21.2.2011

Viikon luetutMeillä on nautittu kirkkaista pakkaspäivistä. Aurinko paistaa ihanan lämpimästi ikkunalasin suojellessa pakkasenpuremalta. Kyllä kelpaa vinyyleitä "kuunnella". Ikkunan suojista on myös mukava "vaklata" naapureiden touhuja, häntä vain hitaasti heiluen.Viime viikolla kirjoittelin esseitä, ja vaihtelin kirjoja kuin sukkia. Yritin ahmia montaa tarinaa yhtä aikaa, varsinkin niitä, joita ei tarvitsisi luentojen takia lukea. Innostuin välillä Siri Hustvedtin Vapisevasta naisesta, välillä taas Ann Rosmanin Majakkamestarin tyttärestä. Kirjastosta sain myös Elif Shafakin Rakkauden aikakirjan ja pari sarjakuvakirjaa. Pertsa ja Kilu on kesken, samoin nykykirjallisuuskurssille Janne Kortteisen runokirja. Kritiikkikurssille pitäisi lukea Jouni Inkalan Kemosynteesi. Olen sen kanssa ihan pulassa, sillä luen yleensä hyvin vähän runoja, enkä oikein tiedä, millaisen kritiikin teoksesta kirjoittaisin. Pitäisi piakkoin lukea putkeen myös Marja-Liisa Vartion Mies kuin mies, tyttö kuin tyttö, Se on sitten kevät ja Kaikki naiset näkevät unia. Pidän silti pikku kiireestä ja lukemisesta stressaaminen unohtuu parhaiten uppoamalla kirjojen maailmaan.

Olen ollut viime päivinä pää ihan pilvissä, sillä kävin työhaastattelussa unelmieni harjoittelupaikkaan ja suureksi onnekseni pääsin myös sinne. Uusia haasteita edessä ja paljon lisää luettavaa. Olen ollut niin onnellinen, että Juri heräsi torstaina yöllä nauruuni. Aika epätavallista. Vaikka odotankin kesää kuumeisesti, niin nautin myös näistä ihanan aurinkoisista pakkaspäivistä.Sain silti jotain kirjoja viime viikolla luettuakin:
- Maria Jotuni: Tohvelisankarin rouva (Otava, 1924)
- Modernin lumo ja pelko. Kymmenen kirjoitusta 1800-1900 lukujen vaihteen sukupuolisuudesta.
   (SKS,2000)(osin)
 - Liisa Talvitie: Sokka (Siltala, 2010)

10 kommenttia :

 1. Olipas tämä niin kiva Viikon luetut-postaus, että ihan itsellekin tuli hyvä mieli! :) Jos toinen herää siihen, että naurat unissasi, niin voisin veikata sen aika loistavaksi asiaksi. Lisää nauravia öitä sinulle, Hanna!

  VastaaPoista
 2. Hurjasti onnea unelmiesi harjoittelupaikasta!:) Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Lämpimät onnittelut mieluisasta harjoittelupaikasta! Elämäsi myös kuulostaa ihanan työn- ja kirjojentäyteiseltä. Toivottavasti pidät Vartio-putkesta. Vartio on yksi suosikeistani, Tyttö kuin tyttö jne. yksi parhaita Hänen olviat linnut -kirjan lisäksi. Vartiolla on myös vaikuttavia runoja. Jos haluaa ihan toisen näkökulman kirjailijaan, kannattaa vilkaista hänen nuoruudenpäiväkirjojaan, jotka myös on julkaistu, en vain muista nyt nimeä :) Antavat uskoa niille, jotka haaveilevat esim. kirjailijan urasta mutta tuntevat olevansa "liian" tavallisia. Niin oli Vartiokin teininä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon kommenteista ja onnitteluista!

  Odotan kyllä Vartioiden lukemista ja voisin Kirsi myös lukea hänen päiväkirjojaan. Minusta on kiinnostava lukea kirjailijoiden päiväkirjoja, lokikirjoja ja kirjeenvaihtoa.

  VastaaPoista
 5. Voi että tuo kissa on iiihana! Alkaa aina hykerrytyttää kun näenkin kuvia kissoista. Minullakin rötköttää vastaavanlainen karvakorva tässä näppiksen vieressä.

  Onnea harjoittelupaikan johdosta!

  VastaaPoista
 6. Kiitämme Petjan kanssa molemmat. :) Minusta on mukava katsoa Petjasta kuvia, missä hän selkeästi nauttii ja on ruumiinrakenteeltaankin nyt rotevoitunut ja kolliutunut. (heh, mitä sanoja)

  Ei ole enää pieni ja arka kissa, vaan nautiskeleva talon toimitusjohtaja.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa lukea onnellinen postaus :-) Meidänkin kissaneidillä on ilmiselvästi kevättä rinnassa - ja vaikeuksia ymmärtää, miksi se aurinko lämmittää olohuoneeseen niin ihanasti ja pihaoven takana on silti edessä seinä sitä valkoista, kylmää ja märkää mössöä... eikä emäntä mokoma poista sitä vaikka kuinka katsoisi ja moukuisi paheksuvasti :-)

  VastaaPoista
 8. Minullakin on Aikakirja vaiheessa. Luen sitä tarkoituksella hitaasti nautiskellen, vain silloin kun voin keskittyä nautintoon.

  VastaaPoista
 9. Onnea harjoittelupaikasta! Oletan, että pääsit johonkin kustantamoon. ;)

  Karoliina

  VastaaPoista
 10. Eriqou, kiitos kommentista! Käykö teillä kissat ulkona? Meillä kokeiltiin käyttää Petjaa valjaissa, mutta hän ei siitä pitänyt ollenkaan ja oli kauhean säikkynä. Nyt saimme vähän aikaa sitten lasitetun parvekkeen käyttöön ja siellä Petja käy vähän turkkia viilentämässä. Kesällä on varmaan paremmassa käytössä.

  Elma Ilonan, onpa mukava lukea sitten arviosi kirjasta. Aikakirjassa on lukemista, joten saa pitkään nautiskella. :)

  Karoliina, Joo, pääsin!!!! Olen onneni kukkuloilla, sillä en hakenut paikkaa edes yliopiston kautta, vaan ihan itse avoimella hakemuksella tutuimpaan kustantamoon, joka on ottanut kirjabloggaritkin niin hyvin vastaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!