17.11.2011

Teoksen ja Siltalan kirjailijailta


Olin Siltasessa kuuntelemassa Teoksen ja Siltalan kirjailijahaastatteluja. Toimittaja Esa Silanderin haastateltavana olivat Teoksen Finlandia-palkintoehdokkaat Eeva-Kaarina Aronen (Kallorumpu) ja Jenni Linturi (Isänmaan tähden) sekä Johanna Sinisalo (Enkelten verta) ja Juhani Känkänen (Elämäni mustimmat hetket).

Siltalan kirjailijoista paikalla olivat Kari Hotakainen (Jumalan sana), Tuomas Kyrö (Kerjäläinen ja jänis), Taina Haahti (Kaikki mitä tiedän huomisesta) ja Anja Snellman.

Snellman luki myös haastattelujen lopuksi otteita 30-vuotisen taiteilijajuhlavuoden kunniaksi julkaistusta runokokoelmastaan Öisin olemme samanlaisia.

Oli mukava kuunnella kirjailijahaastatteluja, ja muutaman kerran kävin kameran kanssa nappaamassa haastattelukuvan. En halunnut rikkoa tunnelmaa ramppaamalla kaiken aikaa salin takaa eteen kamerani kanssa, mutta joitain tunnelmia sain ikuistettua tänne blogiini.

Kari Hotakainen: En suosittele Bob Dylanin joululevyä!

Taina Haahti: Minusta kaikki kirjani ovat erilaisia, eivätkä toteuta mitään yhteistä genreä.

Tapasin illassa myös kirjabloggaajatuttuja ja kuvasin Nora exlibris -blogin Nooran Eeva-Kaarina Arosen kanssa. Nooran blogista löytyy enemmän juttuja illasta ja Arosen haastattelu.

Noora suosittelee Kallorumpua lukijoille.

Ravintolassa oli kauniita valoja ja värejä ympärsiinsä. Kynttilöistä ja värillisistä lampuista jäi hienoja kuvioita seinille.


Tässä pieniä tunnelmapaloja illasta.

8 kommenttia :

 1. Kuvistasi (ja sanoistakin) välittyy ihanan intiimi ja lämmin tunnelma. Pitääpä käydä kurkkaamassa myös tuo Noran juttu!

  VastaaPoista
 2. Hienosti välität eilisillan tunnelmia. Hienoja kirjailijoita ja kirjoja. Ilta oli kaiken kaikkiaan innostava, kaikkia kirjailijoita kuuli ilokseen.

  Kuvasi ovat upeita.

  VastaaPoista
 3. Ihana paikka, missä ravintolassa tämä oli?

  Linturista oli tällä viikolla kiva juttu jossain verkkomediassa. Kirja alkoi himottaa.

  Olet kehittynyt kuvaajana Hanna ihan älyttömästi, ei voi kuin ihailla. :)

  VastaaPoista
 4. Siltanen nimisessä ravintolassa oli tämä tilaisuus eilen. :)

  Kiitos kauheasti kommenteista, varsinkin kuviin liittyen, sillä olen nyt blogin myötä kiinnostunut amatöörikuvaamisesta enemmän ja enemmän.

  VastaaPoista
 5. Hauskaa, kun sinä näit Kyrön ja Hotakaisen samoihin aikoihin. Olin kuuntelemassa heitä keskiviikkona kirjastossa. Hyviä kuvia!

  VastaaPoista
 6. Mukava juttu. <3 Kiitos vain hyvästä seurasta! Ilta oli (muutenkin) onnistunut - siitä kiitokset Siltalalle ja Teokselle.

  VastaaPoista
 7. Ihania tunnelmia kuvien myötä, kiitos!

  VastaaPoista
 8. Hei,

  Törmäsin blogiisi aivan sattumalta ja luin kontekstistaan irrallaan olevan kommentin: Kari Hotakainen: "En suosittele Bob Dylanin joululevyä!"

  Miksi hän niin sanoi? Haluaisin, että kirjoittaisit myös hänen perustelunsa, sillä hän varmasti perusteli mielipiteensä jotenkin.

  Oliko Hotakainen hieman myöhässä, koska Dylanin joulualbumi julkaistiin jo 2009? Aika noloa häneltä parjata hyvää levyä. Ja aika noloa minulta kommentoida asiaan kuulumattomasti; en edes tiedä kuka tuo Herra Hotakainen on. En varmasti tartu hänen kirjaansa tuollaisen lapsellisen kommentin jälkeen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!