21.3.2011

Kirjalöytöjä

Kävin tänään kirjaostoksilla lempiantikvariaatissani, joka on vihdoinkin avautunut pitkän putkiremontin jälkeen. Löysinkin aikalailla ihania kirjoja ja hyllytilanpuute kirkuu ratkaisua ongelmaan. Joko ostan taas uuden kirjahyllyn tai alan radikaalimmalla tavalla luopumaan kirjoistani. Keväinen arvonta helpottaa tilannetta vain vähän. :) Petjan piti heti tutkia uudet kirjat, tietysti.

Ostin 27eurolla yhdeksän kirjaa ja mielestäni tein hyvät kaupat.
-Rebecca Stott: Korallivaras (Avain)
-Lionel Shiver: Kaksoisvirhe (Avain)
-Zadie Smith: Valkoiset hampaat (Wsoy)
-Zadie Smith: Nimikirjoitusmies (Wsoy)
-Matti Larjavaara: Ketunmorsian (Gummerus)
-Piia Posti: Talven jälkeen valo (Gummerus)
-Kamila Shamsie: Poltetut varjot (Gummerus)
-Armas Alvari: Varmat tapaukset (Tammi)
-Andrus Kivirähk: Riihiukko (Otava)

Riihiukko on meidän lukupiiri-blogimme kuukauden kirja! Tervetuloa mukaan huhtikuussa keskustelemaan kirjasta.

16 kommenttia :

 1. Sanoisin, että teit todella loistavat kaupat! :) innolla jään odottamaan arvioita näistä.

  VastaaPoista
 2. hienoja löytöjä olet tehnyt! Itse olen lukenut Ketunmorsiamen joka oli aika huono ja Poltetut varjot taas on ihan loistava:)

  VastaaPoista
 3. Ooh mikä pino! Vaikka tiedän, missä tuo Kaikkien Aikojen Antikvariaatti sijaitsee, aion pysytellä kaukana siitä, koska muuten haen sieltä pinon joka päivä. Kysypä ensi kerralla, voitko myös tuoda sinne joskus kirjoja. ;)

  No, ei pitäisi vitsailla, koska tulin juuri itse kotiin postin kautta. Uusi pino kissakirjoja odottaa lukemistaan...

  VastaaPoista
 4. Vaikuttavaa ja täytyypä sinne päin suunnistaa, kun siellä seuraavan kerran liikuskelen! Valkoiset hampaat on suosikkejani. Olen sen tenttinyt joskus, mutta oli todella hyvä tenttikirja! Olipas tuuri tuo Riihiukko :)

  VastaaPoista
 5. Wau, todellakin olet tehnyt Löydön, tuollainen pino tuollaisia kirjoja ja vielä tuollaiseen hintaan!

  Poltetut varjot pitäisikin muistaa laittaa varaukseen kirjastosta!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista!
  Olen tosiaan tuon Ketunmorsiamen lukenut, mutta koska se irtosi eurolla, en voinut vastustaa kiusausta. Armas Alvarin teos oli itselleni täysin outo, mutta on voittanut 2006 hesarin esikoiskirjapalkinnon. Riihiukko oli todellinen löytö, koska se on lukupiirimme kirja.
  Sinne jäi vielä paljon hyviä kirjoja, mutta en halunnut silti ihan hulluksi heittäytyä. :D

  VastaaPoista
 7. Taas tulen kommentoimaan, tällä kertaa todetakseni, että meillä taitaa olla sama lemppariantikvariaatti. Huomasin itsekin remontin loppuneen, mutta yritän nyt pidättäytyä kirjaostoksista, joten en mennyt sisään :)

  Mielenkiintoisia kirjoja olet kyllä löytänyt!

  VastaaPoista
 8. Miia, todennäköisesti on. :) Mie olen odottanut monta kuukautta remontin loppumista. Mukava, hiljainen mies antoi taas monta euroa alennusta, kun kahmin noin monta ostosta kerralla. Mie olin niin onnellinen, että ryntäsin sisään ja tokaisin, että vihdoinkin!! :D

  VastaaPoista
 9. Saat sympatiani täysin tuohon kirkuvaan hyllytilanpuutteeseen. Samaa kirjoilen itsekin. Löydöistäsi olen lukenut Zadie Smithit, molemmat mukaansatempaavia mutta Valkoiset hampaat iski vahvemmin.

  VastaaPoista
 10. Hyvät kaupat olet tehnyt! Tuttuja nimiä listalla ovat Valkoiset hampaat ja Poltetut varjot ja molemmat olivat kyllä lukemisen arvoisia.

  Nyt minuunkin iski antikvariaattikuume! Täytyypä lähipäivinä käydä omassa lähiantikvariaatissa koluamassa hyllyjä. :)

  VastaaPoista
 11. Tulin kurkkaamaan, oletko täällä kertonut hankkimasi kirjat, ja olithan sinä :). Ihania kirjoja, ja yhden uutuuden hinnalla noin monta uuden veroista!

  Olen lukenut Kaksoisvirheen ja Talven jälkeen valon. Molemmat ihan hyviä. Shriverin Syntymäpäivän jälkeen on tosi koukuttava, siinä on kiehtova ajatusleikki tyyliin "mitä olisi tapahtunut, jos olisin silloin..."

  Muistan tuon sinun Ketunmorsian-postauksen hulvattomine keskusteluineen, ja parista muusta blogista vastaavat :D

  VastaaPoista
 12. Ihania kirjoja ja hyvään hintaan!

  On järjetöntä, etten ole lukenut Kaksoisvirhettä, kun pidin sekä Poikani Kevinistä että Syntymäpäivän jälkeen -romaanista ihan älyttömästi. Ei ole vain tullut hankittua ko. kirjaa, ja lisäksi vähän pelottaa se, että melkein kaikki on sanoneet sen olevan noista kolmesta selvästi heikoin. Shriverillä on onneksi myös paljon suomentamattomia teoksia.

  Valkoiset hampaat olen lukenut kauan sitten (englanniksi) ja Smithin Kauneudesta on odottanut hyllyssä vuosia. Nimikirjoitusmies puuttuu!

  Minullahan on myös tuo Alvari hyllyssä. Varmaankin luet sen ennen minua, joten mielenkiintoista kuulla, mitä sitten pidit!

  VastaaPoista
 13. Oi, mitä löytöjä! :)

  Jos keksit jonkun oivallisen kirjahyllyidean, niin jaa se ihmeessä! Olen ihan myrtynut, kun joudun laittamaan kirjoja tällä hetkellä kahteen riviin hyllyihin. :(

  VastaaPoista
 14. Huomaan, että monelle tuo Valkoiset hampaat on tuttu. Olen kuullut siitä niin paljon kehuja, että ostin samantien molemmat Zadien teokset. Vielä pitää löytää se Kauneudesta. :)

  Poltetut varjot vaikutti todella kiinnostavalle ja muistan siitäkin lukeneeni blogeista hehkutusta.

  Samoin tuosta Poikani Kevinistä, joten ajattelin että kun saman tekijän toinen teos irtosi eurolla, että tottakai kokeilen.

  Karoliina, Meillä on usein aika samanlaiset tai samantekijöiden kirjat kierrossa. Kuinkahan synkassa meän kirjahyllyt on. :)

  Marjis, ajattelin kokeilla sitä Jenniltä saatua kirjahyllyideaa ja tarjota takaisin antikvariaattiin osan kirjoistani. :) (Jos raskin)

  VastaaPoista
 15. Hanna, meillä tuntuisi tosiaan olevan samanlainen kirjamaku, vaikka sinä luet niin paljon enemmän, että on siellä myös paljon minulle ihan tuntematonta.

  Voit seurailla minun Kirjahyllykeskiviikko-sarjaani bongataksesi tuttuja kirjoja. Huomenna vuorossa B. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!