26.12.2010

Yoshiko Tsukiori: Kauniit puserot ja mekot

Blogini ei ole mikään käsityöblogi, vaikka olenkin moneen otteeseen nyt kertonut haaveilevani käsityötaidoista. Sisareni sai joululahjaksi aivan ihanan kirjan Yoshiko Tsukiori: Kauniit puserot ja mekot (Otava, 2010). Selailin tätä japanilaisen vaatesuunnittelijan tekemää kirjaa yöllä niin innokkaasti, että halusin esitellä sen tässä blogissanikin, vaikka en ole ehtinyt malleja testaamaan käytännössä.

Kirjassa on aivan taivaallisen ihania kuvia ja seesteisen puhdas tunnelma, ja vaikka ei yhdestäkään kirjan mekosta, tunikasta tai puserosta pitäisi, niin kuvien esteettisyys kiehtoo silti. Itse olen aina rakastanut japanilaista klassisen puhdasta tyyliä ja pelkistettyä tapaa esitettää esineitä ja asioita, esimerkiksi juuri vaatteita, astioita ja ruokaa. Minulle kyllä kelpaisi sieltä muutama paita ja koska kirjaa on kehuttu helppokäyttöiseksi kaavoiltaan ja ohjeiltaan, voisin ompelutaitojeni kartuttua kokeilla tehdä kesällä itselleni hellepaidan. Ainakin tuli himot lähteä kangaskauppaan. :) Vaatteet olivat klassisen kauniita ja suoralinjaisia, joten ne luultavasti pukevat muitakin kuin hoikkia, lapsenkasvoisia japanilaisnaisia.

Kuvien laatu on vähän heikkoa, mutta toivon mukaan niistä saa selvää.

Kaikista vaatteista on useita havainnollisia piirroskuvia selittävine teksteineen ja mallin teko-ohjeineen


Kirjan kaavat on mitoitettu pituudeltaan 160-senttisille naisille. Hieman tuunausta kaavat saattavat siis vaatia, jos on tätä pidempi. Leveyttä saa muutettua XS-L skaalalla.


Yoshiko Tsukiori: Kauniit puserot ja mekot
Otava, 2010
(Kuvassa aiemmin ilmestynyt kirja Ihanat mekot ja tunikat, Otava 2009, sillä kuvasin kirjan kannen jo bloggaukseni alkuun)
Suomentanut Hanna Alajärvi / noin 88 sivua / valokuvia, mustavalkopiirroksia ja kaava-arkkit

9 kommenttia :

 1. Jos jotain kirjaa voi sanoa suloiseksi, niin takuulla tätä. Kunpa olisikin käsityötaitoinen. :)

  VastaaPoista
 2. Minäkään en ole kovin käsityötaitoinen, mutta mä haluun ton kirjan!!! Olen nähnyt sen kannen ennenkin, mutta nyt kun Tomomi esittelin kirjan sisältöä, tuli kauhea kirjahimo. Olen vannoutunut kaapupukeutuja ja sopivan mittainenkin, varmaan kyllä perusjapanilaista leveämpi. :)

  Kiitos kiehtovasta kirjaesittelystä!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että näin hyvin otettiin vastaan vähän erilaisempikin kirja-arvio. :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan oloinen kirja. Joskus innostun ompelemaan kaavoista ja se on aika kiemuraista puuhaa tällaiselle amatöörille. Ehkä nämä olisi tarpeeksi simppeleitä. Kauniita ainakin!

  VastaaPoista
 5. Voi miksi sä kirjoitit tästä kirjasta? Olen nyt ajatellut sitä monta päivää ja kävin jo eilen kirjakaupassakin sitä hiplaamassa. Sain itseni kiinni ajatuksesta, että ensi jouluna ompelen siskoille lahjaksi paidat! Ja en siis yleensä todellakaan ompele mitään... Mutta niin vaan voi yksi viaton blogikirjoitus sekoittaa lukijaparan. :D

  VastaaPoista
 6. Jenni, ihana lukea tämmöinen kommentti!!! Mie olen niin hurahtanut käsitöihin ja tämmöiset kirjat sykäyttävät mieltäni, ihana jos joku muukin innostui kirjasta ja erityisesti bloggauksestani. :)

  VastaaPoista
 7. Joku muu todella innostui, sillä nyt olen hiplannut kirjaa jo KAKSI kertaa kaupassa. Vieläkään en ole ostanut, mutta eiköhän se ole pakko hankkia, ihan mielenrauhan takia. (Sitten sen mielenrauhan voi menettää ompeleiden kanssa, tai luultavasti jo kangaskaupassa....)

  VastaaPoista
 8. Mieki joudun ostamaan tämän kirjan itselleni, sillä en omista tätä itse. Pitää päästä hiplailemaan myös sitä toista tunika/mekkokirjaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!