirja-aiheiset uutiset eivät kiinnosta yhtään. Jokainen halukas voi liittyä blogini sivuille tykkääjäksi ja saada sitä kautta tietää kätevästi päivityksistä.

Linkitän arvioita Kotimaisten kirjablogien -sivuille, mutta ne näkyvät vain omien tuttavieni uutisvirtaan, joten uusia lukijoita ja innokkaita kirjaihmisiä se ei samalla tavalla tavoita. En kauheasti seuraa liikennettä, että mitä kautta blogiini eksytään, mutta google on tietysti ykkönen. Mitä eriskummallisimmmilla hakusanoilla, joita olen blogiini listannutkin, eksyy jatkuvasti ihmisiä. Osa hakusanoista on niin hämäriä, etten usko tavoittavani kirjajuttuineni potentiaalista uutta ystävää, mutta useimmiten tänne etsityy lukijoita kirjailijan ja kirjan nimen perusteella.

Bloggaaminen on kuitenkin vuorovaikutusta, keskustelua, ei täällä mistään norsunluutorneista huudella totuuden torvena, vaan kirjoitan omia ajatuksia lukemisesta, kirjoittamisesta, kirjoista ja kirja-alasta. Näitä ajatuksia on mukava jakaa muiden kanssa, keskustella ja kysyä toisten mielipiteitä, lukutottumuksista lukukokemuksiin.

Linkitin blogiini myös kustantamoiden ja kirja-alan toimijoiden fb-sivuja, joten pystyn itsekin kätevästi seuraamaan uutisia. Oli myös aika yllättävä huomata, kuinka suuri vaihtelu kävijämäärissä/tykkääjissä eri sivustoilla on, esimerksiksi Gummeruksen sivuilla mm. on yli 16 000 tykkääjää, ja se on paljon verrattuna muihin kustantamoihin. Sivuni kautta löytyy myös muiden kotimaisten kirjabloggaajien sivuja.

https://www.facebook.com/Kirjaintenvirrassa

Käy rohkeasti tykkäämässä ja ilahduta bloggaajaa!

4 kommenttia :

  1. Turhaan kyllä ujostelet: kirjoitat niin hyvin!

    VastaaPoista
  2. Hanna, arvaa mitä: Sen facebookin 'uudistuksen' jälkeen en ole päässyt näkemään kenenkään kirja-arvioita, puhumattakaan siitä, että olisin saanut sinne laitettua omiani. Kun klikkaan auki Kotimaiset kirjablogit näen vain ihan ufosivun, josta en tajua mitään. Mahtaakohan nyt luvattu blogin 'uudistus' olla yhtä antava.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!