23.6.2011

Juhannuskirjoja

Lähden juhannukseksi Heinävedelle ja Valamoon rentoutumaan. Pakkasimme mukaan viisi kirjaa sen kummemmin miettimättä, koska en halunnut suunnitella edes lukemista. Haluan vain olla hiljaisuudessa ja tarttua lähimpänä olevaan kirjaan, siispä laukkuun lähti viisi yöpöydällä lukemisvuoroa odottavaa kirjaa. Otan mukaan myös lehtiä, joita saa työpaikalta lainaan vapaasti. Aluksi mietin, että ottaisin myös vähän töitä mukaan luettavaksi, mutta taidan jättää ne suosiolla maanantaiksi. Muumit kuuluisivat Suomen suveen, mutta olen kaikki Muumi-kirjani lukenut, joten mukaani lähtivät ihan toisenlaiset kirjat. Kaikki ovat blogien mukaan hyviä teoksia, joten uskon, että summamutikkainen ratkaisu toimii ihan yhtä hyvin, kuin tarkkaan harkittu lukusuunnitelma.

Kaikille oikein ihanaa juhannusta!!
Palataan blogien pariin sunnuntai-iltana. Silloin on luvassa kirja-arvontaa, sillä voitin Inahdus-Inan arvonnassa Annelies Verbeken Nuku!-teoksen kovakantisena, mutta nyt sain ihanalta pomoltani Verbeken omistuskirjoituksen Lahdesta pokkaripainokseen. En tarvitse kahta samaa teosta, joten ensi viikolla arvion ohessa laitan hyvän kiertämään ja arvon belgialaista nykykirjallisuutta. Lukemisiin!

15 kommenttia :

 1. Hieno pino kirjoja. Minä otan mukaan vain kaksi ja lisäksi aion etsiä äitini hyllystä taas jonkun tyttökirjan, kuten melkein joka juhannus. :)

  Ihanaa juhannusta Heinävedellä. Valamo on mieltä rauhoittava paikka. Mekin suuntaamme Itä-Suomeen, mutta toisenlaisiin maisemiin.

  VastaaPoista
 2. Oi, Valamoon! En ole ikinä käynyt, joten esitän vienon toiveen, että kerrot juhannuksen jälkeen, millainen paikka se oli. Ainakin minunkin haaveissani ja mielikuvissani todella rauhallinen ja rentouttava.

  Hyviä kirjoja olet pakannut mukaan! MInäkin aion julkaista juhannuskirjapinon blogissa (varmaan huomenna) ja eilen mietin, että apua, juhannuksena ja kesällä pitäisi lukea muumeja, mutta en silti aio lukea niitä.

  Lukemisiin ja bloggailemisiin! Hyvää reissua! :)

  VastaaPoista
 3. Valamoon rentoutumaan... Kuulostaa ihanalta! Suloista juhannusta ja hienoja lukuelämyksiä!

  VastaaPoista
 4. Kolme alimmaista olenkin jo lukenut tuosta pinosta ja kaksi ylintäkin kiinnostaa!

  Minäkin odotan sitten raporttia ja tunnelmia siitä, millaista Valamossa oli!

  VastaaPoista
 5. Hauskaa juhannusta!
  Etenkin tuo Nichollsin kirja kiinnostaa minuakin :)

  VastaaPoista
 6. Kivaa juhannusta!

  Mä saan tänään pari varattua kirjaa jussin viettoon mukaan, jos ehdin kirjastoon...

  Muuten aion rakennella kirjahyllyn kasaan ja ihastella, mitä omastani löytyykään =)

  VastaaPoista
 7. Me kävimme Valamossa maanantaina:) Se on kyllä joka kerta aina yhtä tunnelmallinen ja kaunis paikka! Oikein rentouttavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 8. Itse odotan kovasti, että pääsisin joskus lukemaan Sinä päivänä kirjan.

  Mutta hyvää juhannusta sinne!

  VastaaPoista
 9. Ihanaa ja rentouttavaa juhannusta, Hanna! Kirjapino sekä suunnittelemattomuus vaikuttavat molemmat hyviltä.

  Nautihan olostasi ja nähdään ensi viikolla! <3

  VastaaPoista
 10. Oioi, Valkoinen tiikeri oli ainakin omasta mielestäni mainio kirja. :)

  Rentouttavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 11. Valamo on hieno paikka. En vain valitettavasti ole vuosiin siellä käynyt, vaikkei tästä meiltä ole sinne edes kovin pitkä matka. Ei vain ole tullut lähdettyä... Serkkuni muuten oli siellä juuri ikoninmaalauskurssilla.

  Oikein antoisaa ja rentouttavaa juhannusta!

  PS. Oon lukenut noita tuon Bunkkerin. Se oli aika erikoinen, tavallaan, mutta ihan luettava.

  VastaaPoista
 12. Valamo kuulostaa...levolta.

  Miten ehdit viisi kirjaa tai edes kahta...kuka vie minun aikani;-)

  Minulla on nyt luvussa kolme samaan aikaa, mikä on se outo tapa, jonka tämä blogihomma on minulle tuonut. Yksi niistä on sama kirja kuin sinun pinossasi.

  Suloista juhannusta sinulle, Hanna!

  VastaaPoista
 13. Kiitos kaikille ihanista kommenteistanne! Olipa ihana tulla reissusta koneen äärelle ja löytää näin monta juhannustoivotusta. Kiitoskiitoskiitos!!!

  En tosiaankaan ehtinyt lukea näitä kaikkia, sillä sain Nichollsin kirjaan uppoamaan enemmän aikaa, kun oletin. Toisaalta olen tyytyväinen siihen, että tein muutakin lomallani kuin luin. Luen muutenkin töissä niin paljon, että sielun on hyvä levätä muillakin tavoin. Muiden ihmisten kanssa, syöden juhannusherkkuja, kuvatessa ja kierrellessä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!