2.10.2010

"Tämä on kunnialoukkaus, minä soitan poliisille"

Välipalalukemistona luin Lauri Luomasen Aasiakas.net-sivustoon tulleiden asiakaspalvelijaparkojen kokemuksista kerätyn kirjan Aasiakas ei ole koskaan oikeassa.

Olen itsekin ollut erinäisissä asiakaspalvelutöissä ja parhaillanikin opiskelujen ohessa teen töitä, jossa kohtaan erilaisia asiakkaita. Omistakin kokemuksista saisi melkein yhden kirjan aikaan, mutta oli kyllä hupaisa lukea eri alojen asiakaspalvelijoiden pahimpia aasiakas-kohtaamisia. Toimi minulle paremmin kuin vitsikirjat.

Koska kirjaa sinällään on muuten vaikea arvioida laajemmin ja analysointi on sikäli vähän turhaa, niin annan muutaman tekstinäytteen puhua puolestaan:

(Kohtaus kirjakaupassa)

- Onko teillä sitä kirjaa joka oli Hesarissa?
- Muistatteko kirjan nimeä tai kirjailijaa?
- No mieskirjailija se oli.
- Muistatteko mistä kirja kertoi?
- No mistä mä nyt sellaista voisin muistaa? Etkö sä nyt voi sieltä koneelta katsoa eikä sitä kirjaa ole?
- Tarvitsisin kyllä jotain suuntaa antavaa millä hakea...
- No onko muka tänä vuonna tullut niin monelta mieskirjailijalta uusi kirja?

(Kohtaus ravintolassa)


Ravintolassamme käy eräs todella huonosti käyttäytyvä perhe usein syömässä. Kerran perheen äiti tulee huutamaan minulle, että lasten juomissa ei ole jäitä, vaikka isä olikin tilannut ne aikaisemmin ilman jäitä. Lasken uusia juomia ja kuulen äidin ja pienen pojan välisen keskustelun.
- Äiti, miksi sinä huusit?
- Hei, kyllä noille pitää näyttää, kuka niiden palkan maksaa?
- Miksi?
- Kuule, jos ihminen ei tän parempaan työpaikkaan pääse, niin ei sitä tarvitse kunnioittaa.
- Saako tuolle tädille sitten huutaa?
- Saa. Ja pitääkin.

Viimeinen tekstinäyte oli huvittava mielestäni senkin takia, koska luin juuri eilen Vartin mielipidepalstalta (Kaikkea sitä tuleekin luettua) ihan samanlaisen mielipiteen. Uutinen käsitteli sitä kuinka ihmiset ovat kärsimättömiä kassajonoissa ja hitaampia jännittää olla kassalla asiakkaana, kun heille huudellaan jonoissa. Lukijat olivat sitten varsin värikkäästi kommentoineet kenellä on oikeus käydä kaupassa ja mihin aikaan päivästä. Sairaat, työttömät, vanhukset ja kehitysvammaiset eivät saisi käydä kaupoissa silloin kun "normaalit" ihmiset ostoksiaan hoitavat. (Huom! Ei minun mielipiteeni)


Nemo-kustannus, 2009
sivuja: 157

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!