7.12.2011

Kirjabloggaajien matkakirjavinkit

Minulta pyydettiin (eli ei palkattu) kirjoittamaan pieni matkakirjavinkki Rantapallo.fi-sivustolle. Sieltä löytyy myös melkein kaikkien muiden Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinnon saaneiden kirjabloggaajien vinkit. Tarkoitus oli vain kirjoittaa pieni esittely kirjasta, jota lukiessa tekee mieli lähteä matkalle. Minulla oli vaikka kuinka monta kirjaa mielessä, mutta lopulta päädyin Adichieen, sillä se on ollut monta kuukautta lukemisen jälkeen mielessäni ja ihastuin kirjaan todella. Varsinaisesti mieleni ei tee kirjaa lukiessa lähteä matkalle, joten ehkä tavallaan kirjoitin vähän otsikon ohi, mutta mielestäni se on edustava ja uskottava teos sekä Afrikan eri maista kuin siirtolaisten elämästä Yhdysvalloissa.

****

Chimamanda Ngozi Adichie: Huominen on liian kaukana


Kirjainten virrassa -blogissaan nykykirjallisuudesta bloggaava Hanna Pudas kertoo suosikikseen Chimamanda Ngozi Adichien teoksen Huominen on liian kaukana.


“Nuoren afrikkalaisen naisen novellikokoelma vie lukijan matkoille niin Afrikkaan kuin Yhdysvaltoihinkin. Afrikka ei näyttäydy pimeänä eikä yliromantisoituna maana, vaan kokoelma näyttää, että maanosaan mahtuu monenlaista maata ja tarinaa. Yhdysvaltoihin sijoittuvissa novelleissa kaipuuta kotimaahan käsitellään ruuan kautta. Adichien naispäähenkilöt ikävöivät tuttuja mausteita uudessa maassa. Tarinoissa mennyt muistuu suussa, ja toisinaan integroituminen uuteen kulttuuriin näkyy konkreettisesti siinä, että hylätään vanhat, rakkaat reseptit.


Minusta kaikkien tarinoiden ei tarvitse jatkua ikuisesti, vaan yksi taidonnäyte on saada eheä tarina tiivimpään tilaan, niin että se silti hengittää ja jättää lukijalle jotain omaakin löydettävää. Adichie osaa tämän täydellisesti.”
****

Käy kurkkaamassa myös Morren, Sallan ja Jessican vinkit sivustolta.

1 kommentti :

  1. Hyvä, Hanna (ja muut mukaanpyydetyt bloggaajat)! Ja hyvä, Adichie!

    Tosi kiva juttu, ja mielestäni suosittelit oikein erinomaista kirjaa. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!