30.6.2011

Kesäkuun luetut

Kesäkuun pian päättyessä on hyvä miettiä taas, että mitä kuukauden aikana on tullut luettua.
Valmiita kirjoja on tullut tässä kuussa luettua aika vähän, enkä ole ehtinyt edes kaikkia lukemiani kirjoja tuoda blogiin työkiireiden ja kesäulkoilujen vuoksi. Olen aloittanut kuun alussa harjoittelun ja elän tällä hetkellä elämäni parasta kesää. Lukuinnostus vain kasvaa töitä tehdessä, mutta koska luen iltaisinkin töihin liittyviä kirjoja tai kässäreitä, niin aika ei vain riitä kaikkeen. Olen silti onnellinen, että olen saanut edes vähän luettua myös valmiita teoksia, sillä niitä lukiessa mieli rentoutuu hyvin eri tavoin, eikä tarvitse olla niin valppaana.

- Annelies Verbeke: Nuku! (Avain, 2010)
- David Nicholls: Sinä Päivänä (Otava, 2011)
- Anu Silfverberg: Luonto pakastimessa (Teos, 2011)
- Meritta Koivisto: Poissa (Avain, 2011)
- Agatha Christie: Ikiyö (Wsoy, 1967) Lukupiiri-blogia varten luettu.
- Matti Suurpää: Parnasso. 1951-2011 (Otava, 2011) (osin)
- Raija Puukko & Marjo Koivumäki: Ekodeko (Atena, 2011)


Kuten linkityksistä voi huomata, olen ehtinyt kirjoittaa arvion vasta Nuku! -teoksesta. Muistuttaisinkin, että teoksen arvonta on käynnissä ensi viikon tiistaihin asti. Kysymykseen vastaamalla voi osallistua kovakantisen Nuku! -version arvontaan.

Parnasson tietokirjan innostamana aloitan pian blogisarjan nimeltä Päivän Parnasso. Olen keräillyt eri vuosikymmenten Parnassoja itselleni ja tykkään lueskella niitä omaksi huvikseni. Ajattelin, että voisin silloin tällöin nostaa esiin jostakin lehdestä kivoja juttuja muidenkin iloksi. 50-60 luvun lehtiä on ollut vaikea saada käsiin, joten jos nurkissasi pyörii tuon ajan ihanuuksia, niin olisin valmis niitä myös ostamaan. Lahjoittaakin saa. ;)

Olin juhannuksena Heinävedellä ja lueskelin rentoutuneena laiturilla muutaman kirjan. Kuvien kissat, Pulla ja Molli, osaavat ottaa myös ilon irti hyvästä säästä. Harmi, ettei Petjaa voinut ottaa matkalle mukaan. Osasimme kissojen kanssa yhdessä nauttia rennosta tunnelmasta ja molemmat tulivat viereen nukkumaan, kun luin noita yllälistattuja kirjoja. Oi onnea..17 kommenttia :

 1. Päivän Parnasso on mahtava blogisarjan aihe, odotan innolla! Valitettavasti en voi auttaa keräilyharrastustasi, ellei sulta sitten puutu ihan uusinta lehteä. :)

  Ja nuo Heinäveden kuvat... aivan epätodellisen ihanan näköistä! Tästä on tullut myös matkailunedistämisblogi, sillä minun on nyt pakko päästä Valamoon ja Heinävedelle ja noihin maisemiin. Eikä haittaa, vaikka tapaisin nuo kissukatkin. Hienoja kuvia, kiitos!

  VastaaPoista
 2. Voi Jenni, onpa mukava kuulla. Näitä kissoja sai sydämen kyllyydestä kantaa, "sumppailla" ja lellitellä. Aivan ihania ovat. Tuosta laiturilta oli myös mahtava pompata uimaan.

  Päivän Parnassot starttaa heinäkuussa. :)

  VastaaPoista
 3. Lupaan myös vloppuna näpytellä noita arvioita. Voisin ehkä myös kirjoittaa pienen reportaasin kustannustoimittajaharjoittelijan päivästä, mikäli lukijoita kiinnostaa.

  VastaaPoista
 4. Huu, minäkin odotan Päivän Parnassoja! Todella hyvä idea!

  Kisulit on upeita! Kesä myös! :-)

  VastaaPoista
 5. Niin, ja harjoitteluselostus kiinnostaa kyllä! :-)

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoisia juttuja tiedossa, kivaa! Molemmat ideasi ovat huippuhyviä, jään odottelemaan.

  Ja voiko olla just mitään, mistä paremmin välittyisi kesäpäivän lämmöstä nauttimisen fiilis kuin tuo eka kissakuva, tekis mieli alkaa kehrätä.

  VastaaPoista
 7. Heinävesi on kaunis paikka. Itse vietän kesiäni 15 kilometrin päässä Valamosta. Tosin luostarissa en ole kyllä aikoihin käynyt. Kesällä siellä on liikaa ihmisiä mun makuuni.

  VastaaPoista
 8. Kiva idea tuo Päivän Parnasso, odotan mielenkiinnolla!

  Saanko udella missä kustantamossa olet harjoittelemassa. Ihanaa että nautit kesätyöstäsi!

  Ihanaa kesäviikonloppua :)

  VastaaPoista
 9. Vau, miten ihanat kesäiset kissakuvat! Tuli niitä katsoessa niin ikävä huhtikuussa poisnukkuneita kissavanhuksiani. Ehkä jonain päivänä taas... Ja odottelen Parnassojuttujasi malttamattomana.

  VastaaPoista
 10. Päivän Parnasso kuulostaa tosiaan mielenkiintoiselta! Ja aivan ihania kesäisiä kissakuvia! :)

  VastaaPoista
 11. Todella hyviä ideoita! Ehdottomasti haluaisin kuulla kokemuksistasi kustannustoimittajaharjoittelijana. Itseäkin kustannustoimittajan työ kiinnostaa todella paljon, mutta täällä Joensuun seudulla on vähän työmahdollisuuksia sillä alalla...

  Me oltiin parikymmentä vuotta sitten yksi juhannus Heinävedellä, Karviossa. Ovat kyllä kauniita seutuja. Ja nuo kissat vasta ovatkin ihania. Mukavaa, kun joku muukin on nimennyt kissoja Pekka Töpöhäntä -kirjojen mukaan (meillähän on Maija Maitoparta ja Rikkovaaran Riku ja on ollut myös Metsäkulman Murre).

  Mulla on ihan sama ongelma kuin sullakin eli en ole ehtinyt kirjoittaa arvioita luetuista kirjoista. Mutta siitähän avauduin jo omassa blogissa, joten ei siitä sen enempää tällä erää, koska ei se oikeasti ole mikään iso ongelma. Positiivistahan se on, että on ehtinyt lukea paljon.

  VastaaPoista
 12. Olet kyllä kaikesta huolimatta saanut hyvin luettua kirjoja! En ole itse lukenut listaltasi mitään, paitsi Nuku!-kirjan omistan lukemattomana kovakantisena, jonka vuoksi en arvontaasi (tällä kertaa;) osallistu.

  Ja oi, mitä kisuja!

  VastaaPoista
 13. Kyllä kiitos, mielelläni lukisin kustannustoimittajaharjoittelijan arjestasi :) Ja Heinäveden maisemat näyttävät rentouttavilta...

  VastaaPoista
 14. Ihania kisuja! Ja olethan sinä paljon ehtinyt lukea!

  Minäkin liputan Päivän Parnasson ja kustannustoimittajaharjoittelijan arjen puolesta jos ehdit kirjoittaa. :>

  VastaaPoista
 15. Todella loistavia ideoita molemmat! Olisi kiva lukea kustannustoimittajan arjesta. :)

  Ihania kuvia! Kissat jos jotkut osaavat sitten ottaa rennosti kesähelteessä! ;)

  VastaaPoista
 16. Vitsi sie olet lukenut paljon vielä työlukemisten päällekin! Petjaa sijaistavat kissat ovat ihania. <3 Ja hyviä juttuideoitakin vielä. Go, Hanna! :)

  VastaaPoista
 17. Söpöläiset kissat! Oli varmaan kiva käydä uimassa tuolta laiturilta. Oliko vesi vielä kylmää?
  Vanhat Parnassot ovat kiva idea!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!