31.10.2010

Kirjamessuista

Olin tänään kirjamessuilla Avain-kustantamon järjestämällä kirjablogisteille suunnatussa tapaamisessa. Tapasin muita kirjabloggaajia, kirjailijat Elina Hirvosen ja Anu Silfverbergin, kuin myös Avaimen henkilökuntaa. Avain on muutenkin hienosti ottanut meidät kirjabloggaajat huomioon ja olin todella onnellinen päästessäni tapahtumaan mukaan. Kiitos vain bloginikin kautta kaikille osallistujille!

Kirjailijat esittelivät uusinta teostaan Sata Sivua, tekstintekijän harjoituskirja, jota olenkin jo muutaman kerran blogissani hehkuttanut oivalliseksi apuvälineeksi kirjoittamisesta kiinnostuneille. He myös kertoivat omia kokemuksiaan kirjoittamisesta ja siitä voiko kirjoittamista ylipäänsä opettaa kirjoittamisesta haaveileville. Tilaisuus oli erittäin rento ja oli hyvin mielenkiintoista kuulla kustantamon ajatuksia kirjablogistien merkityksestä heille ja siitä, miten paljon käsikirjoituksia heille tulee ja ylipäänsä kustantajan näkökulmia kirjamaailmaan. Itse kun on kirjojen suurkuluttaja, niin sitä kuuntelee mielellään kirjan syntyprosesseista ja kustantamisesta. Myös Elinan uusin teos Kauimpana kuolemasta ja Anun Kung Po nousivat juttelussa esiin, koska kirjailijat kertoivat erityisesti näiden teosten syntyprosessista ja siitä, millaista on tehdä pitkään yhtä kirjaa muiden töiden lomassa.

Minusta oli todella ilahduttavaa saada myös lempikirjablogieni kirjoittajille kasvot ja toivon, että tällaisia tilaisuuksia järjestetään jatkossakin.

Tänään menen uudemman kerran messuille tarkoituksenani nyt kiertää myös enemmän kirjojen keskellä, hypistellä uutuuksia, muistella menneitä tuttavia ja kuunnella kirjailijoiden haastatteluja. Harmi, että kirjamessuja on vain kerran vuodessa. :)

4 kommenttia :

  1. Oli mukava tavata, ehkä törmätään tänäänkin! :)

    VastaaPoista
  2. Jouduin harmikseni jo lähtemään ennen kolmea, ja muistin että te tulette vasta silloin sinne. Olisi niin kiva törmätä vaikka kahvilla, niin voisi lisää jutella opiskeluista, kirjoista ja maailmanmenosta. :)

    VastaaPoista
  3. Hei olipa kiva tavata, vaikka jäi niin pikaiseksi! Ehkäpä näemme muuten? Voisihan sitä lähteä joskus toiseen kaupunkiinkin kirjamessuille esim. Turkuun. Minulta jäi nyt kokonaan kirjailijat bongaamaatta, ensi kerralla sitten!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!