15.11.2010

Viikon luetut

Viikonloppu meni niin nopeasti ohi, etten ehtinyt tehdä edes Viikon luettujen- bloggausta. Sisustin kotia uuteen uskoon, vaihdoin talviverhot ja jouluisemman liinankin. Sytyttelin kynttilöitä ja nautin talvesta. Minulla ei ole tippaakaan kaamosmasennusta, eikä edes haittaa se, että tänne etelään ei oikea talvi tule vasta kun kuukausien päästä. Kyllä tuon räntäsäänkin kanssa pärjää. :)

Petja on ihmetellyt taloon ilmestyneitä uusia pahvilaatikoita, koska saimme vihdoin uuden kirjahyllyn. Hänen piti jokainen laatikko sitten nuuhkia ja testata ja olikin sitten niin väsynyt, että nukahti ikkunalaudalle patterin päälle. Hänellä on tapana aina tassulla koskea patteriin, ja ottaa siitä lisää lämpöä. Ikkunalaudalla ei voi sitten pitää mitään tavaroita, koska löytäisin ne sitten vain lattialta. Laitoin parvekkeelle lyhdyn, mutta se harmikseni kuvasta näy. Petja on tuijotellut lyhtyä ja tulta kuin meditoiden.

Luin tällä viikolla kirjoja ja sarjakuvia:
- Marie Darrieussecq: Sikatotta  
- Laura Lindstedt: Sakset
- Sari Kivistö (toim): Satiiri. Johdatus lajin historiaan ja teoriaan. (osin)
- Tove Jansson: Taikatalvi
 
- Tove Jansson: Muumit, sarjakuvaklassikot III
- Tove Jansson: Muumit, sarjakuvaklassikot II
- Tove Jansson: Muumit, sarjakuvaklassikot I

- Noronen Paula, Leppänen Annukka: Pirjo ja kaveri

- Alice Munro: Liian paljon onnea


Munro oli minulle uusi tuttavuus ja nousi heti lempinovellistieni joukkoon. Haluaisin nyt lukea kaiken hänen kirjoittamansa. 

4 kommenttia :

 1. Taikatalvi on suosikkikirjojani. Siitä saa aina ammennettua jotain uutta.

  Munroa moni on kehunut. Rakastan Carol Shieldsin kirjoja ja kuulemma, jos pitää Shieldsistä, lämpenee myös Munrolle. Täytyy kokeilla!

  VastaaPoista
 2. Lumiomena, teen pian muumipostauksen, sillä olen aivan totaalisen rakastunut nyt noihin muumisarjakuviin ja hyllystäni löytyy 3 muumikirjaa, josta yksi on tuo taikatalvi. Minulla on lukematta niistä Muumipappa ja meri.

  VastaaPoista
 3. Nyt tiedän, että Lumiomena tekee Taikatalven, mun lempimuumukirjani!

  Tomomi, olen toivoton Munron suhteen. Vähän sama kuin Lessingillä, paitsi häneltä pidän kovasti kirjasta Viides lapsi, joka on kuin eri ihmisen kirjoittama eli ei tyypillistä Lessingiä.

  VastaaPoista
 4. Aah! Taikatalvi on ihana! Palaan siihen vielä hieman myöhemmin talvikirjojen osalta...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!