2.1.2012

Blogistanian Finlandia

Tällä hetkellä Sallan lukupäiväkirjassa käynnistyy kirjablogien Finlandia -äänestys. Tarkoitus on äänestää 3-6 kotimaista kirjaa vuodelta 2011. Mukana saa olla myös sarjakuvia, joten kisa poikkeaa hieman esikuvastaan. Minun oli yllättävän vaikea tähänkin listaukseen löytää sopivia kirjoja, sillä en ole ehtinyt kirjoittaa kaikista loppuvuoden kirjoista vielä omaa arviota, mutta onneksi tässä sai käyttää myös blogistikollegoiden hyviä tekstejä linkityksenä.

Keskityin tässä listauksessa osittain omiin suosikkeihin ja osittain niihin, joiden uskon pärjäävän kisassa. Olen kuitenkin aktiivisesti lukenut muiden tekstejä pitkin vuotta ja jonkinlainen kuva on tullut, että mitkä kirjat ovat suosikkeja blogistaniassa. Ainoa "ongelma" on se, että kirjoja on ihan liikaa. Todella paljon hyviä kotimaisia kirjoja on julkaistu ja luettu tänä vuonna.

Kaikista kirjoista löytyy useita arvioita blogeista, mutta tämänhetkinen tekninen vempain hidastaa minua niin paljon, etten voi linkittää kaikkia tähän. Osa on minun lukemiani ja osa puhtaita intuitioarvauksia.

Miika Nousiainen: Metsäjätti
Marisha Rasi-Koskinen: Katariina
Tuomas Kyrö: Kerjäläinen ja jänis
Essi Tammimaa: Paljain käsin
Katja Kettu: Kätilö
Ville Tietäväinen: Näkymättömät kädet

7 kommenttia :

 1. Jo on kumma, jos Kätilö ei pääse Sallan lopulliselle listalle, se näkyy olevan kaikilla!

  VastaaPoista
 2. Mulla ei ollut, oli vain mainintana. ;) Hyvä idea tämä BF, näitä listoja on hauska käydä kurkkimassa!

  VastaaPoista
 3. Hiphei, Hanna, sinäkin listaat Näkymättömät kädet! Kätilö selvästi pitäisi lukea, samoin Metsäjättiä ja Kerjäläistä ja jänistä on nyt nostettu.

  VastaaPoista
 4. tuo näkymättömät kädet alkoi kovasti kiinnostaa nyt! metsäjätti ja kerjäläinen ovat minunkin listalla. Tää on kyllä hauska juttu!

  VastaaPoista
 5. Hauskaa, kaksi samaa! Jännityksellä odottelen, miten käy!

  VastaaPoista
 6. Hih, kaksi samaa... ja Metsäjätinkin tunnustan hyväksi kirjaksi.

  Samaa mieltä muuten, 'ongelma' on, että hyviä kirjoja on liikaa! Onneksi se on ongelma vain tällaisessa valintatilanteessa ;-)

  VastaaPoista
 7. Miten helpottavaa nähdä Kätilö listallasi.

  Lupaan, että se on puhdasta timanttia!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!