5.4.2011

Blogien visuaalisuudesta

Jos joku lukijoistani on tänään eksynyt blogiini, niin on varmaan ihmetellyt blogini ulkonäön jatkuvaa muuttumista. Kun päivittäin katselee samoja värejä, tekee mieli näin keväänkin kunniaksi uudistaa blogi-ilmettä. Se ei kuitenkaan ole mikään helppo juttu, sillä haluan että blogini pysyy selkeänä, luettavana ja silti visuaalisesti kiinnostavana. Nyt pidän ajatustaukoa ja blogini saa pysyä valkoisena. Se on monessa blogissa yleinen tapa ja toimiva kuvien kanssa. Blogi pysyy selkeänä, mutta haluaisin silti vähän väriäkin pintaan.

Kuvailin kotimme tauluja ja yritin saada niistä mukavaa liikettä tekstin taustalle, mutta jokaisesta kuvasta tuli silti liian levoton olo. Katselen vielä blogiani melko pienen läppärin näytön läpi, joten kaikki vaihtoehdot näyttivät liian pieniltä ja sottaisilta.

Haluan selkeästi nyt vaaleita värejä ja abstrakteja muotoja talven tasavärisemmän blogitaustani tilalle. Kuvailin taulujen eri kohtia, pyörittelin kameraa. Kuvasin liinoja, verhoja ja jopa raanua. Petja ihmetteli, että eikö hänestä oteta tällä kertaa yhtään kuvaa. :)


En halua käyttää bloggerin valmiita kuvia, mutta en ole tyytyväinen yhteenkään itse kuvaamani otokseen. Visuaalisuus on tärkeää, sillä sen pitää toimia tekstin ja kirjan kansien kanssa yhteen, mutta olla edes vähän jännittävä että sitä jaksaa katsella päivittäin.

En pelkää käyttää värejä kotonakaan, joten pelkkä valkoinen tausta ei riitä minulle. Valkoinen silti toimii blogeissa melkein parhaiten, sillä se on rauhoittavin ja katse keskittyy teksteihin. Monet bloggaajat ottavat todella hienoja kuvia, joista tulee blogeihin valoa, elämää, näyttävyyttä ja jopa räiskettä. Näiden esimerkkitaustojeni pohjalle ei sopisikaan kuin valkoinen väri, joten nyt on hyvä antaa silmien levätä monista eri taustavalikoimista.

Ei ole mikään helppo juttu lähteä vaihtamaan tuttua pohjaa pois, sillä loppujen lopuksi mikään ei miellytä. Tai sitten olen vain liian vaativalla tuulella.
Tämä päivitys ei varsinaisesti liity kirjoihin, mutta halusin pohtia ääneen blogin muutoksia. Tuntuu siltä kuin sisustaisi asuntoaan uuteen uskoon.


Millainen blogipohja ja taustaväritys miellyttää eniten teidän silmäänne? Monet teistä, jotka eniten kommentoivat blogissani ovat itsekin kirjabloggaajia ja minua kiinnostaa kuulla, että millä perusteella olette valinneet taustanne. Onko valkoinen tausta kuitenkin helpoin, jos blogissa on paljon kuvia? Vaihdatteko usein taustaa, fontteja, värejä, tyyliä?


Moni näistä taustoistani toimii niin, että tuohon päälle tulee valkoisen pohja tekstiä varten ja nuo kuviot näkyisivät taustalla liikkumattomina.

Sisältö on kuitenkin pääasiassa, mutta välillä tulee pohdittua näitä ulkokirjallisiakin asioita.

32 kommenttia :

 1. Minun mielestäni valkoinen tausta on erinomainen useimmiten ja etenkin jos käyttää paljon kuvia ja sen lisäksi vielä 'värittää' vaikka tekstiä. Minulle se on must.

  Mutta: Olen tykästynyt myös muutamiin blogeihin, joiden pohja on jotain softia karkkiväriä, joka suorastaan lepuuttaa silmiä ja sielua. Sanoisin nimeltä, mutta kun en ehdi niitä nyt hakea noin 100 joukosta. Siis softi murrettu keltainen, ei kananpojan keltainen!, hento vihreä, lila, vanha roosa etc.

  Olen joutunut luopumumaan muutamien musta- tai tummapohjaiseten blogien lukemisesta! Kun lukee liikaa, eivät slmät kestä enää lukea blogitekstiä mustalta pohjalta.

  Sinähän taidatkin olla vaihtelunhaluinen luonne, Karoliina;-)

  VastaaPoista
 2. Taidat sotkea minut Kirjavan kammarin Karoliinaan. :)
  Varsinkin nyt kun blogini on valkoisena hetken aikaa, niin on vaara erehtyäkin blogien kesken.
  Minulla on ollut melkein koko ajan samanlainen tummemman oranssinvärinen pohja ja nyt kokeilin jotain uutta.

  VastaaPoista
 3. PS. Apua, luulin olevani Karoliinalla!!! Siis tietenkin Hanna! Ajatukseni ovat aivan muualla, sillä luen nyt - urakalla;-)

  VastaaPoista
 4. Leena, ymmärrän hyvin. Sillä heti kun vaihtaa valkoiseen, niin voi sekoittua muihin. :)

  VastaaPoista
 5. Siis ikinä, ikinä en olisi tajunnut olevani sinun blogissasi. Tässä sinulle tuli elävä esimerkki, mitä värit merkitsevät.

  Hanna, et SINÄ voi olla valkopohjainen. Liitän sinuun kaiken suloisen. Ole joku karkkiväri♥

  VastaaPoista
 6. Kun nyt kerran aloitin, niin sanon vielä, että pidän kovasti yläbanneristasi, sekä kuvasta että väristä. Mikä siinä mahtaa olla tuo vaalein sävy...onko se sitten jo niikuin liian sävy sävyyn, jos pohja olisi sitä ja mitä se vaikuttaisi kuviin...

  VastaaPoista
 7. No, jos vielä sallitaan:

  Kävin juuri Lauralla ja tajusin heti, mistä blogeista olen pitänyt: Valkoinen blogipohja ja sivuilla kaistale jotain 'tapettia'. Jos koko leveydeltä on valkoista, minulle tulee ihan sairaalaolo. Sitä on monella muullakin ja varmaan tiedätkin, mutta Lauran blogi nyt toi asian mieleeni.

  VastaaPoista
 8. Tumma teksti valkoisella (tai mahdollisimman vaalealla) pohjalla on minusta kaikkein paras valinta, oli kyseessä mikä blogi tahansa. Varsinkin jos käyttää usein kuvia postauksissaan (kuten sinä erityisesti tässä), on valkoinen paras tausta, muuten menee sotkuiseksi.

  Itse tykkään käyttää myös taustakuvaa, ettei blogi ole liian valkoinen ja paljas. Sinun blogisi ei tällä hetkellä kuitenkaan näytä liian valkoiselta, koska bannerisi on leveä ja oikean sivun gadgetit tuovat blogiin eloa :--) Minun blogissani täysi valkoisuus ei varmaankaan näyttäisi hyvältä.

  Taustakuvat hankin erinäisiltä nettisivuilta. Olen tykästynyt kamalasti vanhahtaviin kukkakuvioihin (kuten tän hetkinenkin taustakuva) ja hempeisiin väreihin kuten näemmä Leenakin :--) Vanha roosa on värinä ihana!

  Olen pitänyt blogiani vasta alle puoli vuotta ja sen ulkoasu on vaihtunut vasta kerran (eli siis on ollut kaksi erilaista ulkoasua). Mitään sen dramaattisempia muutoksia en ole tehnyt kuin lähinnä vaihtanut taustaa ja linkkien väriä. Tällä hetkellä ulkoasu ei kyllästytä, joten saapa nähdä milloin se seuraavan kerran vaihtuu :--)

  VastaaPoista
 9. Leena, mukavaa, että blogini ulkoasu on mieleesi! Se on aika tärkeää, että blogia jaksaa katella :--D

  VastaaPoista
 10. Huh, vaihtaisin mielelläni blogin ulkoasua, mutta en osaa käyttää muita kuin Bloggerin valmiina tarjoami :( Musta tai kovin tumma pohja rasittaa ainakin minun silmiäni, samoin ihan valkoinen. Jokin niin vaalea pohja on hyvä, että musta teksti erottuu. Kuvat ovat kivoja, sinulla erityisesti kauniita. Laurallakin on tosi kiva!

  VastaaPoista
 11. Minustakin tekstin pohja on toimivampi valkoisena ja tekstin väristys mustana tai tummana. Haluan tuonne taustalle jotain väriä ja ehkä kokeilen tosiaan jotain kermaisen rosahtavaa ja unohdan liian abstraktit kuviot, vaikka ne jäisivätkin sivuille ja taustalle.

  VastaaPoista
 12. Blogin ulkonäöllä on minulle paljon merkitystä. Etenkin jos selailee peräkkäin monia uusia blogeja, visuaalisesti miellyttäviin ja harmonisiin tulee pysähdyttyä helpommin. Sen sijaan liian sekavaan tai visuaalisesti jollain tavalla häiritsevään blogiin ei välttämättä jaksa samalla tavoin tutustua.

  Bloggerin valmiit pohjat ovat siitä hankalia, että kun eri blogeissa törmää samoihin pohjiin, on helppo sekoittaa blogit keskenään. Itsekin kyllä tyydyin valmiiseen, mutta toivottavasti valitsemaani väriyhdistelmään ei törmäisi kuitenkaan liian tiheään. :)

  VastaaPoista
 13. Uskomatonta, minäkin olen ollut juuri tänään samoissa "sisustuspuuhissa"! :D Blogini on vasta 1,5 kuukautta vanha ja rakastan ruskeaa joka siinä aiemmin oli taustavärinä, mutta nyt kun aurinko paistaa ja kesä on tulossa, ruskea alkoi tuntua tunkkaiselta ja halusin tilalle vaaleita värejä ja muuttolintuja. :)

  Yleensä ottaen pidän blogeissa vaaleista väreistä, en välttämättä kuitenkin silkasta valkoisesta joka on värinä kaunis mutta silti niin kovin kliininen.

  Ja kuten Leenakin, pidän kovasti yläkuvastasi, tuo avoin kirja jonka sivut ovat värjäytyneet vuosien saatossa ruskeiksi, on IHANA!!! <3

  VastaaPoista
 14. Minä pidän mahdollisimman yksinkertaisesta blogin ulkoasusta (minkä voi huomata esim omassa blogissani), sillä silloin itse asia ei huku sekavaan ulkoasuun.

  Itse olen jättänyt muutamia blogeja lukulistoilta pois liian räikeiden tai monimutkaisten ulkoasujen vuoksi, koska lukeminen on käynyt hankalaksi. Joitakin blogeja olen sivuuttanut koska ulkoasu on näyttänyt mauttomalta värikkäiden taustojen, tekstien ja kuvien jälkeen.

  Ja tumma teksti vaalealla pohjalla on ehdottomasti paras. Eräässä blogissa oli mustalla taustalla pinkki teksti ja mun ei silmät kestänyt sitä (mulla on kyllä huonot silmät, mutta siitä huolimatta).

  Sellasta!

  VastaaPoista
 15. Valkoinen tai muu yksittäinen väri on paras silloin kun käyttää kuvia. Kahdestakin syystä:
  1. silmät pääsevät helpommalla
  2. kone pääsee helpommalla
  Jos blogissa on kamalasti kuvia, iso taustakuva, paljon sivupalkissa kuvia, niin sivun latautuminen voi kestää kauan, enkä pidä sitä kovin kävijäystävällisenä. Samasta syystä luovuin omasta taustakuvastani (vähän aikaa oli kirjahyllyni); sen latautuminen kesti kauan.

  Tästä syystä koitan pitää oman blogini kohtuu simppelinä vaikka mulla ei yleensä ihan kamalasti kuvia olekaan. En tosin ole siihen tyytyväinen. Blogini taustavärin pitäisi olla lilamaisempi, mutta nyt se näyttää vaaleanpunaiselta. En kuitenkaan kehtaa kikkailla jatkuvasti :D

  Oikeastaan Katri tuossa edellä on sanonut sen mitä minunkin piti. Minäkin jätän joitakin blogeja väliin liiallisen "visuaalisen ähkyn" vuoksi.

  Tämä ulkoasusi näyttää nyt tosi hyvältä, mutta taustalle sopii kyllä myös jokin muu vaalea väri. Pidän myös järjestyksestä sivupalkkien suhteen :)

  VastaaPoista
 16. Musta tausta minkä tahansa värisellä tekstillä käy silmille: raidat seuraavat vielä seuraavaan päivään.

  Päädyin itse valkoiseen pohjaan, jossa näkyy hennosti pohja (pallot) taustalla. Taitaa nyt jäädä sitten pidemmäksi aikaa pohjaksi. Toisessa blogissa oli räikeä tausta, niin eikös siitä joku anonyymi käynyt räyhäämässä. Olisi ohittanut vain blogin, jos niin ärsytti.

  Minusta on mukavaa, että blogissa on joku jippo, josta sen tunnistaa samaksi. Joskus tulee selattua aika monta blogia peräkkäin ja niistä ei jää hirveästi mielikuvia, jos kaikilla on se valkoinen tausta. Sulla on tuo profiilikuva, johon kiinnitän huomiota. Sitten yläbannerissa (vai mikä se on) on kiva, jos on joku kuva, niin sen tunnistaa aina samaksi. Hmmm.... pitäisikin ehkä lisätä itselleen. Blogin nimi muuten olisi hyvä olla jotenkin omaperäinen, kun nuo kirja-alkuiset menevät usein sekaisin...

  No, mutta liputan pienen persoonallisen otteen puolesta!

  VastaaPoista
 17. Minulla oli kevätsisustus viime viikolla:) Olen väri-ihminen ja aina silloin tällöin joku väri tunkee joka paikkaan, nyt se on ollut jo jonkin aikaa pinkki. Minulla oli useamman kuukauden ajan kohtuusimppeli vaalea roosa tausta, nyt kaipasin kevään kunniaksi jotakin raikkaampaa. Muuttelin myös gadgettien sijaintia, mihin en ole vielä oikein tyytyväinen, sillä kahdella puolella olevat sivupalkit ovat mielestäni sekavat, mutta toisaalta kaikki on nyt kivasti saatavilla (ei siis tarvitse rullailla puolta päivää alas).

  Minäkin pidän simppelistä ulkonäöstä, mielellään jotakin väriä ja taustakuvaa saa olla, mutta en pidä liian "tiheistä" kuvioista (en osaa kuvata paremmin), sillä migreeni-ihmisenä tulen sellaisesta huonovointiseksi.

  Tällainen valkoinen, mikä sinullakin nyt on, on mielestäni erittäin hyvä ratkaisu kun käyttää paljon kuvia. Itse käytän lähinnä pelkästään kirjakuvitusta, joten olen uskaltanut vähän enemmän leikkiä sivupohjalla. Yleisesti ottaen käyn jatkuvaa taistelua "kotini on linnani! -ajattelun ja lukijaystävällisyyden kanssa:) No, tässä tuli nyt melkein pelkästään oman bloginavan kaivelua, mutta asia on itselle juuri erittäin ajankohtainen... :)

  VastaaPoista
 18. Kiva aihe ja mukavia kommentteja! Hyvännäköisiä blogeja on paljon. Omaani haluaisin kauniimmaksi, mutta minusta tuntuu, etten halua "tuhlata" siihen aikaa :-o! Pitäisi joakus ihan ottaa hetki (tai realistisemmin puoli päivää!) ulkoasun tuunaamista varten.

  Itse vierastan sekavia ja visuaalisen ähkyn antavia blogeja, kuten joku muukin nokkelasti kuvasi. Omaani haluan pitää simppelinä, mutta silti persoonallisena. Omia kuviani voisin käyttää koristuksena, mutta nyt oman talon verkko-ongelmat sotkevat näitä suunnitelmia :-).

  Silti blogeissa on ehdottomasti aina ulkonäköä tärkeämpää sisältö!

  VastaaPoista
 19. Tämä on itseasiassa ajankohtainen aihe minullekin, sillä kevään/kesän kuluessa saan blogiini uuden ulkonäön. Itse en osaa käyttää mitään muuta kuin Bloggerin pohjia, mutta ihana siskoni on luvannut askarrella minulle uuden blogipohjan. Sopivastipa vielä menee siskoni koulutyönkin puitteisiin, kun visuaalista mediaa opiskelee mm. :)

  Itse pidän mahd. selkeästä blogipohjasta. Vaaleat pohjat ovat hyvä valinta, tummemmat ovat hieman riskialttiita. Pidän myös paljon taiteellisimmista pohjista. En osaa nyt oikein vielä muuta sanoa, sillä tässä täytyisi nyt itsekin pohtia mitä ideoita annan siskolleni oman blogini suhteen :) siksipä seuraankin tätä keskustelua tarkasti!

  VastaaPoista
 20. Tämä on mielenkiintoinen aihe, mutta makuasioitahan nämä ovat. Minä pidän lukijana valkoisista taustoista, ja siksi valitsin sen myös itselleni, kun peruston blogini reilu kuukausi sitten. Mutta on kiva, jos väriä on sitten yläbannerissa, otsikoissa jne. Ja tietenkin kuvia, niin postauksissa kuin sivupalkeissa.

  Ai Sara olet vaihtanut väriä? Minun piti nimittäin juuri kommentoida tähän, että vaikka yleensä pidän eniten valkoisesta, jotkut värit ovat kivoja, kuten Saran (P.S. Rakastan kirjoja) suklaanruskea. :)

  Minulla on usein paljon kuvia, ja suuria. Yritin kysellä juuri pari päivää sitten, häiritseekö se lukijoita ja aiheuttaako sivuston latausongelmia, mutta koska kukaan ei myöntänyt, aion ainakin toistaiseksi jatkaa samalla linjalla, sillä pidän isoista kuvista.

  Minulla ei mene sekaisin valkoisetkaan blogit, ja pidän Hanna tästä enemmän kuin entisestäsi. :) Minulla olisi myös kysymys: miten saat ääriviivat pois pää- ja sivupalkin reunoilta? En tykkää niistä, etenkään kun jostain syystä sivupalkkiin ladattava kuva menee aina vähän reunan yli, vaikka sen laittaisi miten leveäksi. En vain ole löytänyt asetusta, jolla viivat saisi pois!

  VastaaPoista
 21. Tämä on yksi suosikkiaiheistani. :) Moni onkin jo ehtinyt sanoa niitä ajatuksia, joita omassa päässänikin risteilee. Ensialkuun: Minä pidän tästä valkoisesta, se on raikas. Mielestäni valkoinen tai sitten muu vaalea yksivärinen pohja antaa enemmän tilaa bloggaajan omalle luovuudelle kuin valmiit ja usein aika ahtaat pohjat. Valmiin pohjan usein voimakas väritys määrää aika paljon sitä, miltä vaikka ihan yksinkertaiset kirjojen kansikuvat näyttävät. Selkeä pohja välttää tämän "ongelman". Vaalea on jotenkin ilmavampi.

  Mutta jokainen blogi on toki erilainen ja siinä on iso osa blogien viehätystä. Minulla eivät blogit mene sekaisin, koska jokaisella kirjoittajalla on oma tyylinsä kirjoittaa ja sanat ovat kuitenkin kirjablogeissa kaiken ydin. :)

  Joidenkin valmiiden blogipohjien, ilmeisesti muiden kuin Bloggerin tarjoamien, takana on jotain raskasta, koska olen huomannut että kännykällä surffaillessa ne sivut eivät lataudu kunnolla. Muutamassa suosikkiblogissani on tumma tausta ja vaalea teksti ja kännykkäni näyttää nuo blogit kokonaan mustana ts. teksti ei näy. Tuskastuttavaa! Silloin odotan, että pääsen taas koneelle blogia lukemaan, koska en halua lopettaa hyväsisältöisen blogin lukemista moisen ongelman vuoksi.

  Pahimmat pohjat ovat mielestäni punaisia, koska niistä on hankala lukea tekstiä fontin väristä riippumatta. Hankalia ovat sellaiset, joita on sekava navigoida ts. palkeissa on kauheasti linkkejä ilman että kerrotaan minne ne ohjaavat. Sellaisia linkkejä ei tule klikkailtua. Myös kaikki vilkkuvat kuvat, taustalla soiva musiikki ym. hidastavat sivun latautumista ja saattavat jopa karkottaa. Näitä on kuitenkin lähinnä lifestyleblogeissa, en ole kirjablogeissa moisiin juuri törmännyt.

  Kuvakoosta vielä: Itsekin laitan kuvia sivupalkkiin, mutta toivon blogini ulkoasun olevan silti selkeä ja olen pienentänyt kaikki kuvat siten, että sivuston pitäisi latautua nopeasti. Kännykkätesti osoittaa, että toimii onneksi puhelimellakin.

  Vaan kuten kirjoitin, ovat sanat se tärkein ja houkuttelevin asia blogissa. Hyvät kuvat, visuaalinen miellyttävyys ja selkeys ovat sitten plussaa kaiken päälle. :)

  VastaaPoista
 22. Tämä aihe on kiinnostava. Olen pitkään haaveillut, että saisin oman valokuvan käyttöön taustaksi. Kesäksi muutosta kaavailin, kun on yksivuotisjuhla ja kaikki... Onkos jollakin tietoutta asiast. Ehtisin hyvin kesäksi ehkä harjoitella asian.

  Pidän itse siitä, että väriä on enemmän. Tämä on minulle aika valju, mutta kuten sanottu, makuasioista on vaikea kiistellä. Pääasia on sisältö ja kuvitus. Se, että silmille ja sielulle on purtavaa. Se, mikä tekee toisen levottomaksi, rauhoittaa toisen mieltä. Uskon siihen, että jos oma tyyli on oma, on siihen luottaminen. Kaikenmaailman tuulten mukana joutuu vain tuuliajolle. Siitäkin huolimatta, että on aina kiva kuulla muiden mielipiteitä. Itse myös sokeutuu aika nopeasti.

  VastaaPoista
 23. Pakko kommentoida tähän miksi Kirjava kammari ja Lumiomena -blogit toimivat reilusta kuvista huolimatta (siis minun mielestäni). Niissä molemmissa on valkoinen pohja. Eikä tosiaan liikkuvia kuvia, välkkyviä tekstejä, musiikkia tms.
  Eli pelkkä runsas kuvitus ei tee blogista raskasta.

  Oikeastaan blogin ulkoasu on vähän kuin meikkaaminen :D Jos korostaa huulia, niin silmämeikki on hyvä olla hillitty. Jos silmämeikki on voimakas, niin huulet voisivat olla hillitymmät. Jos meikkiä tunkee liikaa, niin lopputulos on harvoin edustava :D

  VastaaPoista
 24. Ajankohtainen aihe Kolmannella linjallakin tämä ulkoasuhomma, välillä sitä ronklaan, mutten ole nyt vaihtanut vielä kuitenkaan pysyvästi. Viihdyn yksinkertaisissa oloissa, mutta onhan tuo nyt vähän tylsä. Projektina on kyllä laatia banneri ihan omin kätösin, se vaan vaatisi taas vähän aikaa ja viitseliäisyyttä.

  Itse kuulun valkoisen taustan kannattajiin, osittain siksi, ettei värillisistä oikein koskaan tiedä, miltä ne lopulta ihmisten näytöillä näyttävät: ikivanhassa Espanja-blogissani oli/piti olla hennon roosa tausta, ja huomasin, että jollain koneilla se näytti ihan ällöpinkiltä. Vähän väärä vaikutelma :) Muutenkaan en jaksa lukea räikein värein ja kaikenlaisin hilavitkuttimin koristeltuja blogeja, onneksi sellaisia ei taida kirjablogeissa ollakaan :D

  VastaaPoista
 25. Blogin ulkoasulla on väliä. Jos ulkoasu on tympeä ja omaan silmään sopimaton, voi blogi jäädä kokonaan lukematta, ainakin minulta. Oman blogin visuaalinen ilme on myös tarkka juttu: joskus kun vaihdan ulkoasua, vierastan omaa blogia tosi pitkään, ennen kuin totun uuteen ulkoasuun. Oma blogi on vihreä - jostain syystä en osaa mieltää omaa blogiani muihin kuin vihreän sävyihin puettuna. Joskus kokeilin jotain muuta, mutta ei onnistunut, vierastaminen ei loppunut edes viikossa. Oli pakko palata takaisin vihreään ;).

  VastaaPoista
 26. Vaalea, eikä liikaa härpäkkeitä ja levottomuuksia. Luettavissa oleva, ainakin kun kyse on kirjablogista lähinnä :)

  VastaaPoista
 27. Kiitos kiitos kiitos kaikille vastanneille! Nämä blogisisustukset ovat rasittavia, sillä pidin talvella siitä omasta lämpöisestä värityksestä, mutta kesäksi se on liian synkkä. Siinä oli silti selkeästi jaettu eri lokerikot ja teksti pääsi mielestäni hyvin esiin, pelkän että valkoisessa blogini jää valjuksi. Minulla ei kuitenkaan ole niin hyviä kuvia kuin Katjalla ja Karoliinalla on blogeissaan.

  Monissa muotiblogeissa suositaan valkoista juuri kuvien takia. Mie olen miettinyt että kun silmäni lepää, niin suunnittelen tuota taustaa vielä vähän, ettei jää ihan valkoiseksi.

  Arvostan oikeasti mielipiteitänne, vaikka makuja onkin monenlaisia.

  VastaaPoista
 28. Mielenkiintoisia pohdintoja. :)

  Minä pidän blogini valkoisena siksi, että haluan antaa postausten kuville näkyvyyttä, ja koska käytän arvostelupisteytyksissäkin kuvia (lintuja), niin värillinen olisi minusta liian kirjava. Sitten taas valkoisuus asettaa tiettyjä rajoitteita. Koska haluan olla selkeä ja välttää sairaalafiiliksen, halusin jättää sivulle "tilaa" ja käyttää vain toista sivupalkkia, ettei blogista tule tunkkausen täyteenahdetun oloinen.

  Sitten taas pidän kovasti joistain värikkäistä blogeista, kunhan räikeys pysyy aisoissa ja teksti erottuu tarpeeksi taustasta. Niistä tulee iloinen ja lämmin tunnelma.

  Silti minulle tärkein seikka on se, että blogi on kirjoittajansa näköinen, eikä yritä esittää muuta kuin on. Semmoinen luonnollisen näköinen, miten sen nyt selittäisi. ;)

  VastaaPoista
 29. Olen teille kaikille kade siitä, että saatte "sisustaa" blogejanne oman mielenne mukaan. Koettakaapa tehdä sitä yhdessä jonkun/miehenne kanssa!

  Meidän blogissa sisustuksesta on huolehtinut mies, joten mustaa sen olla pitää. Olen ollut itsekin ihan ok asian suhteen, mutta jotain muutoksia olisi kiva tehdä, kun kesäkin lähestyy. Sama vääntö jatkuu meillä kodinsisustuksessakin; mieheni ei suostu ymmärtämään edes kesä- ja talviverhojen eroa. Yritä siinä sitten...

  Itse pidän blogeissa vaalean ja jonkun muun (yhden) selkeän värin liittoumista.

  VastaaPoista
 30. Minulle on tärkeää, että blogi on itseni näköinen. Sain pari koodausneuvoa mieheltäni ja opin nopeasti tekemään itse omat sivupohjani. (Bloggaan siis Vuodatuksessa.) Uskon, että moni ei välttämättä tykkää blogini ulkoasusta, mutta minusta se on ihana! ;-)

  Taustat ja sivupalkit saavat olla vaikka minkälaista väriloistoa, mutta tekstin haluan lukea valkoiselta pohjalta.

  Ja kuvista tykkään!

  Nykyisin kirjablogejakin on jo niin paljon, että toisinaan harmittaa, kun sivupohjat vaihtuvat ja itse menee ihan sekaisin, että kenenkäs blogissa tässä tällä kertaa ollaan? Tykkään jatkuvuudesta, vaikka olen itsekin muuttanut pohjaani pariin otteeseen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!