13.12.2010

Joululahjoja itselleni

En ole ehtinyt kirjoittamaan blogiini yli viikkoon, sillä olen ollut viimeisten tenttien ja esseiden kanssa kovin kiireinen. Ja silloin kun en lue tentteihin, häärään jouluostosten ja ystävien kanssa. Lähden kolmeksi viikoksi Lappiin joululoman viettoon, joten haluan sitä ennen ehtiä nähdä joitakin ystäviäni ja lahjoa heitä kirjoilla.

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ja niille, jotka olette arvontaani mainostaneet blogissanne. Olette pitäneet tämän viikon kirjoitustauon aikana blogiani hengissä. :)

En oikein tiedä mitä haluaisin lahjaksi, paitsi nyt tietysti ison kasan kirjoja. Päätin sitten hankkia sen ison kasan ihan itse. :) Odotan niin tuota 3 viikon lomaa, sillä aion rauhassa lukea unelmakirjojani takkatulen ääressä. Kiertelin perjantaina ja tänään antikvariaatteja ja hankin itselleni seuraavat joululahjat:

Pasi Ilmari Jääskeläinen: Harjukaupungin salakäytävät (Atena, 2010)
Tämä tuntuu olevan jokaisen seuraamani kirjablogin suosikkikirja, joten olin todella innoissani löytäessäni tämän.
Jussi Siirilä: Historia on minut vapauttava (Gummerus, 2010)

En olisi tähän kirjaan tarttunut muuten, ellen olisi jälleen kerran lukenut niin hyviä kirja-arvosteluja blogeista. Jotenkin kansi olisi muuten ollut aika luotaantyöntävä. Toivottavasti on hyvä kirja.


Elina Tiilikka: Punainen mekko (Gummerus, 2010)

Tästä kiinnostuin jo aiemmin, mutta en koskaan muistanut laittaa sitä kirjaston varaukseen, ja olin jo vähän unohtanut koko kirjan. Mutta siellä se hyllyssä minua odotteli.

Hannele Mikaela Taivassalo: Oi, tule katsomaan (Teos, 2010)

En ole missään blogeissa lukenut tästä kirjasta, PAITSI tänään juuri hankittuani tämän luin Seija Vilénin kirjailijablogista tästä arvion. Tämä vaikutti todella mielenkiintoiselta kirjalta, kun sitä silmäilin ja mitä olen ennakkoon Teoksen sivuilla teokseen tutustunut. Seijan arvion luettuani olen onnellinen, että ostin tämän kirjan.

Seija Vilén: Mangopuun alla (Avain, 2010)

Kuinka ollakaan, löysin aikaisemmalla ostosreissulla, tämän edellä mainitun kirjailija-kirjabloggaajan todella kehutun teoksen ja sen olen jo kauan halunnut omakseni. Tästä olen lukenut niin monta arviota, kuten myös kävi Elina Hirvosen: Kauimpana kuolemasta- teoksen kanssa, joten jätin molemmat suosiolla joululoman lukemistoon, että saan rauhassa lukea ja lukemani arviot ovat haihtuneet mielestäni. Molempia kirjoja on kehuttu vuolaasti, joten haluan saada oman aikani näiden teosten kanssa. Omistan molemmat ja innoissani kiikutan nämä Lappiin.

Essi Kummu: Karhun kuolema (Tammi, 2010)

Tämänkin kirjan löysin aiemmalta antikvariaattikäynniltäni. Tässä kirjassa on ihan mielettömän puoleensavetävä kansi. Jotenkin karu, pelottava ja kiinnostava. Tuntuu todella mielenkiintoiselta kirjalta.


Lotta Kähkönen & Hanna Meretoja (toim.): Muistijälkiä (Avain, 2010)

Minulla on kaksi saksalaista ystävää, jotka lukevat myös kotimaista kirjallisuutta. Kyselin heiltä, että vertailevatko he suomalaista nykykirjallisuutta saksassa julkaistuihin teoksiin, mutta kumpikaan heistä ei ehdi lukea kuin suomalaisia teoksia. Toinen heistä saattaa siis yllättyä jouluna tästä tietokirjasta. (Toivottavasti et lue tätä blogistani. :D)

Näiden lisäksi ostin Tove Janssonin: Näkymätön lapsi (Wsoy) , V. S. Naipaul: Elämän kuva (Otava), Marjane Satrapi: Persepolis 2 (Like) ja Linda Olsson: Sonaatti Miriamille (Gummerus).

Olen siis mielestäni ollut todella kilttinä. :)

6 kommenttia :

 1. Tosi kivoja kirjoja olet hankkinut! Seija Vilenin Mangopuun haluaisin ehdottomasti lukea, niin kuin myös Siirilän uusimman:)

  VastaaPoista
 2. Joo sun bloggauksesta sain idean tuosta Siirilästä ja ostin sieltä mainitsemastani antikvariaatista tänään. :)

  VastaaPoista
 3. Kivat lahjakirjat! Minä hain juuri postista omat joululahjakirjani ;) Tilasin SSKK:sta kuukaudenkirjapakettina edullisesti olleet Gerritsenin ja Cornwellin uusimmat ja Oatesin Haudankaivajan tyttären. Ja lapsillekin tuli tosi kiva Metkat Menopelit.

  VastaaPoista
 4. Olet ehtinyt tehdä ihania jouluostoksia. :)

  Minulla oli matkalukemisena tuo Harjukaupungin salakäytävät. Eilisiltainen lento oli puolisen tuntia liian lyhyt ja kirjaa on jäljellä vielä joitakin lukuja, mutta en ollenkaan ihmettele, että kirjasta on tullut monien suosikki!

  VastaaPoista
 5. Olet selvästikin ollut tosi kiltti! Ja hyvissä varoissa... Sanoo katkera, jolla ei ole nyt rahaa lahjoa itseään. Toivon kuitenkin löytäväni muutaman kirjan pukin paketeista ja ovelana aion myös ostaa perheenjäsenille sellaisia kirjoja, jotka haluan lukea itsekin. :)

  Mukavaa joululomaa sinne pohjoiseen!

  Karoliina

  VastaaPoista
 6. Ostin kirjat antikvariaateista. Kaisaniemessä on tosi hyvä, Aikakirjat niminen antikvariaatti, josta saa uutuuskirjoja 6-10e kpl. Vanhemmat kirjat tätä halvempia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!