6.4.2011

Kirjalöytöjä ja lukutottumus-tutkimuksesta..

Löysin taas aivan ihastuttavia kirjoja antikvariaattikierroksellani (piti sisällään kaksi paikkaa). Kaikki muut kirjat maksoivat euron, paitsi tuo päällimmäinen ihastuttava Elif Shafakin Rakkauden aikakirja kustansi 2 euroa. Eli koko keko kympillä.

Onhan tämä varsinaista ostomaniaa haalia kaikki paikat täyteen kirjoja, mutta aion pitää vastaisuudessa lisää arpajaisia ja pistää hyvä kiertämään. :) Tarkoituksenani oli vain tappaa aikaa ennen erästä musiikkitutkimusta (piti kuunnella 700 erilaista biisinäytettä pikaisesti raksiruutuun arvioiden ja sain siitä hyvästä 30e lahjakortin Stockkalle), mutta halvat hinnat yllättivät lukutoukan.

Klikkaamalla kirjan nimeä pääsee jonkun kirjabloggaajan tekemään arvioon, mikäli kirjasta sellainen on tehty ja arvio googlettamalla löytyi.
- Markku Turunen: Juuston pimeä puoli  (Gummerus, 2010)
- Eila Kostamo: Isänkuvat (Wsoy, 2010)
- Pekka Manninen: Kiimakangas (Wsoy, 2010)
- Elina Loisa: Julkeat (Gummerus, 2010) ja toinen aivan erilainen arvio teoksesta tästä.
- Pauliina Susi: Nostalgia (Tammi, 2010)
- Saara Kesävuori: Tarvitse minua (Tammi, 2010)
- Eeva-Kaarina Aronen: Hän joka näkee (Teos, 2007)
- Heidi Jaatinen: Ei saa katsoa aurinkoon (Gummerus, 2010) ja toinen arvio tästä.
- Elif Shafak: Rakkauden aikakirja (Gummerus, 2010). Lisäksi klik, klik, klik.


Samalla välitän Eliisa Vainikan viestin lukutottumus-tutkimuksesta:

------

Hei!

Teemme Tampereen yliopiston Journalismin tutkimusyksikössä tutkimusta ns. Google-sukupolven uusista lukutottumuksista. Etsimme tutkimukseemme Tampere-Turku-Helsinki-akselilta sähköisessä ympäristössä toimivaan lukupiiriin kuuluvia ihmisiä. Yhteisö voi olla muukin kuin lukupiiri, mutta tärkeää olisi, että siihen kuuluisi toimintaa, jossa luetaan, jaetaan ja ehkä jopa tuotetaan yhdessä tekstejä. Toivoisimme löytävämme 4-5 osallistujaa ensi kesänä tehtävään fokusryhmähaastatteluun. Voisitkohan ystävällisesti levittää sanaa blogisi kautta ihmisille, jotka voisivat olla tästä kiinnostuneita tai onko sinulla ympärilläsi ihmisiä, jotka saattaisivat haluta osallistua? Projekstista voi lukea lisää blogistamme: http://uulu.wordpress.com/about/.

Minuun voisivat fokusryhmään tulosta kiinnostuneet ottaa yhteyttä. Sähköpostini on muodossa etunimi.sukunimi@uta.fi. Olisi kiva, jos mainostaisit tätä mahdollisuutta myös siellä lukupiiri-blogissa. Osallistujien ei tarvitse olla ennestään toisilleen tuttuja ja iältään he saisivat mieluiten olla 18-30-vuotiaita. Fokusryhmän tapaaminen voidaan järjestää Helsingissä tai Tampereella tai muualla Etelä-Suomessa, mikäli joku muu paikka on osallistujien kannalta sopivampi.

--------

Laitan tämän saman viestin myös Lukupiiri-blogiimme, sillä sitäkin kautta voi olla kiinnostuneita lukijoita osallistumaan tähän tutkimukseen.

Aion itse osallistua tähän tutkimukseen, mutta en vielä tiedä asiasta tarkemmin mitään. Haluan kuitenkin olla mukana lukutottumus-tutkimuksessa ja toivon mukaan osa teistä lähtee tutkimukseen mukaan ja ottaa Eliisa Vainikkaan yhteyttä.

13 kommenttia :

 1. Taas mahtihienoja löytöjä! Toi juustokirja kiinnostaa mua. :D

  Mä olen liian vanha lukupiiritutkimukseen, voi nöyh... ;D

  Mäkin muuten leikin sisustusleikkiä just, mutta päädyin pitämään vanhan. En malta luopua vihreästä. :D

  VastaaPoista
 2. Mie meinasin Marjis laittaa sulle jo eilen tunnustusviestin, että taas ostelin kirjoja, mutta täältähän sen paljastuksen sait tietää myös. :D

  Marjis, sie et ole google-sukupolvea. ;)

  Mie halusin vaihtelua blogiini, joten se nyt on tämmöinen avarampi ja vaalea. Minulla on silti talvea varten sen toisen pohjan koodit ylhäällä.

  VastaaPoista
 3. Kiimakangas kiinnostaa minua, sillä se oli esikoiskirjapalkintoehdokkaana. En erityisemmin pitänyt kirjailijan toisesta kirjasta, joten mielenkiintoista lukea että onko ensimmäinen samanlainen.

  Juustokirja oli saanut Booksylta aika huonon arvion, joten se vähän jänskättää. Nostalgiakaan ei ole ollut ihan hyvässä huudossa.

  Yksi syy, miksi tulee luettuakin uutuuskirjoja nyt, on kyllä se että uudempia kirjoja saa halvemmalla kuin kovia klassikoita.

  VastaaPoista
 4. Ohhoh! Onpas komea pino ja halvalal lähti :)

  VastaaPoista
 5. No huh huh noita hintoja! Onpa hyvä, etten käy divareissa. Hukkuisimme entistä pahemmin kirjoihin, sillä en varmasti voisi vastustaa kiusausta noilla hinnoilla. :D

  VastaaPoista
 6. Mahtava pino! Nyt alko kiinnostaa, että missä moinen kultakaivos sijaitsee?

  VastaaPoista
 7. AINA kun minä näen muiden kirjablogeista noita upeita kirjalöytäpinoja, tulee ihan polttava tarve päästä tekemään itsekin kirppari/antikvariaattikierrosta ;)

  Kiva olisi tuo tutkimus, mutta minullakin pari vuotta liikaa ylärajan suhteen ja muutenkin olisi ehkä vähän hankala täältä keski-Suomesta lähteä meetinkiin. Mutta kiva kun tuollaisiakin tehädään!

  VastaaPoista
 8. Hienoja löytöjä tosiaan!
  Kirja tuli tänään perille, kiitos vielä kerran. :)

  VastaaPoista
 9. Ihana Anki, että sait kirjan. :)

  Ostin kirjat kahdesta divarista/antikvariaatista. (En tiedä, mikä ero noilla sanoilla on.)

  Vuorikadulla on antikvariaatti Sofia, jossa yleensä on aika kalliit hinnat, mutta näitä viime vuoden teoksia myi nyt eurolla pois. Tänään kun kävin vielä vilkaisemassa, niin pyysikin jo kahta euroa. :D Ostin silti pari kirjaa, jotka lähetän siskolleni ja ystävälleni luettavaksi. Essi Kummun Karhun kuolema, Viinakortin, Jemenin aamut jne..

  Luottopaikkani sijaitsee Unioninkadulla, antikvariaatti Aikakirjat. Myyjä on todella mukava ja antaa aina vähän alennusta jo ennestään halvoista kirjoista.

  VastaaPoista
 10. Karoliina, hukutaan täälläkin. Juri on jo vähän paheksunut tätä maniaani, vaikka hän osti tänään itsekin itselleen kirjoja. :)
  Ajattelin, että aina silloin tällöin täällä lahjoittaisin halukkaille luetun kirjan. Postittaminen ei ole kuitenkaan niin kallista, mutta siitä tulee kaikille hyvä mieli. :)

  VastaaPoista
 11. Ihan totta. Riippuu tosin vähän kirjan paksuudesta, miten kallista lähettäminen on. On tämä kyllä jotenkin älytöntä, että divarista saa noinkin uusia kirjoja eurolla, ja Ilse juuri valitteli Leenan blogissa, että Shieldsin (ohut) uusi maksoi kirjakaupassa yli 38 euroa. Siis ei mitään järkeä! Ja sitten vielä yritetään korottaa kirjan alvia.

  VastaaPoista
 12. Voi apua, piti tulla puolustamaan Turusta, mulla on vielä hiomista ilmaisutyylissäni, hihii... en tarkoittanut sitä huonoksi arvioksi :-)

  Juusto oli erilainen ja erikoinen kirja, ja herätti paljon ajatuksia. Ja sitä oli vaikea laittaa mihinkään lokeroon. Joka tapauksessa tykkäsin sen verran että lainasin toisenkin Turusen kirjan, joka sitten osoittautuikin "tavallisemmaksi".

  VastaaPoista
 13. Jospa vaikka löydettäisiin neljä-viisi kirjablogien lukijaa tätä kautta fokusryhmään. Tämä on uutta tietoa, josta kaikki mielipiteet ovat kullan arvoisia. Kaverinkin saa pyytää mukaan, jos siltä tuntuu! Kiva, että tutkimus kiinnostaa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!