11.11.2010

Finlandia-palkinnon ehdokkaat on julkaistu

Ehdokkaat ovat Joel Haahtelan Katoamispiste (Otava), Markus Nummen Karkkipäivä (Otava), Riikka Pulkkisen Totta (Otava), Mikko Rimmisen Nenäpäivä (Teos), Alexandra Salmelan 27 Eli kuolema tekee taiteilijan (Teos) ja Erik Wahlströmin Kärpäsenkesyttäjä (Schildts).
Voittajan valitsee kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi. Palkinto jaetaan 2. joulukuuta. Sen arvo on 30 000 euroa. (STT:ltä napattu)

En ole vielä lukenut yhtäkään noista ehdokkaista ja myönnän, etten ollut edes kuullut tuosta Kärpäsenkesyttäjästä. Lukupinossa on Riikka Pulkkisen Totta ja Mikko Rimmisen Nenäpäivä, joten näihin olen tutustunut etukäteen muitten blogeja lukiessa ja siksi kasasin nämä lukupinoon suurella odotuksella.

Oliko teille listassa yllättäjiä? Helsingin Sanomain esikoiskirjapalkintoehdokkaista Alexanda Salmela on tässäkin ehdolla, muita hesarin suosikkeja ei listalla näy.Mutta paljon Otavaa ja Teosta näkyy. :)

12 kommenttia :

 1. No nyt harmittaa, kun en jaksanut ottaa tuota Katoamispistettä sen Siekkisen takia..., mutta yllättäjä voi tulla. En ole yhtään tietoinen, enkä ole googlettanut Kärpästenkesyttäjää, mutta Schildts -kustantamo on yllättäjien sukua.

  Jos Oates kiinnostaa, niin Kosto: Rakkaustarina on nyt blogissani.

  VastaaPoista
 2. Kärpäsenkesyttäjä yllätti. Se oli ainoa, jota hiukan kritisoitiin Hesarin arviossa aikoinaan. Suhtaudun Hesarin arvioihin vähintäänkin epäluuloisesti, mutta huomaan heidän vaikutusvaltansa tällaisissa asioissa.

  Harmi, ettei Avaimelta päässyt kukaan mukaan, vaikka meiltä ilmestyy Tosi Hyviä Kirjoja ;D

  VastaaPoista
 3. Seija, olen ihan samaa mieltä! Muutenkin oli aika vähän eri kustantamoita edustettuna. Uskon, että Salmela pokkaa Hesarin esikoisen.

  VastaaPoista
 4. Pulkkisen teoksen onnistuin veikkaamaan ihan heti, kun kuulin, että ehdokkaat valitaan tänään. Muut ovat tuntemattomampia, mutta kaikista olen vähän tietoinen. Kärpäsenkesyttäjän huomasin itse eilen, kun sattui Hesarista silmiini arvio - vaikutti kiinnostavalta koulun kurssien takia. Olisi vähän höhlää, jos Salmela pokkaa palkinnon, koska Hesarin mukaan ei ole Suomen kansalainen, niin kuin pitäisi olla. Salmelan kirjasta olen tosin itse kiinnostunut.

  VastaaPoista
 5. Ja tosiaan, Elina Hirvonen olisi voinut olla mukana.

  VastaaPoista
 6. Elina Hirvosen ja Sami Hilvon romaanien puuttuminen vähän ihmetyttää. Hilvo tosin on myös jo HS:n kirjallisuuspalkinnon ehdokkaana.

  VastaaPoista
 7. Olen tällä kertaa (ja taisin olla viime vuonnakin) sellaisella mielellä, että kuka vaan noista saa voittaa. En ole lukenut ehdokaskirjoja, joten odottelen avoimin mielin. :)

  VastaaPoista
 8. Sami Hilvoa ja Elina Hirvosta minäkin jäin kaipaamaan, onneksi Pulkkinen on mukana:) Muutama ihan minulle tuntematonkin listalta löytyy, Salmela ja Kärpäsenkesyttäjä siis:)

  VastaaPoista
 9. Kuolema tekee taiteilijan, mielenkiintoinen nimi! Nightwishillä on nimittäin senniminen biisi. :D
  Sami Hilvon ja Elinan Hirvosen puuttuminen kyllä kummastuttaa. Puolista noista ehdokkaista en ole kuullutkaan (Nummi, Salmela, Wahlström). Tosin taitaa olla tavallista, että mukana on ihan tuntemattomia tyyppejä?

  VastaaPoista
 10. Meillä yliopistolla luennoitsija vain tuhahti, että onhan tämä Finlandia vähän tämmöinen, kiintiökisa, jonne ei parhaat pienistä kustantamoista helpolla pääse. Itse en ole lukenut näistä vielä yhtään, mutta selaillut olen kaikkia (tänään sitä ainoaa, joista en ollut kuullut). Kai sekin vähän lasketaan ;)

  VastaaPoista
 11. Leena Lumi: ...en jaksanut ottaa tuota Katoamispistettä Sen Siekkisen takia...,mutta yllättäjä voi tulla. Mitä mahtaa rouva tarkoittaa ?

  Katoamispiste menee ykköseksi myös Siekkisen takia.

  VastaaPoista
 12. Mulle kaikki ehdokkaat on tuttuja, mutta vielä lukemattomia. Hirvosen ja Hilvon lisäksi mielestäni listalle olisi sopinut Peter Franzénin esikoinen. Yleisen mielipiteen mukaan myös Olli Jalosen Poikakirja olisi ehdokkuuden arvoinen.

  Mutta kaikkia hyviä kirjoja ei tietenkään mitenkään saada mukaan. Raadissa olisi vaikea olla.

  Karoliina

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!