28.11.2010

Viikon luetut

Rentouttavaa adventtisunnuntaita kaikille lukijoille!

Petja on hetkisen ihmetellyt ikkunan uutta tulokasta, joka loistaa niin kirkkaasti, että ei meinaa ulkona olevaa reviiriä hahmottaa. Mukavasti silti ilta vierähti kynttilöiden tuikkeessa ja pakkasessa hyöriviä ihmisiä ja eläimiä katsoessa. Pakkasesta hän on päässyt nauttimaan parvekkeella kääntyessään, mutta mieluiten köllii kuumien pattereiden päällä.

Minun viikkoni on mennyt mukavasti kirjojen parissa. Sain luettua järkälemäisen teoksen, Eeva Kilven Elämä edestakaisin, vaikka siinä on vain vajaa 400 sivua, on joka sivu täytetty pienellä tekstillä ilman ilmavuutta ja isoja marginaaleja, joten luku-urakka tuntui paljon isommalta. Nykykirjallisuutta lukiessa sitä on tottunut siihen, että sivut on ladottu ilmavammin ja lukeminen tuntuu nopeammalta. Seuraava urakkani on Hannu Salaman Siinä näkijä, missä tekijä, jota tuskin saan tänään kokonaan luetuksi.

Luetuksi tuli:
- Eeva Kilpi: Elämä edestakaisin
- Agatha Christie: Neiti Lemon erehtyy
- Pernilla Stalfelt: Kakkakirja (lastenkirja)
- Pernilla Stalfelt: Karvakirja (lastenkirja)
- Antti Tuuri: Vuodenajat maaseutukaupungissa

 


14 kommenttia :

 1. Hauskoja kuvia! Petja näyttää melko hämmästyneeltä. :)

  Tuosta Eava Kilven kirjasta olisi mukava kuulla lisääkin. En ole lukenut Kilveltä kai kuin kaksi kirjaa, mutta aion joskus lukea lisääkin.

  VastaaPoista
 2. Joo, Petja on niin kiinnostunut kaikesta. :)

  Eeva Kilvestä aionkin tehdä kunnon bloggauksen, sillä kirja oli minusta todella hyvä. Ensimmäinen, jonka olen häneltä lukenut.

  Mitä kirjoja sie olet lukenut Kilveltä?

  VastaaPoista
 3. Olen lukenut Naisen päiväkirjan (niin kauan sitten, etten muista enää mitään) ja Unta vain, se oli kaunis ja unenomainen, sen tunnelma jäi mieleen. Lisäksi olen usein hipelöinyt Kilven runokokoelmapokkaria kirjakaupassa, mutta toistaiseksi on jäänyt ostamatta. Tuon Naisen päiväkirjan olen usein aikonut lukea uudestaan, mutta eipä ole sitäkään vielä tapahtunut...

  VastaaPoista
 4. Ooh, aivan eri kirjat kuin mitkä kuvittelin sinun lukeneesi. Veikkasin Tamaraa ja Laulu rakkaudesta.

  VastaaPoista
 5. Hmmm, mielenkiintoista, miksi?! :) En kyllä tiedä, onko juuri noille teoksille muuta syytä kuin että Naisen päiväkirjan olen ostanut joskus edullisesti pokkarina ja Unta vain taas valikoitui uutuuskirjana taannoin lukupiirimme kesäkirjaksi. En ole itse asiassa edes kovin (ollenkaan)perehtynyt Eeva Kilven tuotantoon vaikka pitäisi: pitkän uran tehnyt kirjailija ansaitsisi sen.

  Ehkä luen nuo sun epäilemät kirjat seuraavaksi! ;)

  VastaaPoista
 6. Tamaraa veikkasin siksi, että se on tunnettu hätkähdyttävästä seksuaalisesta kuvauksesta, joka oli iso juttu 70-luvulla, tuskin nykylukija pitää sitä mitenkään kummallisena. En väitä, että olisit seksuaalisten kirjojen perään, vaan ajattelin että se on Kilven tunnetuin teos ja olisit lukenut sen siksi. :)

  Laulu rakkaudesta tuli taas mieleeni siksi, että itse olen yrittänyt saada sitä käsiini sen upeiden runojen tähden. (Olen lukenut vain muutamia eri yhteyksissä, en koskaan koko runokirjaa) Siitä on myös tehty kuvitettu laitos. Ei minulla oikeastaan ollut muita perusteluja kuin se, että itsellä nämä ovat olleet mielessä ja ajattelin että ehkä olet juuri ne lukenut. :)

  VastaaPoista
 7. No nyt mun kyllä tekee mieli lukea ne, kun epäilit minua jo niiden lukemisesta ja vielä perustelitkin. :) Kiitos lukuvinkeistä siis!

  VastaaPoista
 8. Mie taas aion lukea Naisen päiväkirjan sinun hyvän lukukokemuksesi takia. :)

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoinen blogi sinulla. Palaan takaisin paremmalla ajalle! Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Jenni, löysin mielenkiintoista tietoa tuosta Naisen päiväkirjasta. Panu Rajala oli kritisoinut sitä aikoinaan Helsingin Sanomissa, koska naiskehon toimintojen yksityiskohtainen kuvailu ei kuulemma kiinnosta lukijaa. Ja teos sai valtavasti huomiota siitä, että se ensimmäisenä kuvasi avoimesti kuukautisia ja vaihdevuosia.

  VastaaPoista
 11. Kiitos osallistumisesta arvontaan! :)

  VastaaPoista
 12. Hyvää pikkujoulua! Sulla on iaka erilaisia kirjoja ollut lukulistalla tällä viikolla :D

  VastaaPoista
 13. Joo :D Kakkakirja ja karvakirja olivat aika hauskana lisänä ja viikonloppuna tuli vedettyä yksi dekkarikin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!