10.2.2011

Kuunteletko radion kirjaohjelmia?


Minusta on mukava lukea kirjablogeja ja kirjallisuuskritiikkejä lehdistä. Katson myös telkkarista kirjailijahaastatteluja ja luen kirjailijoiden omia blogeja. Nyt vasta tajusin, että radiostakin voi kuunnella mielenkiintoisia juttuja kirja- ja kulttuurialasta. Nuorempana kuuntelin paljon radiota, mutta jotenkin sen kuuntelu on jäänyt nykyisin vähemmälle. Yle Areenan kautta löysin kuitenkin Kulttuuripeili-ohjelman, josta kuuntelin jutun Geert Kimpenistä ja hänen teoksestaan Kabbalisti, joka on minulla nyt luettavana.

YLE Puhe » Kulttuuripeili
Liisa Syrjälän tekemä ohjelma alkaa 21.30 kohdalla.

Vinkkaan juuri tämän ohjelman, sillä tarina Geert Kimpenin kirjailijauran alusta ja Kabbalistin syntyprosessista on todella mielenkiintoinen.


Mitä muita hyviä radio-ohjelmia tiedätte ja voisitte minulle vinkata? Kuunteletteko yleensä radiota? Pidän valtavasti Yle Areenasta, sillä sitä kautta voi kuunnella ja katsoa ohjelmia silloin, kun itselle sopii. Selailin muutenkin Areenan kirjaohjelmien tarjontaa ja sieltä löytyi vaikka mitä.

9 kommenttia :

 1. Hanna, kuuntelen radiota vain autossa ja silloin aina Groovea;-)

  En katso myöskään paljon televisiota eli meillä se laite aukeaa vain kun oikeesti katsomme jotain eli ei pauhaa päällä. Television sijainti on myös takkahuoneen nurkka, joten...

  Olemme lukeva pariskunta eli aamulla Hesari, miehellä viionloppuna ammttilehdet ja kirjat, minulla kasaantuneet sisustus- yms.lehdet sekä kirjat.

  Sen sijaan, ostamme paljon elokuvia ja vietämme talviviikonloppuina leffailtoja.

  Mieheni kuuntelee radiota ja muistaakseni jotain asiakanavaa eli oliko se yle, työmatkoilla ja hän sitten 'valistaa' minua.

  VastaaPoista
 2. Leena Lumi, teillähän käy hyvin, kun voitte vaihtaa tietoja keskenään, kun toinen kuuntelee radiosta ohjelmaa ja toinen lukee eri lehtiä/kirjoja. Ei ainakaan lopu jutut kesken, kun molemmat olette laaja-alaisesti kiinnostuneita lukemisesta.

  Meillä Juri lukee enemmän tietokirjoja kuin kaunokirjallisuutta, mutta on nyt viime aikoina innostunut Petri Tammisesta. Luemme hyvin erilaisia kirjoja ja niistä on sitten mukava toiselle kertoa ja oppii toiselta uutta asioista, joihin ei itse jaksa samalla innolla paneutua.

  VastaaPoista
 3. Kuuntelen radiota töissä suunnilleen koko päivän ja olenkin joskus miettinyt että mistä ja koska mahtaisi tulla jotain kirja-aiheista keskustelua.

  Tämän kirjoituksesi innoittamana lähdin viimein tutkimaan asiaa ja löysin ainakin Kirjakerho-nimisen ohjelman joka tulee Yle Radio 1:ltä perjantaisin klo 13.00 -13.55:

  http://yle.fi/radio1/kulttuuri/kirjakerho/

  Huomenna keskustellaan Jouko Sirolan ja Jouko Heikuran uutuuksista. Pitäisikö tässä nyt harmitella että mulla on huomenna vapaapäivä?!? :D Ei kumminkaan tule kotona kuunneltua...

  Tällä kuulla keskustellaan vielä myös Vargas Llosasta ja Pamukista ja monet aiemmatkin aiheet näyttävät hyvin kiinnostavilta.
  Niiden kuuntelumahdollisuudet näyttävät kyllä olevan harmillisen rajalliset!

  VastaaPoista
 4. Minä en ole kuunnellut juurikaan kirjaohjelmia, mutta olen hakenut Ylen nettisivuilta kieliohjelma Aristoteleen kantapää podcasteja. Satunnaisesti olen löytänyt netistä myös kirjailijoiden haastatteluja, mm. supersympaattisen Veikko Huovis -pätkän, josta olen joskus blogissanikin intoillut. :)

  VastaaPoista
 5. Pitäis, mutta ei...Jos jonkun voi kuunnella just silloin kuin huvittaa jostain arkistosta, niin sitten voisin harkita. Mielellään vielä sellainen jota joku on tähän tapaa kehunut :) Sattumalta saattaa kuulla jonkun ohjelman juuri automatkalla, mikä on ainoa radionkuuntelu mahdollisuus.

  VastaaPoista
 6. Sama kuin monella muulla: pitäisi mutta kun ei ehdi/muista/jaksa... :) Ylellä on mainioita kuunnelmiakin, joita voisi kuunnella. Olen linkannnut jossain kirjoituksessani myös Yle Areenan ilmaiset äänikirjat. Ylellä on hienoa palvelua, johon pitäisi ehtiä enemmän paneutua! Kiitos taas vain muistutuksesta!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Satu vinkistä, löysin kirjakerhon myös Areenasta. Mulla ei ole oikein mitään sellaista hyvää paikkaa ja tilannetta, jossa kuuntelisin radiota, sillä töissä pitää olla hiljaista ja minulla ei ole autoa. Kuuntelen sitten Areenasta, varsinkin jos tulee hyviä vinkkejä.

  VastaaPoista
 8. Jenni, olisipa hyödyllistä, että lataisikin soittimelle ennen lenkille menoa jonkun hyvän haastattelun tai kulttuuriohjelman, eikä aina kuuntelisi musiikkia. Olen äänikirjoja kuunnellut jonkin verran, mutta soittimeni on siitä typerä, että sillä on vaikea löytää oikea kohta, mihin edellisellä kerralla jäi.

  Anni.M, voisikin aina aika ajoin lähettää kirjaohjelma-vinkkejä niin tv:n kuin radionkin puolelta.

  Kirsi Hietanen, Ylellä on tosi hyviä ohjelmia, joita ei muista tai ehdi seurata suorana. Pidän valtavasti Yle Areenasta ja siksi sitä täällä hehkutankin. :)

  VastaaPoista
 9. Maija Haavisto, mukava kun kävit kommentoimassa. Onpa inhottava, ettet pysty kuuntelemaan äänikirjoja tai näitä radion kirjallisuusohjelmia. Olen itse ne vasta vähän aikaa sitten löytänyt.

  Itse en puolestani jaksa lukea tekstiä pitkän aikaa koneen kautta tai netistä ja siksi joudun valitettavasti kieltäytymään. En usko, että tulisin lukemaan kirjaa pdf-muotoisena, sillä minulla ei ole mitään lukulaitetta ja koneelta on erittäin raskas lukea pitkiä tekstipätkiä. Olen pahoillani! Ymmärrän silti, että pieni kustantamo ei voi lähettää kovakantisia arvostelukappaleita.

  Onneksi olkoon kirjasi julkaisemista!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!